Diákokat készítettek fel a nyári kerékpározásra

Írta:  8200 Veszprém június 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A járda a gyalogosoké! Többek között erre is felhívták a diákok figyelmét a Bringázz a nyárba! elnevezésű rendőrségi program részeként.

A Veszprémi Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Kerékpárosklub Veszprémi Területi Szervezete két oktatási intézmény, a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola és a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulói számára komplex foglalkozást tartott kedd délután azzal a céllal, hogy a résztvevőket felkészítse a nyári szünidőre jellemző szabadidős kerékpározásra.

A rózsások előbb áttekertek a stadion közeli iskolába, ahol KRESZ oktatásban részesültek, valamint a Nelson Bike Kerékpárszaküzlet és Szerviz munkatársai átvizsgálták a kétkerekűeket – tudtuk meg Adamovics László őrnagy. A Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, hagyományteremtő szándékkal tavaly kezdték el a Bringázz a nyárba! programot, aminek részekén elméleti és gyakorlati ismereteket is szereznek a fiatalok.

Az egyik fontos szabállyal kapcsolatban megtudtuk, a kerékpáros járművezetőnek számít, ezért az úton kell közlekednie. Ha az út erre nem alkalmas, akkor lehet csak a járdára hajtani, ahol maximum 10km/h sebességgel lehet haladni. „A járda a gyalogosoké!” - húzta alá Adamovics László.  

Ezt már olvasta!?

Kedden Jutas Őrmester túra

A program Veszprém és környezetének egyedülálló kulturális és katonai értékeinek felelevenítését célozza.

Eredményes matekosok

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a Zrínyi Ilona kétfordulós matematikaversenyt. Íme, a legjobb megyei eredmények. 

Ezek a gyermek reggeliző készletek veszélyesek

Kínai származású, különféle mintával díszített, reggeliző készletet kell kivonni a forgalomból kadmium és kobalt kioldódás miatt.

Az online tűzifa értékesítés veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Mindenki legyen fokozottan körültekintő, ha az interneten vásárol tűzifát.

Százéves a zeneiskola

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Csermák Antal Zeneiskola. A jubileumi hangverseny mellett több más programban is feltűnnek az egykori diákok.

Na-Bed