Új kalandok a Kabócában

Írta:  8200 Veszprém szeptember 03 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a veszprémi bábszínház. Külön az óvodásoknak is lesz előadás.

Székely Andrea, az intézmény vezetője előbb a nyári programokról beszélt, amely kezdődött a Kabóciádéval, majd számos fellépés következett az ország több pontján. Jelenleg a felújító próbák zajlanak.

Az évadot az elfogadás, a tolerancia jegyében hirdette meg a színház, így ezt a gondolatiságot tükrözik a műsorra tűzött produkciók: A Medvefiú, A békakirályfi, és A rút kiskacsa. Emellett külön az óvodásoknak is címeznek előadást, ők az Álomszövők alatt szerezhetnek új élményeket.

Mint minden évben, idén is új társulati tagokkal bővült a színház: Szívós Réka és Gombai-Nagy András bábszínészekként erősítik az eddigi csapatot, Nagy Krisztina pedig rendezőasszisztensként segíti majd a színház munkáját. Szó esett többek között a Fővárosi Nagycirkusszal való együttműködésről, külföldi vendégjátékokról, és nemzetközi konferencia szervezéséről.

 

A 2016/2017-es évadban összesen hat új bemutatóval, egy felújítással várja majd a színház az érdeklődő gyerekeket, felnőtteket. Székely Andrea hangsúlyozta, ebben az évadban az utazó színház helyett nagyobb hangsúlyt kapnak a saját otthonunkban tartott előadások.

Némedi Lajos alpolgármester, a fenntartó önkormányzat nevében rámutatott, a színház művészetébel rengeteg gyermeknek és felnőttnek okoz örömöt. “A kisebbek az önök produkcióin keresztül ismerkednek meg a világgal és élményekkel gazdagodva távoznak” - húzta alá.

Elhangzott még, szeptember 16. és 18. között 13. alkalommal tartanak mesefesztivált a megyeszékhelyen bábelőadásokkal, valamint szakmai workshopokkal.


 

Ezt már olvasta!?

A terrortámadást megelőzően a belgiumi repülőterek biztonságának megerősítésére szólították fel.

A rendezvény június 28-án indul és július 2-ig tart: négy nap alatt tíz színpadon több mint kétszáz program szerepel.

Ovádi Péter a Fidesz jelöltje

Ovadi Péter önkormányzati képviselőt, a Fidesz választókerületi elnökét indítják az április 8-ára kitűzött parlamenti választáson a kormánypártok. 

Derékig hevertek a baromfitestek a vágóhíd padozatán

A 100 tonna, selejtként megjelölt hús megsemmisítésére hatósági felügyelet mellett kerül sor. A NÉBIH felkavaró videót is közzé tett az állapotokról. 

Óvatosan az üdülési jogokkal

Százezer forinttól több millió forintig is terjedhet a fogyasztókat ért kár.

Na-Bed