Ismét bemutatkoztak a környékbeli harcművészeti csoportok

Írta:  8200 Veszprém október 08 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az egész napos program alatt mindenki megtalálhatta a neki leginkább szimpatikusabb sportot.

A Veszprém és környéki harcművészeti csoportok működésének és utánpótlás nevelésének támogatására immáron ötödik alkalommal rendezték meg a BUDO Veszprém Jótékonysági Harcművészeti Napot a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában, szombaton.

 

Bármely küzdősport megtanít bennünket arra, hogy hogyan közelítsünk embertársainkhoz, hogyan jelöljük ki a saját személyes határainkat, hogyan tartsuk be a megfelelő távolságot, hogyan legyünk a megfelelő helyen, a megfelelő időben, hogyan biztosítsuk embertársunk szabadságát, hogyan reagáljunk spontán, gyorsan a váratlan élethelyzetekben, ahelyett, hogy merevek és görcsösek lennénk, hogyan éljük bele magunkat társunk helyzetébe, meghagyva az önrendelkezését, biztosítva az emberi méltóságát - vallották a szervezők.

 

Azon túl, hogy nagy nyilvánosság előtt bemutatkoztak a Veszprémben és környékén működő harcművészeti csoportok, a jegyvásárlással az egyesületek utánpótlás nevelését is támogatták a látogatók. Az elmúlt négy évben a rendezvény jótékonysági jellegével, több mint húsz veszprémi és környékbeli harcművészeti stílus utánpótlás neveléséhez járult hozzá, valamit több mint húsz féle küzdősport és több száz harcművész bemutatkozását tette lehetővé.

Az esemény alatt őstermelői vásár, harcművészeti eszközök és ruházat kiállítás, valamint a korábbi BUDO Veszprém Harcművészeti Napok bemutatóiból készült fotókiállítás tette még gazdagabbá. 

Ezt már olvasta!?

Halálos balesettel indul a hét

Két személygépkocsi ütközött össze Eplény és Gyulafirátót között.

Ősz, szüret, mustgáz

A nyár vége és az őszi időszak kezdete a szüret, ezzel együtt a bortermelés fontos időszaka, amely egyik jellemző veszélyforrása a mustgáz.

Elismerésben részesültek a rendőrök

A Veszprém megyei rendőrök kiemelkedő szakmai teljesítményükért jutalmat vehettek át.

Verssel lehet fizetni a kávéért

Ma van a költészet világnapja, ebből az alkalomból egy vers kávéházi fizetőeszközzé változik.

Mitől színes a járda?

Köztéri alkotás lett a repedezett járdából az autóbusz-pályaudvar közelében.

Na-Bed