Őszies időt hoz a hétvége

Írta:  8200 Veszprém július 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az eső mellé viharos szél is párosul szombaton. Alig lesz melegebb 15 foknál.

Szombaton borongós napunk lesz, többször elered az eső, záporeső. A gyakran erős északi szél tovább rontja a hőérzetünket. A hőmérséklet 14°C-ig csökken, de jelentősen nem emelkedik később sem, a legmelegebb órákban is csupán 16°C valószínű - írja a vmeteo.hu az előrejelzésében. Vasárnap is még számíthatunk csapadékra, jelentős javulás hétfőtől várható.

Dél, délkelet felől ciklon helyeződik a Kárpát-medence fölé, hatására estétől intenzív eső, zápor, keleten helyenként zivatar várható. Jelentős csapadékra számíthatunk, szombat estig az ország nagy részén 30-50 mm fölötti mennyiség valószínű - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, hozzátéve, nyugaton, északnyugaton kisebb mennyiség várható. Az északi, északkeleti szél fokozatosan erősödik, hajnalig helyenként, majd több helyen is viharossá fokozódik. A Dunántúlon és az Alföldön a legerősebb széllökések jellemzően elérhetik a 60-70 km/h-t, de főként reggeli periódusban az Alföldön, illetve reggel, délelőtt a Dunántúlon 70-80 km/h-s széllökésekre is számítani lehet. A Mecsekben, Dunántúli-középhegységben esetleg 80 km/h feletti lökések is kialakulhatnak. Szombaton a nap második felében veszít erejéből a légmozgás. 

Ezt már olvasta!?

72 óra alatt huszonhat ittas vezető

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén huszonhat ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük kettő balesetet okozott.

Több mint 300 háziorvosi és fogorvosi praxis betöltésére lehet pályázni

Több mint egy éve üres 160 háziorvosi és 170 fogorvosi praxis.

Tavaly az évi középhőmérséklet 11,72 Celsius-fok volt, mindössze 0,2 fokkal kevesebb, mint az eddigi legmelegebb évben.

Fogyatékkal élők kiállítása nyílt a Veszprémi Petőfi Színházban

Az Éltes Mátyás Fogyatékosok Nappali Intézménye és Gondozóházában élők alkotásainak idén már negyedik alkalommal adott helyet a színház.

Az átlag 0,7 fokkal haladta meg az 1980-2010-es normálértéket.

Na-Bed