Vigadtak a kádártaiak

Írta:  8200 Veszprém június 05 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Gazdag programokkal telt a vigasságok napja Kádártán, szombaton, valamint az is kiderült, Kanyár Judit munkásságát ismerték el Dévai Bíró Mátyás díjjal.

A Kádártai vigasságok ismét bebizonyította, a városrészen élők szeretnek szórakozni, a színpadi produkciók pedig megmutatták, a környéken bőven akadnak tehetséges egyesületek, akik ismét megmutatták ügyességüket. A nap végén országos hírű énekesek léptek a színpadra, Takács Nikolas és Sub Bass Monster szórakoztatta a közönséget, de a Defekt Duó humoros szurkálódásain is nagyokat derültek.

A délutáni órákban kiderült, Kádárta Városrészi Önkormányzat döntése alapján 2016-os Dévai Bíró Mátyás díjat Kanyár Judit kapta.


Kanyár Judit kapta idén a Dévai Bíró Mátyás díjat 
A képre kattintva galéria nyílik

 

Kanyár Judit családja 1973 óra él Kádártán. Judit két gyermek édesanyja, a Közösség Kádártáért Egyesület alapító tagja, 2010 és 2014 között Kádárta Városrészi Önkormányzat képviselőjeként szolgálta a települést.

Judit gyermekkorában meghatározó élménye volt Kádártán az a színes közösségi élet, amelynek akkor a könyvtár állt a középpontjában. Elhatározta, hogy saját gyermekeinek és a mostani kádártai ifjúságnak is megmutatja a közösségi élet, a barátság és összefogás erejét. Judit volt az egyik ötletgazdája a nagy sikerű kádártai gyermeknapnak, és a kezdetektől tevékenyen részt vesz a rendezvény szervezésében. Segítői között ott vannak az egykori barátok és gyermekkori játszótársak, akik első szóra a kezdeményezés mellé álltak és kiegészülve a közösség többi aktív tagjával, egy kicsit vissza tudták hozni a régi szép kádártai idők, gyermekkor hangulatát.

Judit célja, hogy a jövőben is támogassa a gyermek- és az ifjúsági programokat a helyi közösségben. Fontosnak tartja, hogy bővüljön azoknak a köre, akik tevékenyen részt vesznek a közösségi életben: minél több felnőtt és gyermek kapcsolódjon be ötletekkel, tevékeny munkával a közösségi élet felvirágoztatásában - hangzott el. A díj azon természetes személyek munkásságának elismerésére, akik sokat tettek Kádárta városrész kulturális életének fellendítéséért, a kádártai közösségek formálásáért, fenntartásáért, a kádártai identitás erősítéséért, Kádárta hírnevének öregbítéséért.
 

Ezt már olvasta!?

Fenntartható civil szervezetek

Képességfejlesztő workshop-ot tartanak Veszprémben a helyi civil szervezetek számára a helyi önkormányzat és üzleti szféra bevonásával április 14-én.

Egy tucat jogosítvány maradt a rendőröknél

A szombati öt után vasárnap további 12 sofőr akadt fenn a rendőrségi ellenőrzésen ittas vezetés miatt. 

Jövőre 3 százalékos lesz a nyugdíjemelés

"A gazdaság dinamikus növekedésének eredményeként külön kormányzati intézkedésekre is sor kerülhet."

Középiskolások között toboroz a rendőrség

A rendőri munka iránt elhivatottságot érző középiskolásokat hívták meg a Veszprémi Rendőrkapitányágra.

Rövidebb ideig jár a balatoni komp

Hétfőtől őszi menetrend szerint, rövidebb ideig jár a balatoni komp Szántód és Tihany között a Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatása szerint.

Na-Bed