Vívótermet avattak

Írta:  MTI szeptember 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A kétmillió forintból felszerelt létesítményben egyszerre húsz fiatal edzhet.

Vívótermet avatott az SZ-L Bau Balaton Vívóklub veszprémi szakosztálya szerdán. Borosné Eitner Kinga, a klub vezetője az MTI kérdésére elmondta: a Hriszto Botev Általános Iskolában lévő az egyesület nyolcadik vívóterme, melyet a vívószövetség közvetítésével kapott kétmillió forintos állami támogatásból láttak el találatjelzőkkel, tíz légvezetékkel és a hozzájuk tartozó villanygépekkel.

Az átadóünnepségen Kamuti Jenő, a Magyar Vívószövetség alelnöke a sportolás fontosságáról beszélt a szakosztály fiatal sportolói előtt. Hozzátette, Veszprém a kultúra és a sport területén is az élen jár, a beruházás által pedig az SZ-L Bau Balaton Vívóklub szakosztálya is jobb körülmények közt működhet.

Porga Gyula veszprémi polgármester örömét fejezte ki, hogy már ötven fiatal érdeklődik a vívósport iránt a klubnál. Az utánpótlás-nevelés fontosságáról szólva megjegyezte: ők, nemcsak Veszprémet, de egyszer talán egész Magyarországot képviselhetik világversenyeken.

Szencz Lajos, a névadó szponzor ügyvezetője a klubban folyó munkát méltatta, majd kiemelte: a riói olimpiai bronzérmes párbajtőrözők közül ketten is Tapolcáról indultak. Boczkó Gábor itt született, és 1996-ig a Tapolcai Bauxit sportolója volt, Rédli András pedig ma is a klub versenyzője.

A Balaton Vívóklub 2000-ben alakult Tapolcán, majd Keszthelyen és Balatonfüreden bővült szakosztállyal. Az SZL-Bau mint névadószponzor öt éve állt a klub mellé, Veszprémben 2014 óta tartanak edzéseket. Az egyesületnek jelenleg közel 160 sportolója van. 

Ezt már olvasta!?

60 százalékban magyar, 40 százalékban egyetemes történelem

A szerdai történelem érettségin a különböző korszakokban az emberek szociális helyzetét is vizsgáló feladatok kaptak helyet.

Ez a vírus terjed most a közösségi oldalon

Mindenkinek 70 ezer forintos vásárlási utalványt ígérnek különböző cégek nevében.

Megnyitotta kapuit az eplényi sípálya

A két napja tartó hóágyúzásnak és a hideg időjárásnak köszönhetően pénteken megnyitott az eplényi sípálya.

Olvasópróbát tartott a Kurázsi mama és gyermekei stábja

A drámai műfaj ellenére hihetetlen mennyiségű humor található a darabban. 

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét.

Na-Bed