Nagy kalandra invitálták a nagycsaládokat

Írta:  8200 Veszprém július 07 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Mintegy hatszáz gyermek és felnőtt használhatta díjtalanul a kislődi Sobri kalandpark játékait csütörtökön.

Első alkalommal rendezték meg a Nagy kaland napját a kislődi Sobri Jóska Élmény- és kalandparkban, ahol száz nagy család ( hatszáz gyerek és felnőtt) kapott meghívást a jótékonysági napra. A szervezésben a Nagy Családosok Országos Egyesülete (NOE) is részt vett.

Az egész napos rendezvény célja, hogy kalandokhoz, élményekhez juttassanak olyan nagycsaládokat ( minimum 5 fő) akiknek nincs alkalmuk nyaralásra, hasonló programokon való részvételre – hangzott el a helyszínen.


Kapot Ildikó és Jáger Balázs

 

Ahogy azt a NOE veszprémi elnöke, Kapot Ildikó elmondta, óriási segítség ez a felajánlás azoknak a családoknak, akik egyébként nem tudnának ehhez hasonló programot biztosítani a gyerekeknek. Az első száz regisztrált családnak nyílt alkalma arra, hogy ezt a napot, a bakonyi parkban tölthessék, hogy élhessenek a lehetőséggel, hogy élőben láthassák az éppen húsz éves születésnapját ünneplő Alma zenekart is. A délelőtt 10 órakor kezdődő programot Ovádi Péter, a program fővédnöke, Veszprém város önkormányzatának képviselője, frakcióvezető, Jáger Balázs a Sobri Jóska Kalandpark ügyvezető igazgatója és Kapot Ildikó a NOE veszprémi elnöke nyitotta meg.

Ovádi Péter arról beszélt, hogy „a kalandparkba lépve sok olyan élményben lehet részünk, amelyek a kikapcsolódás mellett segítenek leküzdeni a fizikai korlátainkat, így amikor kilépünk a kapun, nem csak fantasztikus élményekkel távozunk, hanem egy erősebb és kitartóbb emberré válhatunk.” Hozzátette, „Magyarországon az utóbbi időben számos olyan kezdeményezés és program indult, amelyeknek fő kedvezményezettjei a nagycsaládosok, az ő életkörülményeik egyszerűbbé és kényelmesebbé tétele. A Nagy kaland napja a Sobriban ehhez a sorhoz kapcsolódik és ebben vállal kitüntetett szerepet.”

Nem ez volt az első karitatív felajánlása és programja a kalandparknak, hangsúlyozta Jáger Balázs, aki azt is elmondta, hogy kötelességüknek érzik a támogatni a nehezebb helyzetben lévőket, ezért szeretnék ezt a rendezvényt, hagyományt teremtve, minden évben a Népesedési Világnaphoz és a kalandpark születésnapjához, július 11-hez kötni. Az olimpia évében, szintén fontosnak tartják, hogy játékos programokkal segítsenek felhívni a figyelmet a mozgás és a szabadidő hasznos eltöltésének fontosságára, amihez kapcsolódva művészekből álló vetélkedőt is szerveztek a programok részeként.


A celebek kalandos napjáról még több fotó a képre kattintva

 

A nap folyamán egy mozgalmas „celebvetélkedő” is zajlott Bebe, Kováts Vera, Nyertes Zsuzsa, Gájer Bálint, Temesi Bertalan, Moór Bedy, Miss Bee (Somorjai Ilona), Ács Balázs, Farkas Zsolti, Szőlőskei Tímea, Erdélyi Tímea, Pilát Gábor közreműködésével.

Jáger Balázs, a kalandpark ügyvezetője kiemelte még, hogy a rendezvény sikere nem jöhetett volna létre a támogatói felajánlások nélkül. 

Ezt már olvasta!?

Jelentős változások léptek életbe a járásoknál

Megyei szintről számos elsőfokú feladat-, és hatáskör járási szintre került.

Kiadós eső után havazás is jöhet

Szombaton a kora délutáni órákig eső, később havas eső, hó is előfordulhat - írja a VMeteo.hu.

Ittasan vezette a lopott robogót

Rövid időn belül elfogták a veszprémi rendőrök a 22 éves férfit.

Indul a parkolóbérletek értékesítése

Az üzemeltető december 1-jén megkezdi a 2018. évre szóló parkolóbérletek értékesítését Veszprémben.

Mutatunk egy videót, milyen Eplényben síelni

Ha még soha nem járt a bakonyi sípályán, ettől a videótól kedvet kaphat.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika