Sok sérült lesz a belvárosban

Írta:  8200 Veszprém szeptember 07 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprémben rendezik meg az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét szeptember 10-én, szombaton.

Az ország legjobb elsősegélynyújtói gyűlnek össze városunkban, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt a 45. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra az utcára, az emberek közé viszi az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét - hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a városházán a közelmúltban.

Némedi Lajos Veszprém város alpolgármestere üdvözölte a kezdeményzést. Úgy vélekedett, az esemény az önzetlen tenniakarást erősíti. Hozzátette, a verseny fővédnöke Porga Gyula polgármester.


Kardos István, Némedi Lajos és Zsigmond György kézilabdázó a sajtótájékoztatón
 

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta, várhatóan hatvan 5 fős csapat érkezik a városba, sőt, idén külföldről is várnak vendégeket, fiatalokat és felnőtteket egyaránt. A szervezés folyamán fontosnak tartották, hogy a társadalmi elsősegény népszerűsítése minél közelebb legyen a lakossághoz, ezért a verseny állomásai a belváros utcáin lesznek, összesen 20 helyen. A szervezők invitálják az érdeklődőket, hogy közelebbről megtapasztalják: az elsősegély elsajátítása gyerekjáték.
 

Ezt már olvasta!?

Választás 2018 - Kész Zoltán elismerte a vereséget, Ovádi Péter nyert Veszprémben

A hivatalos részeredmény szerint Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert Veszprém 1-es számú egyéni választókerületben.

A légi irányítók sztrájkolnak. Egy budapesti gépet töröltek, több késik.

Véradó napot tartanak a Tescóban

24. alkalommal hirdeti meg az Országos Tesco Véradó Napokat a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat együttműködésével az áruház július 15-én.

 A 36 emberéletet követelő terrortámadást követően a légikikötő teljes területét azonnali hatállyal lezárták.

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombat reggel.

Na-Bed