Emberéletek múlhatnak a késedelmen

Írta:  8200 Veszprém augusztus 01 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több mint fél éve nem használható az onkológiai centrum tetején az átadott helikopter leszálló - hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Katanics Sándor (DK) önkormányzati képviselő.

A légi járművek ideiglenes leszállóhelye a Veszprém Aréna mellett van, onnan kell még mentővel beszállítani a betegeket. Mint mondta, ilyen esetekben minden plusz perc veszélyezteti az ember életét.

Vasárnap a déli órákban rendőrségi biztosítás mellett a kórház előtti kereszteződésben szállt le a mentőhelikopter, egy súlyos szívbeteg hölgyet kellett Zalaegerszegre szállítani - osztotta meg a képviselő a Facebook oldalon is gyorsan elterjedt információt. Véleménye szerint hosszú időt vett igénybe a onkológia centrum és a tetején létesített helikopter leszálló műszaki előkészülete, lett volna idő megszerezni a szükséges engedélyeket. “Nincs helye halogatásnak, emberéletek múlhatnak a csúszáson” - húzta alá.

Az ügyben kerestük a kórházat is, ahol azt mondták, dr. Dávid Gyula főigazgató jelenleg szabadságon van, az orvosigazgató helyettesíti, ő pedig nem ad tájékoztatást.
 

Ezt már olvasta!?

Másodszor nyerték meg a magyar légimentők a 20. alkalommal megrendezett Rallye Rejviz mentőversenyt Csehországban.

Korábban kétórás polgári engedetlenségi akció és figyelmeztető sztrájk, majd egész napos országos pedagógussztrájk is lesz,

Sokkolja a görögöket a feltorlódott menekülő emberek tömege.

Nyári táborok a múzeumban

A Laczkó Dezső Múzeum Villa Romana Balácán és a Bakonyi Házban (Veszprémben) is rendez idén nyári múzeumi tábort gyermekek számára.

MikulásGyár Veszprémben

Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet várnak adományként. 

Na-Bed