Őszies időt hoz a hétvége

Írta:  8200 Veszprém július 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az eső mellé viharos szél is párosul szombaton. Alig lesz melegebb 15 foknál.

Szombaton borongós napunk lesz, többször elered az eső, záporeső. A gyakran erős északi szél tovább rontja a hőérzetünket. A hőmérséklet 14°C-ig csökken, de jelentősen nem emelkedik később sem, a legmelegebb órákban is csupán 16°C valószínű - írja a vmeteo.hu az előrejelzésében. Vasárnap is még számíthatunk csapadékra, jelentős javulás hétfőtől várható.

Dél, délkelet felől ciklon helyeződik a Kárpát-medence fölé, hatására estétől intenzív eső, zápor, keleten helyenként zivatar várható. Jelentős csapadékra számíthatunk, szombat estig az ország nagy részén 30-50 mm fölötti mennyiség valószínű - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, hozzátéve, nyugaton, északnyugaton kisebb mennyiség várható. Az északi, északkeleti szél fokozatosan erősödik, hajnalig helyenként, majd több helyen is viharossá fokozódik. A Dunántúlon és az Alföldön a legerősebb széllökések jellemzően elérhetik a 60-70 km/h-t, de főként reggeli periódusban az Alföldön, illetve reggel, délelőtt a Dunántúlon 70-80 km/h-s széllökésekre is számítani lehet. A Mecsekben, Dunántúli-középhegységben esetleg 80 km/h feletti lökések is kialakulhatnak. Szombaton a nap második felében veszít erejéből a légmozgás. 

Ezt már olvasta!?

Megnyitotta kapuit az eplényi sípálya

A két napja tartó hóágyúzásnak és a hideg időjárásnak köszönhetően pénteken megnyitott az eplényi sípálya.

Rászorulóknak ajándékoztak fenyőfát

Összesen ötven család karácsonyát tette boldogabbá egy vállalkozás. 

Egy veszprémi baleset szemtanúit keresi a rendőrség

Egy piros színű személyautó a kijelölt gyalogátkelőhelyen nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak és még a lábára is ráhajtott. 

Új szakmai igazgató a VEDAC élén

Török Krisztián személyében új szakmai igazgatót nevezett ki a VEDAC.

MikulásGyár Veszprémben

Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet várnak adományként. 

Na-Bed