Porga Gyula egy lakossági fórumon Porga Gyula egy lakossági fórumon

Pozitívan fogadták a veszprémiek a fejlesztési terveket

Írta:  8200 Veszprém május 25 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Véget ért a közeljövő fejlesztéseiről szóló társadalmi konzultáció első üteme Veszprémben.

Az eddigi eredményekről Porga Gyula polgármester számolt be a városházán szerdán délelőtt. Mint emlékeztetett, a postaládákba eljuttatott konzultációs kérdőíveken, valamint a személyes lakossági fórumokon várták a helyiek véleményét. “A veszprémiek döntő többsége egyetért a megfogalmazott fejlesztési tervekkel, célokkal” - foglalta össze az eddigi tapasztalatokat a polgármester.

Iskolai osztályzatoknak megfelelően lehetett véleményezni a kitűzött projekteket, a legjobb eredményt a Pápai út és a Jutasi út összekötése, valamint a napenergia park létesítése érte el. A legalacsonyabb átlag osztályzat az elektromos töltőállomás esetében mutatkozott.

Porga Gyula személyes tapasztalatával alátámasztva azt mondta, az élhető város programcsomagot várják a legjobban a városban élők, ami magába foglalja a vérellátó melletti parkolóház építését, valamint a közösségi közlekedés összehangolását, illetve az útfejlesztések is magas osztályzatot kaptak. mint a már említett Pápai út, Jutasi út összeköttetés, továbbá a Budapest út – Bajcsy Zsilinszky út - Mártírok útja - Brusznyai Árpád út lámpás kereszteződés körforgalommá alakítása.

Meglepő eredmény számomra, hogy a nagyra tartott büszkeségünk, az állatkert fejlesztése alacsony átlagot ért el - adott hangot véleményének a polgármester, de az elektromos töltőállomás és a biofűtőmű létrehozása sem hozott kiemelkedő eredményt.

A városi fejlesztési tervek mellett a lakossági fórumok több helyi probléma is felvetődött, amik többnyire a járdák és az utak állapotát kritizálták.

A polgármester elmondta még, mivel a konzultációs ív terjesztésével voltak problémák, a város több pontján is jelen lesznek a következő két hétben, hogy minél több vélemény alapján hozhassák meg a végleges konklúziót konzultációs ívben foglaltakkal kapcsolatban. A vásárcsarnoknál, a Dózsa téren, valamint a Jutas ABC előtti kispiacnál várják a veszprémieket különböző időpontokban, de továbbra is lehetőség van az online kérdőív kitöltésére is. Porga Gyula a júniusi közgyűlésen számol be a végső eredményekről.
 

Ezt már olvasta!?

Nyugdíjasok hétvégéje az állatkertben

Mindössze 500 forintba kerül a belépő a nyugdíjasoknak ezen a hétvégén, október 14-16. között a Veszprémi Állatkertbe.

Bemutatta új termékeit az Apple

Bár az új iPhoneSE kisebb méretű az iPhone6S-nél, technikailag gyakorlatilag ugyanazt nyújtja.

Fejek hullottak a PLT-nél

Leváltották a Pannon Lapok Társasága Lapcsoport ügyvezetésének elnökét, Szabó Miklóst.

Tavasszal nyílhat az új üzletsor Veszprémben

Hetek óta építkezés zajlik a város szélén a Tesco és az Obi között.

Ittas vezetéssel rontották a helyzetüket

Veszprém belterületén egy személygépkocsival közlekedő férfit, nem sokkal később Porván egy gépjárművét vezető bakonybéli lakost vontak intézkedés alá az egyenruhások szerdán.

Na-Bed