Lőtéri menetrend szeptemberben Fotó: honvedelem.hu

Lőtéri menetrend szeptemberben

Írta:  8200 Veszprém augusztus 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több alkalommal is nemzetközi, éleslövészettel egybekötött harcászati foglalkozások zajlanak a lőtéren.

A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ tájékoztatása szerint a "0" ponti szektor (Hajmáskér - Körös-hegy) térségében nagy zajhatással járó tevékenységek folynak nemzetközi, éleslövészettel egybekötött harcászati foglalkozások miatt augusztus 29. és szeptember 2. között, valamint szeptember 5-től a hónap végéig hétfőtől csütörtökig 8 órától 23 óráig, valamint pénteken 8 órától 18 óráig. Ezeken a napokon nagy űrméretű fegyverekkel, nagy zajhatással, jelentős katonai gépjárművekkel kell számolni, valamint harcjármű és gépjármű mozgással.

Ezeken túl több alkalommal nagy zajhatással járó robbantások várhatóak tűzszerészeti megsemmisítés miatt szeptember 1., 8., 15., 22., és 29. napján 8 és 20 óra között.

A Gyulafirátóti gyakorló- és lőtéren többnyire közepes zajhatással járó műveletek folynak szeptemberben, azonban 19-én és 20-án teherdobás lesz repülőből, ami nagy zajhatással jár, valamint a repülők alacsony magasságú - lakott területen kívül minimum 100 méteres - átrepülésével.

A Magyar Honvédség közleményében felhívja a figyelmet, hogy a lövészetek és katonai tevékenységek ideje alatt a lőtér területén történő tartózkodás fokozottan baleset- és életveszélyes! 

Ezt már olvasta!?

Tűzifát kínált eladásra a világhálón

A vevő kifizette a közel százezer forintot, a teljesítés azonban elmaradt. Az internetes vásárlás veszélyeire figyelmeztet a rendőrség. 

Három autó karambolozott Veszprém közelében

Összeütközött három személyautó hétfő délután Veszprém megyében, a 82-es főút Veszprém és Gyulafirátót közötti szakaszán - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Meszlényi Norbert az év mentőse

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal adták át “Az Év Veszprémi Mentőse” díjat hétfőn délelőtt.

Biztos nem lesz mélygarázs a Színházkertben

Ezt Porga Gyula jelentette ki egy kedd reggeli sajtóbeszélgetés alkalmával a városházán, így hivatalossá vált a döntés. 

1,5 milliárd forint hatékony felhasználása a cél

A társadalmi együttműködést és a közösségek összekovácsolását célzó pályázaton indult Veszprém.

Bakony Média névjegykártya