Jelentkép a Család ellen nincs orvosság című előadásból Jelentkép a Család ellen nincs orvosság című előadásból

Sikeres évadot zárt a Petőfi Színház

Írta:  8200 Veszprém június 21 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Csaknem 85 ezer néző látta az előadásokat az elmúlt évadban.

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház június 20-án, hétfőn délután. Az eseményen átadták a Petőfi-, a Latinovits-, a Medgyaszay- és az Évad Nézője díjakat, valamint köszöntötték a jubiláló munkatársakat - áll a színház közleményében.

A társulati ülésen Oberfrank Pál igazgató összefoglalta a színház 2015/2016-os évadát. Elmondta, összesen 175 előadást játszottak a nagyszínházban, 65-öt a Játékszínben és 21-et tájon. A nézők visszajelzése alapján a legnépszerűbb előadások a Tokaji aszú, az Abigél és Család ellen nincs orvosság voltak, elmondható tehát, hogy – ahogy az ország többi színházában is – a zenés előadások és a vígjátékok előnyt élveznek. Természetesen ezen túl is ragaszkodni fognak a népszínházi kínálathoz, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző műfajt.

A műsoron maradó produkciókkal – a Kulcskeresőkkel, A vadkacsával és a Légy jó mindhaláliggal – sikeresen szerepeltek az ország több pontján. Külön öröm volt az évadban, hogy a „Múlnak a gyermekévek…” című zenés utazással sikerült a családokat és a gyermekeket is megszólítani.

Az idei évadban is jelen voltak a hagyományos bérletsorozatok, a Vendégjáték bérlet, a Csillagszóró bérlet és a Zenés tavasz bérlet, amelyek keretében országos sikerelőadások érkeztek a teátrumba. Nagy sikerként könyvelhető el, hogy az újcirkusz műfaja is megjelent a színházban, a Cirkusz az éjszakában című produkcióval. Fontos törekvés, hogy a pályázati lehetőségeket megragadva akadálymentesített előadásokat biztosítsanak a látás- és hallássérült nézőknek a színházban.


A díjazottak középen a direktorral: Nyirkó István, Háromszéki Péterné, Oberfrank Pál, Nagy Károly, Tamás Gyula (fotó: Petőfi Színház)Az igazgató elmondta, összesen 16.098 bérletes nézője volt a teátrumnak a mögöttünk álló évadban, az összes nézőszám pedig csaknem 85.000 volt. Sikeresen zajlottak a szokásos rendezvények a színházban, amelyekkel a közönség felé szeretne nyitni a színház. Idén is megtartották a nyílt napot, az Ádámok és Évák programot, a színházi gyereknapot és a Bérletek éjszakáját, amelyen az egész éves bérleteladás 10%-a megvalósult.

A színház rekonstrukciójáról a direktor elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök veszprémi látogatásakor zöld lámpát adott, aminek köszönhetően egy 21. századi, korszerű épületet varázsolnának a Petőfi Színházból, kiegészülve egy kamarateremmel és fejlett műhelyekkel, tárakkal, irodákkal.

Dr. Strenner Zoltán, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője, a Közjóléti Bizottság elnöke az éppen zajló Európa-bajnokság kapcsán megjegyezte, az egész ország focilázban ég. Szeretné, ha egyszer azt lehetne tapasztalni, hogy egy-egy színházi előadás is hasonló élményt tudna nyújtani a lakosság számára.

Tóth Attila szakszervezeti vezető köszöntötte a színház idén jubiláló munkatársait, akiknek egy-egy apró ajándékkal is kedveskedett.

A társulati ülés végén Oberfrank Pál igazgató második alkalommal adta át az Évad Nézője-díjat, amelyet az a néző vehet át, aki az évadban a legtöbb előadást látogatta. Idén Tamás Gyula érdemelte ki az elismerést. A színház vezetősége elismerő oklevelet adott át Nagy Károly apát-kanonoknak, a Szent Mihály Székesegyház plébánosának, akit a teátrum lelki vezetőjeként ismertek el. Posztumusz örökös tagság címet adományozott a teátrum Háromszéki Péternek, aki májusban hunyt el, 74 éves korában, és 41 éven keresztül volt a társulat tagja.

Átadták a Medgyaszay-díjat is, amelyet a társulat szavazatai alapján a legjobb háttérdolgozó kap meg, az idei évben Cziráki János színpadmester. A 2015/2016-os évadban a közönség szavazatai alapján kijáró Petőfi-díjat a teátrum Jászai-díjas igazgatója, Oberfrank Pál kapta. A direktor átadta a társulat szavazatai alapján a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó színművésznek kijáró Latinovits-díjat, amelyet Nyirkó István vehetett át.
 

 

Ezt már olvasta!?

Baltával támadt a saját kutyájára

A veszprémi rendőrök egy állatkínzás miatt indult nyomozást fejeztek be a közelmúltban.

Harminc helyszínen ötven ingyenes program a Gizella Napokon

Május 6. és 12. között zajlanak az események. 

Nyílt nap a Veszprémi Rendőrkapitányságon

A Rendőrség Napja alkalmából a Veszprémi Rendőrkapitányság nyílt napot rendez a kapitányság Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky út 2. szám alatti épületében 2017. április 26-án 8.00 órától 11.30 óráig.

A fogyasztás 4 százalékkal nőtt - közölte a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) szerdán az MTI-vel. Az alkoholmentes sörök fogyasztása majdnem a felére esett.

Az emeléssel a gázolaj átlagára 353-354 forintra, a benziné 337-338 forintra nőtt.

Na-Bed