Őszies időt hoz a hétvége

Írta:  8200 Veszprém július 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az eső mellé viharos szél is párosul szombaton. Alig lesz melegebb 15 foknál.

Szombaton borongós napunk lesz, többször elered az eső, záporeső. A gyakran erős északi szél tovább rontja a hőérzetünket. A hőmérséklet 14°C-ig csökken, de jelentősen nem emelkedik később sem, a legmelegebb órákban is csupán 16°C valószínű - írja a vmeteo.hu az előrejelzésében. Vasárnap is még számíthatunk csapadékra, jelentős javulás hétfőtől várható.

Dél, délkelet felől ciklon helyeződik a Kárpát-medence fölé, hatására estétől intenzív eső, zápor, keleten helyenként zivatar várható. Jelentős csapadékra számíthatunk, szombat estig az ország nagy részén 30-50 mm fölötti mennyiség valószínű - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, hozzátéve, nyugaton, északnyugaton kisebb mennyiség várható. Az északi, északkeleti szél fokozatosan erősödik, hajnalig helyenként, majd több helyen is viharossá fokozódik. A Dunántúlon és az Alföldön a legerősebb széllökések jellemzően elérhetik a 60-70 km/h-t, de főként reggeli periódusban az Alföldön, illetve reggel, délelőtt a Dunántúlon 70-80 km/h-s széllökésekre is számítani lehet. A Mecsekben, Dunántúli-középhegységben esetleg 80 km/h feletti lökések is kialakulhatnak. Szombaton a nap második felében veszít erejéből a légmozgás. 

Ezt már olvasta!?

Új helyre költözött a műszaki áruház

Összesen 798 négyzetméteren, körülbelül 14 ezer termékkel és több mint 20 szakértő értékesítővel várják az érdeklődőket.

Hebling Ernő az év rendőre

Hebling Ernő a Bűnügyi Osztály Vagyon- és Gazdaságvédelmi Alosztályának vezetőjeként elévülhetetlen érdemeket szerzett a bűnügy szakterületén.

Földre rántották az idős nőt

Vádemelési javaslattal zártak le a veszprémi rendőrök egy rablás miatt indított nyomozást.

Ritka BMW-k, Jaguar- és Alfa Romeo-különlegességek is felvonulnak majd.

Robottal lehet tekézni a Pannon Egyetemen

A kutatók éjszakáját pénteken tartják meg az intézményben, ahol számos izgalmas program várja az érdeklődőket.

Na-Bed