Vívótermet avattak

Írta:  MTI szeptember 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A kétmillió forintból felszerelt létesítményben egyszerre húsz fiatal edzhet.

Vívótermet avatott az SZ-L Bau Balaton Vívóklub veszprémi szakosztálya szerdán. Borosné Eitner Kinga, a klub vezetője az MTI kérdésére elmondta: a Hriszto Botev Általános Iskolában lévő az egyesület nyolcadik vívóterme, melyet a vívószövetség közvetítésével kapott kétmillió forintos állami támogatásból láttak el találatjelzőkkel, tíz légvezetékkel és a hozzájuk tartozó villanygépekkel.

Az átadóünnepségen Kamuti Jenő, a Magyar Vívószövetség alelnöke a sportolás fontosságáról beszélt a szakosztály fiatal sportolói előtt. Hozzátette, Veszprém a kultúra és a sport területén is az élen jár, a beruházás által pedig az SZ-L Bau Balaton Vívóklub szakosztálya is jobb körülmények közt működhet.

Porga Gyula veszprémi polgármester örömét fejezte ki, hogy már ötven fiatal érdeklődik a vívósport iránt a klubnál. Az utánpótlás-nevelés fontosságáról szólva megjegyezte: ők, nemcsak Veszprémet, de egyszer talán egész Magyarországot képviselhetik világversenyeken.

Szencz Lajos, a névadó szponzor ügyvezetője a klubban folyó munkát méltatta, majd kiemelte: a riói olimpiai bronzérmes párbajtőrözők közül ketten is Tapolcáról indultak. Boczkó Gábor itt született, és 1996-ig a Tapolcai Bauxit sportolója volt, Rédli András pedig ma is a klub versenyzője.

A Balaton Vívóklub 2000-ben alakult Tapolcán, majd Keszthelyen és Balatonfüreden bővült szakosztállyal. Az SZL-Bau mint névadószponzor öt éve állt a klub mellé, Veszprémben 2014 óta tartanak edzéseket. Az egyesületnek jelenleg közel 160 sportolója van. 

Ezt már olvasta!?

A nyári veszélyekre hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem

A nyári szabadtéri programok, fesztiválok, táborok, nyaralások idején jellemző veszélyekre figyelmeztetnek.

Elfogták a telefontolvajt

A tokban az áldozat személyes iratai is benne voltak.

Parkolókkal bővült a focipálya

Új parkolókat alakítottak ki az Erdész utcai sporttelep mellett.

Visszaélnek a telekommunikációs cég nevével

Ön elhinné, hogy ezt a levelet a Magyar Telekom küldte? "Az on reeszere uj szamlat allitottunk ki."

Több területen is változott a parkolási rendszer

Modernebbek az új parkolóautomaták, viszont érdemes mindig sok aprót tartani maguknál az autósoknak, mert nem adnak vissza.

Na-Bed