Magyarországgal ismerkednek a belga fiatalok Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém szeptember 21 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Belga cserediákok érkeztek városunkba. Elsőként a polgármesterrel találkoztak, akit az Európai Unió és Magyarország kapcsolatáról is faggattak.

A Vetési gimnázium testvériskolájából érkezett 23 diák és két kísérő kedden, egy tavaszi látogatást viszonoznak a vendéglátók. A Flamand régióból ide utazó 17-18 éves fiatalokat Porga Gyula polgármester köszöntötte a városházán szerdán délelőtt.

A történelmi falak között pezsgő kulturális- és sportélet folyik - foglalta össze a város legfontosabb ismérveit a polgármester miközben izgalmas legendákkal igyekezett még szerethetőbbé tenni Veszprémet. A fiatalok politológiát is tanulnak, így különösen fontos volt számukra, hogy több aktuális kérdésben is megismerjék a Magyarország álláspontját.

 

Szó esett a menekültek aktuális helyzetéről, valamint az Unión belüli ellentétekről is. “Az európai politikai elit elszakadt kicsit a valóságtól. Nem a mindennapi problémákra válaszolnak, hanem ideológiai küzdelmek folynak” - vélekedett Porga Gyula. A közelgő választásokkal kapcsolatban megjegyezte, a történelmünk nincs elkényeztetve a szabadság boldog pillanataival, nem szeretnénk, ha mások mondanák meg, mit kell tennünk. “A migráció összetett probléma, nehéz rá egyértelmű válaszokat adni. Nem lehet ezt Európában megoldani, ott kell segítséget nyújtani, ahol a probléma született” - hangoztatta a polgármester, hozzátéve, a vallási és kulturális különbségeket ilyen tömeges mértékben nem lehet kezelni.

A kérdések között felmerült az euró magyarországi bevezetése is. “A gazdaságunk stabil, javul a hitelminősítésünk. 2-3 év múlva elérjük a szükséges gazdasági feltételeket” - jött a válasz.

A belga fiatalok egy hetet töltenek nálunk, többek között ellátogatnak majd Pápára, Herendre, a Balatonhoz és természetesen a fővárosba is.
 

Ezt már olvasta!?

Hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszéknek a vörösiszapper összes vádlottját minden vádpont alól felmentő határozatát a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla.

Minőséggel figyeljünk egymásra

A Dózsaváros óvodásai, iskolásai, valamin civil szervezetek tagjai rendeztek meghitt programot karácsony közeledtével a városrészen élőknek.

Intézmények újulnak meg

Javában zajlanak a városi intézményekben a nyári felújítási munkálatok. Ezekre a beruházásokra 60 millió forintot költ az önkormányzat az idei költségvetésből. 

Hamarosan nyit a Dinó Park

A Veszprémi Állatkert a közösségi oldalán engedett betekintést, miként kerülnek vissza a dinók a helyükre.

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Na-Bed