Emberéletek múlhatnak a késedelmen

Írta:  8200 Veszprém augusztus 01 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több mint fél éve nem használható az onkológiai centrum tetején az átadott helikopter leszálló - hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Katanics Sándor (DK) önkormányzati képviselő.

A légi járművek ideiglenes leszállóhelye a Veszprém Aréna mellett van, onnan kell még mentővel beszállítani a betegeket. Mint mondta, ilyen esetekben minden plusz perc veszélyezteti az ember életét.

Vasárnap a déli órákban rendőrségi biztosítás mellett a kórház előtti kereszteződésben szállt le a mentőhelikopter, egy súlyos szívbeteg hölgyet kellett Zalaegerszegre szállítani - osztotta meg a képviselő a Facebook oldalon is gyorsan elterjedt információt. Véleménye szerint hosszú időt vett igénybe a onkológia centrum és a tetején létesített helikopter leszálló műszaki előkészülete, lett volna idő megszerezni a szükséges engedélyeket. “Nincs helye halogatásnak, emberéletek múlhatnak a csúszáson” - húzta alá.

Az ügyben kerestük a kórházat is, ahol azt mondták, dr. Dávid Gyula főigazgató jelenleg szabadságon van, az orvosigazgató helyettesíti, ő pedig nem ad tájékoztatást.
 

Ezt már olvasta!?

A most megjelent kötetbe harminc kérdés - a hozzájuk tartozó rajzokkal - és Ferenc pápa ezekre adott harminc válasza került be.

Négy hét múlva második fordulót tartanak.

Alapvetően élményekre és maradandó dolgokra szeretnek költeni a magyarok

A magyarok közül a legtöbben (28 százalék) nyaralásra terveznek költeni az idén.

A rendőrség felé menekült a késes rabló

A dohányboltban dolgozó sikítása hamar elkergette a kapucnis férfit.

Fontos tudnivalók a kéményseprésről

November elejétől a korábbinál is nagyobb területen végzik a katasztrófavédelem kéményseprői a lakossági kémények tisztítását, ellenőrzését.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika