Diákokat készítettek fel a nyári kerékpározásra

Írta:  8200 Veszprém június 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A járda a gyalogosoké! Többek között erre is felhívták a diákok figyelmét a Bringázz a nyárba! elnevezésű rendőrségi program részeként.

A Veszprémi Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Kerékpárosklub Veszprémi Területi Szervezete két oktatási intézmény, a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola és a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulói számára komplex foglalkozást tartott kedd délután azzal a céllal, hogy a résztvevőket felkészítse a nyári szünidőre jellemző szabadidős kerékpározásra.

A rózsások előbb áttekertek a stadion közeli iskolába, ahol KRESZ oktatásban részesültek, valamint a Nelson Bike Kerékpárszaküzlet és Szerviz munkatársai átvizsgálták a kétkerekűeket – tudtuk meg Adamovics László őrnagy. A Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, hagyományteremtő szándékkal tavaly kezdték el a Bringázz a nyárba! programot, aminek részekén elméleti és gyakorlati ismereteket is szereznek a fiatalok.

Az egyik fontos szabállyal kapcsolatban megtudtuk, a kerékpáros járművezetőnek számít, ezért az úton kell közlekednie. Ha az út erre nem alkalmas, akkor lehet csak a járdára hajtani, ahol maximum 10km/h sebességgel lehet haladni. „A járda a gyalogosoké!” - húzta alá Adamovics László.  

Ezt már olvasta!?

Szilveszteri határidőkre figyelmeztik a vállalkozókat

December 31-ig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva), illetve az alanyi mentesség az áfában.

Több mint kétszáz tonna szemetet gyűjtöttek

Veszprém húsz kilométeres körzetében összesen tíz helyszínen gyűjtötték a hulladékot a VeSzedd mozgalomhoz kapcsolódva.

Jelentős városi projektek indulnak

Veszprém mindennapi életének számos területét befolyásoló beruházások kezdődnek hamarosan.

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken.

Az ellenőrök járják a boltokat, piacokat, előállító helyeket, és vizsgálják az állatszállító járműveket is.

Na-Bed