Veszprémiért is szoríthatunk az olimpián

Írta:  8200 Veszprém július 27 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub sportolója 1500 méteres gyorsúszásban indul az ötkarikás játékokon, akit Brányi Mária búcsúztatott szerdán délelőtt.

Edzője, Szokolai László a fiatal sportolót éltetve elmondta, testvérének köszönhetően ismerte meg a víz szépségét, amit “úgy szeret, mint a kiskacsa, örömteli közeg számára a víz. Kicsi korától fogva céltudatos, jó tanuló és jó sportoló egyben” - sorolta.

A 19 éves junior versenyző saját bevallása szerint nem robbanékony, de a hosszú távú versenyhez szükséges sebességet tartani tudja. “Ehhez minden tehetsége megvan” - egészítette ki vezetője.

Ezt támasztják alá eredményei is. Hollandiában nyíltvizi junior világbajnok, Májusban, Londonban a felnőttek között a 16. helyet érte el az Európa-bajnokságon, míg a balatonfüredi világkupán 10 kilométeren 5. helyezett lett. “Jól látható, hogy elindult a pályafutása, jelentősen javult az ideje saját magához képest. Nem tudjuk, még hol a vége, hiszen még fejlődés alatt áll” - méltatták Kristófot, hozzátéve, az ő kategóriájában 23-26 éves az élmezőny.

Az olimpián 1500 méteren a papírforma alapján nem várható, hogy a legjobb nyolc közé jut, de mivel még csak junior, nem is lehet ez az elvárás. Rio megfelelő teret nyújt számára a felkészülésre, hogy a jövő évi, budapesti világbajnokságon remekeljen. “Az a cél, hogy a saját idején javítson az augusztus 12-i versenynapján.”
 

Ezt már olvasta!?

A látogatók 28 ország 350 kiállítójának ajánlataiból válogathatnak majd.

Fagyos volt a reggel, de visszatér a kellemes tavasz

Hétfő reggelre a hétvégén fölénk érkező hideg levegő nyugalomba jutott, mélyre süllyedt a hőmérő higanyszála.

Ittasan vezette a lopott robogót

Rövid időn belül elfogták a veszprémi rendőrök a 22 éves férfit.

Zwicker Tamás fotóriporter kapta a Szabad Sajtó Díjat

Az önkormányzat minden évben a magyar sajtó napja alkalmából Szabad Sajtó Díjat adományoz a város információ szolgáltatásában végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként.

Idegenvezetőkre mindig szükség lesz

Ingyenes városnézésre várták az érdeklődőket az Idegenvezetők napja alkalmából vasárnap délelőtt.

Na-Bed