Tűzoltók mérték össze erejüket

Írta:  8200 Veszprém szeptember 10 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Első alkalommal rendezett megyei lépcsőfutó versenyt a katasztrófavédelem.

A megye legkitartóbb tűzoltói mérték össze erejüket a napokban a Pannon Egyetem Informatikai Tanszékének lépcsőházában, ahol mindösszesen tizenegy emeletnyi távot kellett a lehető legrövidebb időn belül leküzdenie a mintegy ötven indulónak. A versenyen Veszprém megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói küzdöttek az emeletekkel és az idővel több kategóriában. A nap a regisztrációt követő hivatalos megnyitóval kezdődött, ahol Miskolczi Tibor tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte az állományt, majd hivatalosan is útjára indította az I. Veszprém Megyei Lépcsőfutó Versenyt.

 A feladat sportruházatban sem lett volna egyszerű, hiszen a tizenegy emeletes épület bejárása védőeszközök nélkül is embert próbáló, azonban ezen a versenyen a tűzoltóknak mindezt egyéni védőfelszerelésben – a kámzsa és a műszóöv kivételével – mintegy húsz kilogrammnyi plusz súlyt viselve kellett teljesíteniük.

Az abszolút leggyorsabb időt Márta Attila tű. őrmester, a pétfürdői hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója teljesítette, aki mindössze 86,8 másodperc alatt jutott el az első szintről a tizenegyedikre, ezzel elhódítva a győzelemért járó serleget. További eredmények a katasztrófavédelem honplapján érhetők el

Ezt már olvasta!?

Szünidei étkeztetés

Az iskolai tavaszi szünet időtartama alatt is biztosítja a rászoruló gyermekek étkeztetését az önkormányzat.

600 millió forintos fejelesztés a Continental-nál

Több mint 200 millió forintos támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyára.

Ne várd a májust!

Ezt kéri a NAV.

A polgári és a közösségi erényeket egyaránt szem előtt kell tartani

A Pannon Egyetem és Veszprém városa közös újévi ünnepséget tartott szombaton.

Na-Bed