Diákokat készítettek fel a nyári kerékpározásra

Írta:  8200 Veszprém június 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A járda a gyalogosoké! Többek között erre is felhívták a diákok figyelmét a Bringázz a nyárba! elnevezésű rendőrségi program részeként.

A Veszprémi Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Kerékpárosklub Veszprémi Területi Szervezete két oktatási intézmény, a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola és a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulói számára komplex foglalkozást tartott kedd délután azzal a céllal, hogy a résztvevőket felkészítse a nyári szünidőre jellemző szabadidős kerékpározásra.

A rózsások előbb áttekertek a stadion közeli iskolába, ahol KRESZ oktatásban részesültek, valamint a Nelson Bike Kerékpárszaküzlet és Szerviz munkatársai átvizsgálták a kétkerekűeket – tudtuk meg Adamovics László őrnagy. A Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, hagyományteremtő szándékkal tavaly kezdték el a Bringázz a nyárba! programot, aminek részekén elméleti és gyakorlati ismereteket is szereznek a fiatalok.

Az egyik fontos szabállyal kapcsolatban megtudtuk, a kerékpáros járművezetőnek számít, ezért az úton kell közlekednie. Ha az út erre nem alkalmas, akkor lehet csak a járdára hajtani, ahol maximum 10km/h sebességgel lehet haladni. „A járda a gyalogosoké!” - húzta alá Adamovics László.  

Ezt már olvasta!?

A légitársaság több mint 19 millió utast szállított 2015-ben.

Lassan vége a fűtési szezonnak

Ilyenkor érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat - hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem. 

Megnyitották Európa első sörszökőkútját Szlovéniában

Megnyitották Európa első sörszökőkútját, a Zöld Aranyat a szlovéniai Zalec városában - közölte a helyi média szerdán.

Egyelőre lassan terjed az influenza

Az év harmadik hetében 10 800 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A védőoltást még mindig érdemes beadatni. 

Kisorsolták a kézi-vb csoportjait

Az Európa-bajnokkal egy csoportban a magyarok.

Na-Bed