Diákokat készítettek fel a nyári kerékpározásra

Írta:  8200 Veszprém június 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A járda a gyalogosoké! Többek között erre is felhívták a diákok figyelmét a Bringázz a nyárba! elnevezésű rendőrségi program részeként.

A Veszprémi Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Kerékpárosklub Veszprémi Területi Szervezete két oktatási intézmény, a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola és a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulói számára komplex foglalkozást tartott kedd délután azzal a céllal, hogy a résztvevőket felkészítse a nyári szünidőre jellemző szabadidős kerékpározásra.

A rózsások előbb áttekertek a stadion közeli iskolába, ahol KRESZ oktatásban részesültek, valamint a Nelson Bike Kerékpárszaküzlet és Szerviz munkatársai átvizsgálták a kétkerekűeket – tudtuk meg Adamovics László őrnagy. A Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, hagyományteremtő szándékkal tavaly kezdték el a Bringázz a nyárba! programot, aminek részekén elméleti és gyakorlati ismereteket is szereznek a fiatalok.

Az egyik fontos szabállyal kapcsolatban megtudtuk, a kerékpáros járművezetőnek számít, ezért az úton kell közlekednie. Ha az út erre nem alkalmas, akkor lehet csak a járdára hajtani, ahol maximum 10km/h sebességgel lehet haladni. „A járda a gyalogosoké!” - húzta alá Adamovics László.  

Ezt már olvasta!?

Kemény faggyal érkezett meg a tavasz

-17,6°C-os minimumot regisztrált a VMeteo.hu mérőállomása Veszprémben csütörtökre virradóra. 

Egyre kevesebb a fogyasztóvédelmet érintő jogsértés

A következetes ellenőrzéseknek is köszönhető, hogy egyre kevesebb a fogyasztóvédelmet érintő jogsértés, a kockázatos termék vagy szolgáltatás.

Tovább tart nyitva az uszoda Veszprémben

A hosszabbított nyitva tartás addig tart, amíg a fűzfői uszodát felújítják.

Halált okozó testi sértés bűntette miatt hozhatnak ítéletet

A vádlott ittas állapotban bántalmazta élettársát, aki később belehalt a sérüléseibe. Szerdán ítélet születhet az ügyben a Veszprémi Törvényszéken.

Na-Bed