Fokozottan figyeljünk a tűzgyújtás szabályaira!

Írta:  8200 Veszprém június 23 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Minden nyáron vannak olyan napok, amikor a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás következtében fokozott tűzveszély alakul ki hazánkban.

Ez lehet jellemző a következő napokban is, hiszen az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását az érkező hőhullám miatt elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az ország területére, amely egyelőre a következő hétvégére vonatkozik - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

A felmelegedés hatására jellemzően megnő a szabadtéri tűzesetek száma a megyében. Bár a lakosság körében megfigyelhető, hogy figyelemmel kísérik a szabadtéri tűzgyújtásra vonatkozó szabályokat és azoknak megfelelően járnak el, még mindig többtucat tűzesethez riasztják a tűzoltókat a nyári hónapokban. Elég egy el nem oltott cigarettacsikk, vagy épp a kerti grillezésből visszamaradt forró hamu is ahhoz, hogy nagy kiterjedésű szabadtéri tüzek alakuljanak ki.

A szabdtári égetéssel kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók

Ezt már olvasta!?

A rengést a lakosság nem érzékelte.

Veszprémi fiatalokat figyelt Bernd Storck

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az U12, U13 és U14-es megyeválogatott felkészülésére érkezett városunkba péntek délután.

Már lehet nevezni a 14. Pannonfílingre!

Ismét rövidfilmekkel lehet nevezni a találkozóra. Műfaji megkötés nincs. 

Az átlag 0,7 fokkal haladta meg az 1980-2010-es normálértéket.

Hétfőn folytatódik a vörösiszapper

Az ügyész által előterjesztett fellebbezés miatt indult a másodfokú eljárás, amely előreláthatólag január 26-ig tart.

Na-Bed