Sok sérült lesz a belvárosban

Írta:  8200 Veszprém szeptember 07 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprémben rendezik meg az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét szeptember 10-én, szombaton.

Az ország legjobb elsősegélynyújtói gyűlnek össze városunkban, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt a 45. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra az utcára, az emberek közé viszi az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét - hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a városházán a közelmúltban.

Némedi Lajos Veszprém város alpolgármestere üdvözölte a kezdeményzést. Úgy vélekedett, az esemény az önzetlen tenniakarást erősíti. Hozzátette, a verseny fővédnöke Porga Gyula polgármester.


Kardos István, Némedi Lajos és Zsigmond György kézilabdázó a sajtótájékoztatón
 

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta, várhatóan hatvan 5 fős csapat érkezik a városba, sőt, idén külföldről is várnak vendégeket, fiatalokat és felnőtteket egyaránt. A szervezés folyamán fontosnak tartották, hogy a társadalmi elsősegény népszerűsítése minél közelebb legyen a lakossághoz, ezért a verseny állomásai a belváros utcáin lesznek, összesen 20 helyen. A szervezők invitálják az érdeklődőket, hogy közelebbről megtapasztalják: az elsősegély elsajátítása gyerekjáték.
 

Ezt már olvasta!?

A Cinema City nem vonul ki Magyarországról

A Magyarországon idén 20. éve működő Cinema City a WestEnd és Campona teljes felújítása után további beruházásokat hajt végre.

A kiegyezés korára történő méltó emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet újévi köszöntőjében a köztársasági elnök.

A Budapest Parkban lépnek fel jövőre.

Jelentősen nő a bankkártya-elfogadóhelyek száma

Mindez a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának segítségével jön létre - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

Javult a levegőminőség

Már nem egészségtelen, csak kifogásolt a levegő-egészségügyi helyzet Veszprémben.

Na-Bed