Tűzoltók mérték össze erejüket

Írta:  8200 Veszprém szeptember 10 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Első alkalommal rendezett megyei lépcsőfutó versenyt a katasztrófavédelem.

A megye legkitartóbb tűzoltói mérték össze erejüket a napokban a Pannon Egyetem Informatikai Tanszékének lépcsőházában, ahol mindösszesen tizenegy emeletnyi távot kellett a lehető legrövidebb időn belül leküzdenie a mintegy ötven indulónak. A versenyen Veszprém megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói küzdöttek az emeletekkel és az idővel több kategóriában. A nap a regisztrációt követő hivatalos megnyitóval kezdődött, ahol Miskolczi Tibor tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte az állományt, majd hivatalosan is útjára indította az I. Veszprém Megyei Lépcsőfutó Versenyt.

 A feladat sportruházatban sem lett volna egyszerű, hiszen a tizenegy emeletes épület bejárása védőeszközök nélkül is embert próbáló, azonban ezen a versenyen a tűzoltóknak mindezt egyéni védőfelszerelésben – a kámzsa és a műszóöv kivételével – mintegy húsz kilogrammnyi plusz súlyt viselve kellett teljesíteniük.

Az abszolút leggyorsabb időt Márta Attila tű. őrmester, a pétfürdői hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója teljesítette, aki mindössze 86,8 másodperc alatt jutott el az első szintről a tizenegyedikre, ezzel elhódítva a győzelemért járó serleget. További eredmények a katasztrófavédelem honplapján érhetők el

Ezt már olvasta!?

Összművészeti ifjúsági kulturális fesztivál Veszprémben

A II. Pannon Unifest október 10. és 16. között zajlik majd a megyeszékhelyen, már várják az ifjú tehetségek jelentkezését.

Választás 2018 - Kész Zoltán elismerte a vereséget, Ovádi Péter nyert Veszprémben

A hivatalos részeredmény szerint Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert Veszprém 1-es számú egyéni választókerületben.

A MÁV-START bővíti utazási szolgáltatásait a nyári főszezonban

Gyakoribb és gyorsabb utazást biztosítanak a balatoni vonalakon.

Éjfél után 18 perccel született az új év első babája vidéken, Győr-Moson-Sopron megyében. 

Munkaadók és munkavállalók találkoztak

Több mint 50 kiállító vett részt a Veszprém Arénában szerdán megrendezett állásbörzén.

Na-Bed