Lehetőségek és elvárások

Írta:  8200 Veszprém szeptember 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A majdani diploma értékét a hallgatói befektetett munka és az alma mater hírnevének szorzata adja - hangzott el a Pannon Egyetem tanévnyitóján.

A Pannon Egyetem mára nemzetközi szintű intézménnyé nőtte ki magát és az országon belüli rangsorolásban is előkelő helyen szerepel - fogalmazott Gelencsér András rektor az intézmény és a Gazdaságtudományi Kar közös tanévnyitóján péntek délelőtt. “A felsőoktatási intézmények közötti verseny erősödik. Papírt sok helyen lehet szerezni, azonban sokan nem látnak tisztán, hogy melyik intézményekben lehet korszerű szakmai ismereteket, a munkaerőpiacon is elismert értékes diplomához jutni” - húzta alá.

A Pannon Egyetem eddig elért eredményei, sikerei garantálják, hogy önök megfontolt és jó döntést hoztak - fordult a Gazdaságtudományi Kar új hallgatói felé. “Innentől csak önökön múlik, hogy tudnak e élni a kínálkozó lehetőséggel, hogy néhány év múlva ugyanitt sokat érő diplomát vehessenek át. De ezt nem adjuk ingyen, hiszen a majdani diploma értékét az önök által befektetett munka, és az alma mater hírnevének szorzata adja.”


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

 

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt vezérigazgatója azt kívánta a hallgatóknak, hogy többet adjanak át az utókornak, mint amit kaptak, akkor eredményes munkát végeznek. Hozzátette, “önöknek kell megoldani mind azt, amit mi, a mai kor embere nem tudtunk megoldani.”

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a város képviseletében köszöntötte az első éveseket, akiket emlékeztetett, a felvételi mellé ajándékba kaptak egy várost is, ahol tanulmányaikat befejezve akár hosszú távú munkát is találhatnak. Azzal, hogy a Pannon Egyetem mellett döntöttek a fiatalok, a lehető legjobb döntést hozták. “Sokkal szebb jövőt kívánok önöknek, mint amit ma gondolnak róla” - zárta gondolatát.

Dr. Kovács Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar dékánja arról beszélt, hogy a hallgatóknak a mostani szeptember az újrakezdést jelenti, sokkal több lehetőséggel és elvárással.

Az eseményen átnyújtották a Volkra Ottó Díjat, amit az egyetem egykori rektora, dr. Gaál Zoltán kapott meg, továbbá számos egyetemi elismerést is kiosztottak.
 

 

Ezt már olvasta!?

Időszakos forgalomkorlátozás Veszprémben

2018. október 23-án az ünnepi rendezvények miatt időszakos forgalomkorlátozásokat vezetnek be a Megyeház téren.

Elhunyt Torgyán József

Torgyán József 1991-2002 között vezette az FKGP-t, míg a földművelésügyi tárcát 1998-től 2001-ig irányította.

Leköszönt a megyei főkapitány

Töreki Sándor dandártábornokot a belügyminiszter szeptember elsejei hatállyal nevezte ki az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettesévé.

Tizenhárom éve indult a magyar Wikipédia

A közösségi jellege miatt hiteles információ forrás. 

Jelentősen nő a bankkártya-elfogadóhelyek száma

Mindez a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának segítségével jön létre - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

Na-Bed