Ismét bemutatkoztak a környékbeli harcművészeti csoportok

Írta:  8200 Veszprém október 08 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az egész napos program alatt mindenki megtalálhatta a neki leginkább szimpatikusabb sportot.

A Veszprém és környéki harcművészeti csoportok működésének és utánpótlás nevelésének támogatására immáron ötödik alkalommal rendezték meg a BUDO Veszprém Jótékonysági Harcművészeti Napot a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában, szombaton.

 

Bármely küzdősport megtanít bennünket arra, hogy hogyan közelítsünk embertársainkhoz, hogyan jelöljük ki a saját személyes határainkat, hogyan tartsuk be a megfelelő távolságot, hogyan legyünk a megfelelő helyen, a megfelelő időben, hogyan biztosítsuk embertársunk szabadságát, hogyan reagáljunk spontán, gyorsan a váratlan élethelyzetekben, ahelyett, hogy merevek és görcsösek lennénk, hogyan éljük bele magunkat társunk helyzetébe, meghagyva az önrendelkezését, biztosítva az emberi méltóságát - vallották a szervezők.

 

Azon túl, hogy nagy nyilvánosság előtt bemutatkoztak a Veszprémben és környékén működő harcművészeti csoportok, a jegyvásárlással az egyesületek utánpótlás nevelését is támogatták a látogatók. Az elmúlt négy évben a rendezvény jótékonysági jellegével, több mint húsz veszprémi és környékbeli harcművészeti stílus utánpótlás neveléséhez járult hozzá, valamit több mint húsz féle küzdősport és több száz harcművész bemutatkozását tette lehetővé.

Az esemény alatt őstermelői vásár, harcművészeti eszközök és ruházat kiállítás, valamint a korábbi BUDO Veszprém Harcművészeti Napok bemutatóiból készült fotókiállítás tette még gazdagabbá. 

Ezt már olvasta!?

Megbírságolta a jegybank az Erstét és az FHB-t

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 14 millió, illetve 4,5 millió forintra bírságolta a két pénzintézetet.

Fokozott ellenőrzés Veszprém megy útjain

Az akció elsődleges célja a gyorshajtók forgalomból történő kiszűrése volt.

Megnyitotta kapuit az eplényi sípálya

A két napja tartó hóágyúzásnak és a hideg időjárásnak köszönhetően pénteken megnyitott az eplényi sípálya.

Tavaly az évi középhőmérséklet 11,72 Celsius-fok volt, mindössze 0,2 fokkal kevesebb, mint az eddigi legmelegebb évben.

Vége a szezonnak

Ingyenes síeléssel búcsúztatják az idei telet az eplényi sípályán március 12-én, vasárnap.

Na-Bed