Fokozottan figyeljünk a tűzgyújtás szabályaira!

Írta:  8200 Veszprém június 23 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Minden nyáron vannak olyan napok, amikor a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás következtében fokozott tűzveszély alakul ki hazánkban.

Ez lehet jellemző a következő napokban is, hiszen az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását az érkező hőhullám miatt elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az ország területére, amely egyelőre a következő hétvégére vonatkozik - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

A felmelegedés hatására jellemzően megnő a szabadtéri tűzesetek száma a megyében. Bár a lakosság körében megfigyelhető, hogy figyelemmel kísérik a szabadtéri tűzgyújtásra vonatkozó szabályokat és azoknak megfelelően járnak el, még mindig többtucat tűzesethez riasztják a tűzoltókat a nyári hónapokban. Elég egy el nem oltott cigarettacsikk, vagy épp a kerti grillezésből visszamaradt forró hamu is ahhoz, hogy nagy kiterjedésű szabadtéri tüzek alakuljanak ki.

A szabdtári égetéssel kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók

Ezt már olvasta!?

Csökken az üzemanyagok ára

Nagyot zuhany az üzemanyagok ára szerdán, tartson ki addig, aki tud.

Versmondásért színházjegyet adnak

A költészet napján 10 és 18 óra között lehet így "vásárolni" a Petőfi Színházban.

Személyesen keresik fel a hátralékosokat

Személyesen keresik fel a díjbeszedők a háztartásokat és kérik a hulladékgazdálkodási közszolgáltatások hátralékainak rendezését.

Ideiglenes teljes útzár Eplénynél

Egy személygépkocsi és egy kamion ütközött össze a település belterületén kedden kora délután.

Arra szolgáltató azt kéri, az érintettek az úthasználati jogosultságot elővételben vegyék meg.

Na-Bed