Magyarországgal ismerkednek a belga fiatalok Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém szeptember 21 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Belga cserediákok érkeztek városunkba. Elsőként a polgármesterrel találkoztak, akit az Európai Unió és Magyarország kapcsolatáról is faggattak.

A Vetési gimnázium testvériskolájából érkezett 23 diák és két kísérő kedden, egy tavaszi látogatást viszonoznak a vendéglátók. A Flamand régióból ide utazó 17-18 éves fiatalokat Porga Gyula polgármester köszöntötte a városházán szerdán délelőtt.

A történelmi falak között pezsgő kulturális- és sportélet folyik - foglalta össze a város legfontosabb ismérveit a polgármester miközben izgalmas legendákkal igyekezett még szerethetőbbé tenni Veszprémet. A fiatalok politológiát is tanulnak, így különösen fontos volt számukra, hogy több aktuális kérdésben is megismerjék a Magyarország álláspontját.

 

Szó esett a menekültek aktuális helyzetéről, valamint az Unión belüli ellentétekről is. “Az európai politikai elit elszakadt kicsit a valóságtól. Nem a mindennapi problémákra válaszolnak, hanem ideológiai küzdelmek folynak” - vélekedett Porga Gyula. A közelgő választásokkal kapcsolatban megjegyezte, a történelmünk nincs elkényeztetve a szabadság boldog pillanataival, nem szeretnénk, ha mások mondanák meg, mit kell tennünk. “A migráció összetett probléma, nehéz rá egyértelmű válaszokat adni. Nem lehet ezt Európában megoldani, ott kell segítséget nyújtani, ahol a probléma született” - hangoztatta a polgármester, hozzátéve, a vallási és kulturális különbségeket ilyen tömeges mértékben nem lehet kezelni.

A kérdések között felmerült az euró magyarországi bevezetése is. “A gazdaságunk stabil, javul a hitelminősítésünk. 2-3 év múlva elérjük a szükséges gazdasági feltételeket” - jött a válasz.

A belga fiatalok egy hetet töltenek nálunk, többek között ellátogatnak majd Pápára, Herendre, a Balatonhoz és természetesen a fővárosba is.
 

Ezt már olvasta!?

Biztonságban voltak az autók a Bakonyban

Bár a hétvégén már strandidő volt, sokan kirándultak az erdőkbe.

Társasházaknak tartott fórumot a katasztrófavédelem

Tűzvédelmi szempontból kiemelten fontos a tárolási szabályok betartása.

Halálra vertek egy férfit Várpalotán, őrizetben a gyanúsítottak

Halálra vertek egy férfit Várpalotán, a rendőrség a bűncselekménnyel gyanúsított három embert őrizetbe vette - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

A tavaly december eleji tulajdonosváltást követő egy hónap alatt negyedével bővítette termelését a Pápai Hús Kft.

Itt vannak a jövő évi VOLT Fesztivál első fellépői

A Slipknot, a Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, Parov Stelar, Robin Schulz és LP is koncertet ad a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon Sopronban.

Na-Bed