Emberéletek múlhatnak a késedelmen

Írta:  8200 Veszprém augusztus 01 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több mint fél éve nem használható az onkológiai centrum tetején az átadott helikopter leszálló - hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Katanics Sándor (DK) önkormányzati képviselő.

A légi járművek ideiglenes leszállóhelye a Veszprém Aréna mellett van, onnan kell még mentővel beszállítani a betegeket. Mint mondta, ilyen esetekben minden plusz perc veszélyezteti az ember életét.

Vasárnap a déli órákban rendőrségi biztosítás mellett a kórház előtti kereszteződésben szállt le a mentőhelikopter, egy súlyos szívbeteg hölgyet kellett Zalaegerszegre szállítani - osztotta meg a képviselő a Facebook oldalon is gyorsan elterjedt információt. Véleménye szerint hosszú időt vett igénybe a onkológia centrum és a tetején létesített helikopter leszálló műszaki előkészülete, lett volna idő megszerezni a szükséges engedélyeket. “Nincs helye halogatásnak, emberéletek múlhatnak a csúszáson” - húzta alá.

Az ügyben kerestük a kórházat is, ahol azt mondták, dr. Dávid Gyula főigazgató jelenleg szabadságon van, az orvosigazgató helyettesíti, ő pedig nem ad tájékoztatást.
 

Ezt már olvasta!?

Vasárnap ellepik a futók Veszprémet

Több ezer futót, kocogni vágyót, érdeklődőt vár a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a vasárnapi programra, az Euronics-Rotary Futónapra.

Kórházi igazoltatás után előállítás

Egy 22 éves veszprémi férfi keltette fel a rendőrök figyelmét.

Bakony ízek negyedszer

Az idei évben az Expo témája az egyik közkedvelt zöldségünk, a burgonya köré épül.

Önkormányzati dolgozónak adta ki magát, most előzetesben ül

A veszprémi rendőrök befejezték a 42 éves kaposvári férfival szemben indított nyomozást.

Veszprémi célok: bajnoki cím, MK-győzelem, BL négyes döntő

A bajnoki cím visszaszerzése, a Magyar Kupa-győzelem és a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe kerülés az elvárás a szezonban a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatánál.

Na-Bed