Fokozottan figyeljünk a tűzgyújtás szabályaira!

Írta:  8200 Veszprém június 23 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Minden nyáron vannak olyan napok, amikor a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás következtében fokozott tűzveszély alakul ki hazánkban.

Ez lehet jellemző a következő napokban is, hiszen az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását az érkező hőhullám miatt elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az ország területére, amely egyelőre a következő hétvégére vonatkozik - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

A felmelegedés hatására jellemzően megnő a szabadtéri tűzesetek száma a megyében. Bár a lakosság körében megfigyelhető, hogy figyelemmel kísérik a szabadtéri tűzgyújtásra vonatkozó szabályokat és azoknak megfelelően járnak el, még mindig többtucat tűzesethez riasztják a tűzoltókat a nyári hónapokban. Elég egy el nem oltott cigarettacsikk, vagy épp a kerti grillezésből visszamaradt forró hamu is ahhoz, hogy nagy kiterjedésű szabadtéri tüzek alakuljanak ki.

A szabdtári égetéssel kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók

Ezt már olvasta!?

51 milliárd forinttal emelik a honvédelmi kiadások keretét.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Elismerések és jutalmak

Kerek születésnaposokat és elismerésben részesülőket köszöntöttek a veszprémi rendőrkapitányságon.

Felújítják a Vár utcát

Három év alatt, három ütemben újul meg a Vár utca Veszprémben.

Naponta legalább fél liter tejet kellene fogyasztani

A tej nemcsak kalciumot, hanem sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.

Na-Bed