1700 gazda jelentette fagykárát eddig

Írta:  MTI május 03 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

9200 hektárnyi területet érintett, de valószínűleg ez a szám még nőni fog.

A Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn emlékeztetett, a gazdáknak 15 napjuk van a fagykár jelzésére. A rövid határidőt azzal indokolta a helyettes államtitkár, hogy ne lehessen fagykárra hivatkozva egy későbbi gazdálkodási hibából fakadó rossz termést kompenzálni közpénzből.

 A kárenyhítési alap 24 milliárd forintos keretéből kaphatnak forrásokat tavaszi fagykáraik miatt a gazdák. A támogatást a gazdasági év lezárása után kapják majd, amelynek feltétele - az uniós szabály értelmében -, hogy a veszteség eléri-e a 30 százalékot. Érdemes minden kárt bejelenteni, mert a károk összeadódnak.

Feldman Zsolt nem gondolja, hogy a magyar gyümölcsültetvények fele odaveszett volna. Van, ahol súlyosan károsodtak a területek, azonban az idei áprilisi fagy mozaikszerű volt, különböző mértékű kárt okozva a Kunsági borvidéktől a Nyírségig - ismertette.

Ezt már olvasta!?

Megkezdődött a influenzajárvány

A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt.

Horvát diákok Veszprémben

Horvát cserediákokat fogadott a városházán Porga Gyula polgármester kedden délelőtt.

Indul a fűtés, ezekre ügyeljen

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a héten hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad. 

Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Na-Bed