Őszies időt hoz a hétvége

Írta:  8200 Veszprém július 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az eső mellé viharos szél is párosul szombaton. Alig lesz melegebb 15 foknál.

Szombaton borongós napunk lesz, többször elered az eső, záporeső. A gyakran erős északi szél tovább rontja a hőérzetünket. A hőmérséklet 14°C-ig csökken, de jelentősen nem emelkedik később sem, a legmelegebb órákban is csupán 16°C valószínű - írja a vmeteo.hu az előrejelzésében. Vasárnap is még számíthatunk csapadékra, jelentős javulás hétfőtől várható.

Dél, délkelet felől ciklon helyeződik a Kárpát-medence fölé, hatására estétől intenzív eső, zápor, keleten helyenként zivatar várható. Jelentős csapadékra számíthatunk, szombat estig az ország nagy részén 30-50 mm fölötti mennyiség valószínű - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, hozzátéve, nyugaton, északnyugaton kisebb mennyiség várható. Az északi, északkeleti szél fokozatosan erősödik, hajnalig helyenként, majd több helyen is viharossá fokozódik. A Dunántúlon és az Alföldön a legerősebb széllökések jellemzően elérhetik a 60-70 km/h-t, de főként reggeli periódusban az Alföldön, illetve reggel, délelőtt a Dunántúlon 70-80 km/h-s széllökésekre is számítani lehet. A Mecsekben, Dunántúli-középhegységben esetleg 80 km/h feletti lökések is kialakulhatnak. Szombaton a nap második felében veszít erejéből a légmozgás. 

Ezt már olvasta!?

Jön az eső

Hétfő kora estétől zápor, de még zivatar is előfordulhat.

Kulturális és gasztro élmények három napon át

Immáron harmadik alkalommal rendezik meg a bakonyi ízek vásárát, vagyis a Bakony Expot november 4. és 6. között a Veszprém Arénában.

Egyéni vállalkozók figyelem! Közeledik a határidő

Az egyéni vállalkozónak a 2017-es jövedelméről a 17SZJA jelű bevallásban kell elszámolnia.

Veszélyes hulladékot rakott az erdőbe

A rendőrök befejezték az 52 éves veszprémi férfi ügyében folytatott vizsgálatot.

Nőtt a mobilinternet-forgalom a tavaly karácsonyi időszakhoz képest

Az ünnepi hívások, SMS-ek és MMS-ek száma valamelyest csökkent.

Na-Bed