Foglalkoztatási együttműködés jött létre a megyében

Írta:  8200 Veszprém július 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A helyi kis- és nagyvállalatok kézzelfogható segítséget kapnak a működésükhöz és fejlesztéseikhez szükséges munkerőigények kielégítéséhez.

A mintegy 963 millió forint uniós forrásból megvalósuló projekt célja a versenyképesség növekedése, új munkahelyek megvalósulása - hangoztatta sajtótájékoztató keretében Takács Szabolcs kormánymegbízott pénteken a városházán. Mint mondta, a kormány azt szeretné, hogy aki tud és akar, az dolgozhasson.

Elhangzott, megyénkben 4,2 százalékos a munkanélküli ráta, ami jóval az országos alatti érték, ezzel együtt fontos, hogy az álláskeresők és a leendő munkavállalók egymásra találjanak.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere kiemelte, a megyeszékhelyen letelepedett cégek folyamatosan fejlődnek, de egyre nehezebb számukra a megfelelően képzett munkaerő megtalálása, ennek érdekében széles szakmai összefogás szükséges. A projekt négy éves megvalósítási időszaka során 659 főt vonnak be a tervek szerint a Veszprémi járás területéről, aminek eredményeként 288-an állhatnak majd munkába, valamint 150-en munkáltatói igényre alapozva képzésen vehetnek részt.

Máhlné Pályi Beatrix a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatóságának irodavezetője arról beszélt, hogy hosszas előkészítői munkát követően végre megszületett a lehetőség a megújulásra, a foglalkoztatás növelésére.

Ferenczy Gábor, a projektgazda Pro Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetője a részleteket ismertetve elmondta, július 18-án megtörtént a támogatási szerződés aláírása, így a projekt a megvalósítási szakaszába ért. Előbb a megvalósítási struktúra kialakítása zajlik, ősszel az érintett szervezetekkel kötnek együttműködési megállapodásokat, majd a munkaadói oldal igényfelmérése következik, ez után jöhet a munkavállalók felkutatása, képzése.
 

Ezt már olvasta!?

Hatékony munkavégzés és tudatformálás

Elektromos kishaszonjárművet tesztel a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt., amitől hatékonyabb munkavégzést és a környezeti ártalmak csökkentését várják.

Többek között Robbie Williams, Depeche Mode, Bruno Mars is érkezik

Ezeket a hazai koncerteket várhatjuk a legjobban 2017-ben. Minden műfajban érkeznek kiválóságok. 

Hatékony nyelvtanulás? Céges nyelvi képzés? A bajnokok már választottak: Gaál Ottó kreatív nyelvtanulási módszere

Görbicz Anita négyszeres BL-bajnok és Iváncsik Tamás hétszeres magyar és kétszeres norvég bajnok a sok lehetőség közül A Kreatív Nyelvtanulási Módszer© tananyagát választotta, melynek e-earninges verziója nemrég elnyerte az Év Nyelvoktató Honlapja díját.

Babaszínház a Kabócában

“Szirmok” címmel mutatta be új, babaszínházi előadását a Kabóca Bábszínház. A darabot Szántó Viktória rendezte. 

Több eljárás indult pirotechnikai eszközök miatt

Egy hatéves gyermek is megsérült.

Na-Bed