Sok sérült lesz a belvárosban

Írta:  8200 Veszprém szeptember 07 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprémben rendezik meg az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét szeptember 10-én, szombaton.

Az ország legjobb elsősegélynyújtói gyűlnek össze városunkban, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt a 45. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra az utcára, az emberek közé viszi az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét - hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a városházán a közelmúltban.

Némedi Lajos Veszprém város alpolgármestere üdvözölte a kezdeményzést. Úgy vélekedett, az esemény az önzetlen tenniakarást erősíti. Hozzátette, a verseny fővédnöke Porga Gyula polgármester.


Kardos István, Némedi Lajos és Zsigmond György kézilabdázó a sajtótájékoztatón
 

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta, várhatóan hatvan 5 fős csapat érkezik a városba, sőt, idén külföldről is várnak vendégeket, fiatalokat és felnőtteket egyaránt. A szervezés folyamán fontosnak tartották, hogy a társadalmi elsősegény népszerűsítése minél közelebb legyen a lakossághoz, ezért a verseny állomásai a belváros utcáin lesznek, összesen 20 helyen. A szervezők invitálják az érdeklődőket, hogy közelebbről megtapasztalják: az elsősegély elsajátítása gyerekjáték.
 

Ezt már olvasta!?

Idén is korábban jön el a túlfogyasztás napja

Az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait.

Óvodások rajzait értékelték a kapitányságon

A közlekedésbiztonsági rajzverseny Veszprém megyei legjobb alkotásai az országos döntőbe jutnak tovább.

Régi-új könyvesbolt a belvárosban

A Kossuth Kiadó első vidéki boltjaként nyitotta meg kapuit Veszprém belvárosában a Kölcsey Könyvesbolt.

Csütörtökön ismét extrém UV-B sugárzás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében.

Kigyulladt egy családi ház Úrkúton

Eddig tisztázatlan körülmények között kapott lángra Úrkúton a Béke utcában egy családi ház padlástere csütörtökön a reggeli órákban.

Na-Bed