Foglalkoztatási együttműködés jött létre a megyében

Írta:  8200 Veszprém július 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A helyi kis- és nagyvállalatok kézzelfogható segítséget kapnak a működésükhöz és fejlesztéseikhez szükséges munkerőigények kielégítéséhez.

A mintegy 963 millió forint uniós forrásból megvalósuló projekt célja a versenyképesség növekedése, új munkahelyek megvalósulása - hangoztatta sajtótájékoztató keretében Takács Szabolcs kormánymegbízott pénteken a városházán. Mint mondta, a kormány azt szeretné, hogy aki tud és akar, az dolgozhasson.

Elhangzott, megyénkben 4,2 százalékos a munkanélküli ráta, ami jóval az országos alatti érték, ezzel együtt fontos, hogy az álláskeresők és a leendő munkavállalók egymásra találjanak.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere kiemelte, a megyeszékhelyen letelepedett cégek folyamatosan fejlődnek, de egyre nehezebb számukra a megfelelően képzett munkaerő megtalálása, ennek érdekében széles szakmai összefogás szükséges. A projekt négy éves megvalósítási időszaka során 659 főt vonnak be a tervek szerint a Veszprémi járás területéről, aminek eredményeként 288-an állhatnak majd munkába, valamint 150-en munkáltatói igényre alapozva képzésen vehetnek részt.

Máhlné Pályi Beatrix a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatóságának irodavezetője arról beszélt, hogy hosszas előkészítői munkát követően végre megszületett a lehetőség a megújulásra, a foglalkoztatás növelésére.

Ferenczy Gábor, a projektgazda Pro Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetője a részleteket ismertetve elmondta, július 18-án megtörtént a támogatási szerződés aláírása, így a projekt a megvalósítási szakaszába ért. Előbb a megvalósítási struktúra kialakítása zajlik, ősszel az érintett szervezetekkel kötnek együttműködési megállapodásokat, majd a munkaadói oldal igényfelmérése következik, ez után jöhet a munkavállalók felkutatása, képzése.
 

Ezt már olvasta!?

Szükség van egy Auchanra Veszprémben?

Tizenhét milliárd forint értékű beruházást tervez az Auchan Magyarország Kft. 2018-ban Magyarországon.

A kereskedelmi cég az elkövetkező években 30 szupermarketet nyit, és erőteljes expanziót tervez - közölte a kft. az MTI-vel. A társaság szupermarket-hálózatának első üzletét szombaton Szekszárdon nyitotta meg; a lépéssel a vállalat célja, hogy 19 hipermarketje, 18 töltőállomása valamint online áruháza mellett egy újabb formátummal erősítse magyarországi pozícióját - írták közleményükben.

A cég az elmúlt 19 évben több mint 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és további hipermarketek, vásárlóközeli szupermarketek, kis boltok, valamint franchise egységek nyitását tervezi. Közlésük szerint a - 2016-ban 350 milliárd forintos bruttó forgalmat bonyolított, és 3,6 milliárd forintos eredményt elért - cég idén mindkét téren további fejlődést tervez, a vállalat eredményét és forgalmát a szupermarket-hálózat és az online áruház növekedése határozza majd meg.

A létszám alakulásáról azt írták: a közel 7000 főt, köztük közel 400 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató társaság az áruházak nyitásával párhuzamosan növeli dolgozóinak számát.

Az áruházláncban a vásárlások száma tavaly 43 millió volt, ami 3 százalékkal, 2016-os bruttó forgalma 3,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ön szerint van igény egy Auchan szupermarketre Veszprémben? Kerestük a céget, terveznek e valamilyen beruházást városunkban. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. 

Az ön gyereke is négyezer forint zsebpénzt kap?

Átlagosan havi négyezer forint zsebpénzből gazdálkodnak a magyar gyerekek.

Az új tanév legfontosabb változásai

Csökkenhetnek a diákok terhei, új köznevelési intézménytípusokat vezetnek be, és átalakul a köznevelési intézmények fenntartási rendszere.

Nagy ünnep a magyar kultúrában, mikor a BTF kitárja kapuit - hangsúlyozta a hangverseny előtti megnyitón Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Családoknak szóló fesztivált rendeznek a hétvégén Kapolcson

A háromnapos Kapolcska Fesztiválon a Balaton-felvidéki település csaknem húsz pontján várják programok a családokat péntektől vasárnapig.

Na-Bed