Diákokat készítettek fel a nyári kerékpározásra

Írta:  8200 Veszprém június 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A járda a gyalogosoké! Többek között erre is felhívták a diákok figyelmét a Bringázz a nyárba! elnevezésű rendőrségi program részeként.

A Veszprémi Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Kerékpárosklub Veszprémi Területi Szervezete két oktatási intézmény, a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola és a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulói számára komplex foglalkozást tartott kedd délután azzal a céllal, hogy a résztvevőket felkészítse a nyári szünidőre jellemző szabadidős kerékpározásra.

A rózsások előbb áttekertek a stadion közeli iskolába, ahol KRESZ oktatásban részesültek, valamint a Nelson Bike Kerékpárszaküzlet és Szerviz munkatársai átvizsgálták a kétkerekűeket – tudtuk meg Adamovics László őrnagy. A Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, hagyományteremtő szándékkal tavaly kezdték el a Bringázz a nyárba! programot, aminek részekén elméleti és gyakorlati ismereteket is szereznek a fiatalok.

Az egyik fontos szabállyal kapcsolatban megtudtuk, a kerékpáros járművezetőnek számít, ezért az úton kell közlekednie. Ha az út erre nem alkalmas, akkor lehet csak a járdára hajtani, ahol maximum 10km/h sebességgel lehet haladni. „A járda a gyalogosoké!” - húzta alá Adamovics László.  

Ezt már olvasta!?

Az ország nagy részén az időjárás nehezíti a közlekedést

Az ország nagy részén a téli időjárás nehezíti a közlekedést - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője kedden, kevéssel reggel nyolc óra előtt az MTI-t.

Fenyegető üzenet

Bomba felrobbantásával fenyegették meg a veszprémi Balluff Eletronikai Kft. telephelyét csütörtökön.

Takaróval házaltak

A veszprémi rendőrök tetten érték a csalókat.

Így zajlik egy műszaki mentés frontális baleset esetén

Ittas vezető frontálisan ütközött egy család járművével a Veszprém Aréna parkolójában. A baleset szerencsére csak szimuláció volt. VIDEÓ.

Jól teljesítettek az elsősegélynyújtók

Szurkolói verekedés a Színházkertben, közúti baleset a belvárosban, összedőlt díszlet a színházban. Többek között ilyen esetekben kellett helyt állniuk a versenyzőknek.

Na-Bed