Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem képzései iránt

Írta:  8200 Veszprém július 28 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Pannon Egyetemen a 2016/17-es tanévre felvett hallgatók száma az előző tanév adataival összevetve 12 százalékkal növekedett.

A 2016. év felvételi adatait a demográfiai trendeket és társadalmi folyamatokat tükröző országos felvételi adatok alakulásához célszerű viszonyítani - olvasható az egyetem oldalán a felvételi eredményekkel kapcsolatban. A Pannon Egyetemen a 2016/17-es tanévre felvett hallgatók száma az előző tanév adataival összevetve 12%-kal növekedett, ami a nagy tudományegyetemek és más, főként budapesti intézmények által meghatározott országos átlag háromszorosa.

Ez egyértelműen azt jelenti, hogy a Pannon Egyetem vonzereje számottevő mértékben erősödött a hazai felsőoktatási intézmények között. Az intézmény hagyományosan jó hírnevén felül ez annak is köszönhető, hogy Magyarországon a közelmúltban először publikált nemzetközi intézményi rangsorokban a Pannon Egyetem közvetlenül a nagy hazai tudományegyetemek után következik, ami az egyetemen évtizedek óta folyó tudományos kutatási-fejlesztési tevékenység kiemelkedő színvonalát tükrözi. A diákok választásában szerepet játszhatott az is, hogy a Pannon Egyetem azon kevés hazai felsőoktatási intézmény egyike, ahol az Új Nemzeti Kiválósági Program keretében a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő hallgatók jó eséllyel jelentős összegű havi ösztöndíjat nyerhetnek el. A választásban nem lebecsülhető szerepe lehetett továbbá az intézmény telephelyeinek vonzó környezetének, a kiváló kollégiumi ellátottságnak, a képzések emberléptékű, családias jellegének és az egyetemen folyó tehetséggondozó- és mentorprogramok eredményességének. Az intézmény sikerén a térségben a Pannon Egyetemmel példaértékű kapcsolatot ápoló önkormányzatok, vállalatok és intézmények is osztoznak.

A 2016-os felvételi eljárás során a Pannon Egyetemre összesen 1959 hallgatót vettek fel, ebből 1572 főt állami ösztöndíjas képzési helyre. A felvett hallgatók közül 1150 fő alapszakon, 388 fő mesterszakon, valamint ötéves tanári képzésen, 421 fő pedig felsőoktatási szakképzésben kezdheti meg tanulmányait. A legnépszerűbb képzések a turizmus-vendéglátás-, a vegyészmérnöki- és a programtervező informatikus alapszakok voltak. A legmagasabb felvételi pontszámra (476 pontra) a gazdálkodás és menedzsment alapszak levelező tagozatának államilag finanszírozott képzésére való bejutáshoz volt szükség. A mesterszintű képzések közül a legtöbben a tanári mesterképzést, a fordító és tolmács-, a vezetés és szervezés-, valamint a vegyészmérnöki mesterszakot választották. Nőtt az érdeklődés a felsőoktatási szakképzési szakok államilag támogatott képzései iránt is.

Azok számára, akik a jelenlegi felvételi eljárás során nem kerültek be az intézménybe, pótfelvételi eljárás keretében számos szakot hirdet a Pannon Egyetem, amelyekre elektronikus úton jelentkezhetnek az érdeklődők.

Az intézmény felvételi eredményei karok és főbb képzési helyek szerinti bontásban itt olvashatók.

 

Ezt már olvasta!?

Elhunyt Tóth Loon

A Veszprémi Petőfi Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy 2018. október 07-én hajnalban, hosszan tartó, súlyos betegség után Tóth Loon színművész az égi társulathoz szerződött.

Több születés, kevesebb halálozás az első kilenc hónapban

Az év első kilenc hónapjában 69 543 gyerek született, 3251-gyel több, mint egy évvel korábban.

Élelmiszeradományokat gyűjt a Tesco és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A kezdeményezés célja, hogy az ünnepek előtt és alatt a nélkülöző családokat segítsék.

Önkormányzati dolgozónak adta ki magát

A veszprémi rendőrök beazonosították és elfogták azt a 42 éves kaposvári férfit, aki csellel szerzett pénzt a sértettektől.

Karácsonyfából komposzt

A tömbházas területeken 2017. január 9-től végzik a fenyőfák gyűjtését.

Bakony Média névjegykártya