Foglalkoztatási együttműködés jött létre a megyében

Írta:  8200 Veszprém július 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A helyi kis- és nagyvállalatok kézzelfogható segítséget kapnak a működésükhöz és fejlesztéseikhez szükséges munkerőigények kielégítéséhez.

A mintegy 963 millió forint uniós forrásból megvalósuló projekt célja a versenyképesség növekedése, új munkahelyek megvalósulása - hangoztatta sajtótájékoztató keretében Takács Szabolcs kormánymegbízott pénteken a városházán. Mint mondta, a kormány azt szeretné, hogy aki tud és akar, az dolgozhasson.

Elhangzott, megyénkben 4,2 százalékos a munkanélküli ráta, ami jóval az országos alatti érték, ezzel együtt fontos, hogy az álláskeresők és a leendő munkavállalók egymásra találjanak.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere kiemelte, a megyeszékhelyen letelepedett cégek folyamatosan fejlődnek, de egyre nehezebb számukra a megfelelően képzett munkaerő megtalálása, ennek érdekében széles szakmai összefogás szükséges. A projekt négy éves megvalósítási időszaka során 659 főt vonnak be a tervek szerint a Veszprémi járás területéről, aminek eredményeként 288-an állhatnak majd munkába, valamint 150-en munkáltatói igényre alapozva képzésen vehetnek részt.

Máhlné Pályi Beatrix a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatóságának irodavezetője arról beszélt, hogy hosszas előkészítői munkát követően végre megszületett a lehetőség a megújulásra, a foglalkoztatás növelésére.

Ferenczy Gábor, a projektgazda Pro Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetője a részleteket ismertetve elmondta, július 18-án megtörtént a támogatási szerződés aláírása, így a projekt a megvalósítási szakaszába ért. Előbb a megvalósítási struktúra kialakítása zajlik, ősszel az érintett szervezetekkel kötnek együttműködési megállapodásokat, majd a munkaadói oldal igényfelmérése következik, ez után jöhet a munkavállalók felkutatása, képzése.
 

Ezt már olvasta!?

Az iskolák 14-15 százaléka szervez sítábort

Az iskolai sítáborok szervezésének körülményeiről, hátteréről kértek információkat a köznevelési intézményektől.

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak Devecserben

A képviselő-testület június 28-án feloszlatta magát.

A házasság nem harc

Több mint harminc évi házassággal a hátuk mögött vallott a párkapcsolatukról dr. Kiszelyné Czibik Tünde, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió művészeti vezetője és férje.

4000 milliárd forint áll rendelkezésre közúti és vasúti fejlesztésekre 2022-ig

Vasúti fejlesztésre mintegy 1500 milliárd forint uniós, közúti fejlesztésekre pedig 1200 milliárd forint uniós és 1300 milliárd forint hazai forrás áll rendelkezésre.

Belefulladt egy 19 éves fiú a Balatonba

A fiatalember társát a vízirendőrök mentették meg.

Na-Bed