Tűzoltók mérték össze erejüket

Írta:  8200 Veszprém szeptember 10 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Első alkalommal rendezett megyei lépcsőfutó versenyt a katasztrófavédelem.

A megye legkitartóbb tűzoltói mérték össze erejüket a napokban a Pannon Egyetem Informatikai Tanszékének lépcsőházában, ahol mindösszesen tizenegy emeletnyi távot kellett a lehető legrövidebb időn belül leküzdenie a mintegy ötven indulónak. A versenyen Veszprém megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói küzdöttek az emeletekkel és az idővel több kategóriában. A nap a regisztrációt követő hivatalos megnyitóval kezdődött, ahol Miskolczi Tibor tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte az állományt, majd hivatalosan is útjára indította az I. Veszprém Megyei Lépcsőfutó Versenyt.

 A feladat sportruházatban sem lett volna egyszerű, hiszen a tizenegy emeletes épület bejárása védőeszközök nélkül is embert próbáló, azonban ezen a versenyen a tűzoltóknak mindezt egyéni védőfelszerelésben – a kámzsa és a műszóöv kivételével – mintegy húsz kilogrammnyi plusz súlyt viselve kellett teljesíteniük.

Az abszolút leggyorsabb időt Márta Attila tű. őrmester, a pétfürdői hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója teljesítette, aki mindössze 86,8 másodperc alatt jutott el az első szintről a tizenegyedikre, ezzel elhódítva a győzelemért járó serleget. További eredmények a katasztrófavédelem honplapján érhetők el

Ezt már olvasta!?

A vonat mintegy száz méterrel tolta el az átjárótól az autót.

Tovább érvényesek a bérletek

A májusi buszbérletek fordulóideje júniusban nem 5-e lesz.

Emelkedett az üzemanyagok ára

A Mol bruttó 3-3 forinttal emelte a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Azok a házaspárok igényelhetik új lakás vásárlására, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak. 

Itt vannak a jövő évi VOLT Fesztivál első fellépői

A Slipknot, a Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, Parov Stelar, Robin Schulz és LP is koncertet ad a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon Sopronban.

Na-Bed