Foglalkoztatási együttműködés jött létre a megyében

Írta:  8200 Veszprém július 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A helyi kis- és nagyvállalatok kézzelfogható segítséget kapnak a működésükhöz és fejlesztéseikhez szükséges munkerőigények kielégítéséhez.

A mintegy 963 millió forint uniós forrásból megvalósuló projekt célja a versenyképesség növekedése, új munkahelyek megvalósulása - hangoztatta sajtótájékoztató keretében Takács Szabolcs kormánymegbízott pénteken a városházán. Mint mondta, a kormány azt szeretné, hogy aki tud és akar, az dolgozhasson.

Elhangzott, megyénkben 4,2 százalékos a munkanélküli ráta, ami jóval az országos alatti érték, ezzel együtt fontos, hogy az álláskeresők és a leendő munkavállalók egymásra találjanak.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere kiemelte, a megyeszékhelyen letelepedett cégek folyamatosan fejlődnek, de egyre nehezebb számukra a megfelelően képzett munkaerő megtalálása, ennek érdekében széles szakmai összefogás szükséges. A projekt négy éves megvalósítási időszaka során 659 főt vonnak be a tervek szerint a Veszprémi járás területéről, aminek eredményeként 288-an állhatnak majd munkába, valamint 150-en munkáltatói igényre alapozva képzésen vehetnek részt.

Máhlné Pályi Beatrix a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatóságának irodavezetője arról beszélt, hogy hosszas előkészítői munkát követően végre megszületett a lehetőség a megújulásra, a foglalkoztatás növelésére.

Ferenczy Gábor, a projektgazda Pro Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetője a részleteket ismertetve elmondta, július 18-án megtörtént a támogatási szerződés aláírása, így a projekt a megvalósítási szakaszába ért. Előbb a megvalósítási struktúra kialakítása zajlik, ősszel az érintett szervezetekkel kötnek együttműködési megállapodásokat, majd a munkaadói oldal igényfelmérése következik, ez után jöhet a munkavállalók felkutatása, képzése.
 

Ezt már olvasta!?

Balesettel indult a csütörtök reggel Veszprémben

Egy személygépkocsi és egy motorkerékpár ütközött össze a Pápai úton csütörtök reggel. A teljes útzárat már feloldották. 

A tűz megfékezésében 13 egység mintegy 50 tűzoltója vett részt.

Kik biztosítják a jó hangulatot az Utcazenén?

A világ szinte minden pontjáról érkeznek bandák, hogy szórakoztassák a közönséget az Utcazene Fesztiválon.

Emelkedik az idei sörfogyasztás, de még nem döntött csúcsot

A meleg nyár máris érezteti hatását a magyar sörpiacon.

Gyermekellátási szolgáltatások és egészségügyi alapellátások is bővülnek

Egészségházra, óvodai bővítésre, valamint idős emberek segítésére is nyújtott be pályázatot az önkormányzat.

Na-Bed