Vívótermet avattak

Írta:  MTI szeptember 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A kétmillió forintból felszerelt létesítményben egyszerre húsz fiatal edzhet.

Vívótermet avatott az SZ-L Bau Balaton Vívóklub veszprémi szakosztálya szerdán. Borosné Eitner Kinga, a klub vezetője az MTI kérdésére elmondta: a Hriszto Botev Általános Iskolában lévő az egyesület nyolcadik vívóterme, melyet a vívószövetség közvetítésével kapott kétmillió forintos állami támogatásból láttak el találatjelzőkkel, tíz légvezetékkel és a hozzájuk tartozó villanygépekkel.

Az átadóünnepségen Kamuti Jenő, a Magyar Vívószövetség alelnöke a sportolás fontosságáról beszélt a szakosztály fiatal sportolói előtt. Hozzátette, Veszprém a kultúra és a sport területén is az élen jár, a beruházás által pedig az SZ-L Bau Balaton Vívóklub szakosztálya is jobb körülmények közt működhet.

Porga Gyula veszprémi polgármester örömét fejezte ki, hogy már ötven fiatal érdeklődik a vívósport iránt a klubnál. Az utánpótlás-nevelés fontosságáról szólva megjegyezte: ők, nemcsak Veszprémet, de egyszer talán egész Magyarországot képviselhetik világversenyeken.

Szencz Lajos, a névadó szponzor ügyvezetője a klubban folyó munkát méltatta, majd kiemelte: a riói olimpiai bronzérmes párbajtőrözők közül ketten is Tapolcáról indultak. Boczkó Gábor itt született, és 1996-ig a Tapolcai Bauxit sportolója volt, Rédli András pedig ma is a klub versenyzője.

A Balaton Vívóklub 2000-ben alakult Tapolcán, majd Keszthelyen és Balatonfüreden bővült szakosztállyal. Az SZL-Bau mint névadószponzor öt éve állt a klub mellé, Veszprémben 2014 óta tartanak edzéseket. Az egyesületnek jelenleg közel 160 sportolója van. 

Ezt már olvasta!?

A béremelés már a versenyképességet veszélyezteti

Veszprém megye gazdasági teljesítményének 80 százalékát a legerősebb 300 cég adja.

Stadionokból nem lesz termelő tőke

A hazai gazdaság erősödése mögött a jelentős uniós támogatások, valamint a külföldi cégek dinamikus növekedése áll.

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő

Egy Csillag utcai lakás konyhájában található nyílt égésterű gázkazán közelében telepített szén-monoxid érzékelő jelzett be.

Célirányosan ellenőriz a NAV az ünnepek előtt

A nagy- és kiskereskedők a megszokottnál is többször számíthatnak ellenőrzésre, hogy az ünnepek előtt ne kerüljön forgalomba adózatlan árucikk.

Korlátozta a Magyar Posta piaci alapú szolgáltatásaira vonatkozó adatszolgáltatását a parlament kedden.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika