Jegesné Rémesi Irén fogadja az elismerést Némedi Lajos alpolgármestertől Jegesné Rémesi Irén fogadja az elismerést Némedi Lajos alpolgármestertől

Civil egyesületek ünnepe

Írta:  8200 Veszprém május 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

10. alkalommal rendezték meg a civil napot Veszprémben, ahol a város civil szervezetei mutatkoztak be a helyieknek.

Összesen 28 egyesület települt ki a Kossuth utcára szombaton, hogy bemutassák, mivel foglalkoznak. “Az utca embere megismerhette, hogy milyen tevékenységet folytatnak az itt működő egyesületek” - emelte ki a rendezvény legfontosabb célkitűzését Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke, hozzátéve, az egyesületek egymással is találkozhattak, eszmét cserélhettek.

Hagyományosan ezen a napon adták a Pro Civitate díjat is, amit minden évben a legeredményesebb civil egyesület kap meg, idén a Kék Madár Alapítványt tüntették ki az elismeréssel, amit Némedi Lajos alpolgármester adott át Jegesné Rémesi Irénnek, az alapítvány szakmai programvezetőjének, aki úgy fogalmazott, ez a díj egy közös alkotás, egy csapatmunka eredménye.

A Kék Madár Alapítvány 25 éve működik sikeresen, személyközpontú és sikerorientált pedagógiai programjával. A civil szervezetek közül elsőként alakult meg Veszprémbe, bevonva a nevelés oktatásba a szakembereket, társadalmi erőket és leginkább a családokat. Az ismeretközpontú tantárgyakra szabdalt merev időbeosztású oktatás helyett a tanulás megtanítását, a személyiség és ezzel együtt a képességfejlesztést helyezi középpontba, a kisiskolás korú gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodva. Kulcsfontosságú szerepe van a közösségépítésnek az alapítvány működésében. A Kék Madár Program nem tanítási program csupán, hanem életmódprogram is, a családokkal szoros összefogással a kooperatív iskola lehetséges modellje.

 

Ezt már olvasta!?

Lezuhant egy kis helikopter a Bakonyban

Ketten megsérültek a balesetben.

Jön a NAV 2.0

A NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Takaróval házaltak

A veszprémi rendőrök tetten érték a csalókat.

Életmentő lehet az áttelelő madarak etetése

A hótakaró beborítja a madarak élelemforrását, ilyenkor számukra sokkal kevesebb a felcsipegethető mag, növény, rovar és egyéb tápanyag.

Egyharmadával nő a frissítők fogyasztása a nagy melegben

A nagy meleg mindig kedvezően hat az alkoholmentes italok keresletére.

Bakony Média névjegykártya