Emberéletek múlhatnak a késedelmen

Írta:  8200 Veszprém augusztus 01 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több mint fél éve nem használható az onkológiai centrum tetején az átadott helikopter leszálló - hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Katanics Sándor (DK) önkormányzati képviselő.

A légi járművek ideiglenes leszállóhelye a Veszprém Aréna mellett van, onnan kell még mentővel beszállítani a betegeket. Mint mondta, ilyen esetekben minden plusz perc veszélyezteti az ember életét.

Vasárnap a déli órákban rendőrségi biztosítás mellett a kórház előtti kereszteződésben szállt le a mentőhelikopter, egy súlyos szívbeteg hölgyet kellett Zalaegerszegre szállítani - osztotta meg a képviselő a Facebook oldalon is gyorsan elterjedt információt. Véleménye szerint hosszú időt vett igénybe a onkológia centrum és a tetején létesített helikopter leszálló műszaki előkészülete, lett volna idő megszerezni a szükséges engedélyeket. “Nincs helye halogatásnak, emberéletek múlhatnak a csúszáson” - húzta alá.

Az ügyben kerestük a kórházat is, ahol azt mondták, dr. Dávid Gyula főigazgató jelenleg szabadságon van, az orvosigazgató helyettesíti, ő pedig nem ad tájékoztatást.
 

Ezt már olvasta!?

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak Devecserben

A képviselő-testület június 28-án feloszlatta magát.

Cserbenhagyásos baleset szemtanúit várják

Az eset 2017. szeptember 26-án este történt Veszprém határában. 

A január elsejei évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósok csupán 6-7 százaléka döntött biztosítóváltás mellett.

Sikeresnek értékelte az egész napos országos pedagógussztrájkot a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Erős szövetséget kötött a város

Veszprém és a Balaton-térség érdekei és céljai mindig is ugyanazok voltak.

Na-Bed