Emberéletek múlhatnak a késedelmen

Írta:  8200 Veszprém augusztus 01 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több mint fél éve nem használható az onkológiai centrum tetején az átadott helikopter leszálló - hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Katanics Sándor (DK) önkormányzati képviselő.

A légi járművek ideiglenes leszállóhelye a Veszprém Aréna mellett van, onnan kell még mentővel beszállítani a betegeket. Mint mondta, ilyen esetekben minden plusz perc veszélyezteti az ember életét.

Vasárnap a déli órákban rendőrségi biztosítás mellett a kórház előtti kereszteződésben szállt le a mentőhelikopter, egy súlyos szívbeteg hölgyet kellett Zalaegerszegre szállítani - osztotta meg a képviselő a Facebook oldalon is gyorsan elterjedt információt. Véleménye szerint hosszú időt vett igénybe a onkológia centrum és a tetején létesített helikopter leszálló műszaki előkészülete, lett volna idő megszerezni a szükséges engedélyeket. “Nincs helye halogatásnak, emberéletek múlhatnak a csúszáson” - húzta alá.

Az ügyben kerestük a kórházat is, ahol azt mondták, dr. Dávid Gyula főigazgató jelenleg szabadságon van, az orvosigazgató helyettesíti, ő pedig nem ad tájékoztatást.
 

Ezt már olvasta!?

5-5 forinttal kell kevesebbet fizetni a gázolaj és a benzin literjéért.

Jelentősen bővül a bőlcsődei férőhelyek száma

Az Aprófalvi Bőlcsőde két új csoportszobával bővül hamarosan, a munkálatokat ezekben a napokban kezdik el.

Pénteken kezdődik a tanítás az iskolákban

Véget ér a két és fél hónapos nyári szünet.

A NAV-nak 221 nagy adósa volt június végén

 Egymilliárd forint feletti adóhiánya két adózónak van, 500 millió forint feletti pedig 21-nek, közülük kettő magánszemély.

Jól fogynak az éves sztrádamatricák

A vevők a szokottnál nagyobb arányban választották az online vagy mobilos vásárlást.

Na-Bed