Nyílt nap a mentőállomásokon

Írta:  8200 Veszprém október 13 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az újraélesztés alapjait tanulhatják meg az érdeklődők vasárnap a veszprémi mentőállomáson, ahol nyílt napot tartanak.

Október 16. az Újraélesztés Nemzetközi Napja, ebből az alkalomból Európa-szerte és Magyarországon is nyitva lesznek a mentőállomások a lakosság előtt, hogy megismertessék őket az újraélesztés lépéseivel. Veszprém megyében naponta két ember hal meg hirtelen szívhalál következtében, miközben azonnal megkezdett újraélesztéssel a többségük megmenthető lenne – utalt a nyílt nap jelentőségére az országos mentőszervezet megbízott regionális igazgatója - hangzott el a  tudosításában. A nyílt napra a gyerekeket is várják, illetva azokra is számítanak, akik tisztában vannak az újraélesztés lépéseivel, de a gyakorlatban nem nagyon merik alkalmazni azokat. 9 és 17 óra között várnak mindenkit, hogy egy rövid, gyakorlatias újraélesztő oktatáson részt vegyenek. 

Ezt már olvasta!?

Talált bankkártyával vásárolt

A nyomozóhatóság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 35 éves veszprémi nővel szemben.

Robbanás történt Budapesten

Ismeretlen eredetű robbanás történt szombat késő este a budapesti Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben.

Az Ausztriában bevezetett menekült kvótánál alacsonyabb napi limitet akar bevezetni Szlovénia.

Színpadon a középiskolások

Nyolcadik alkalommal adta át a színpadot a város és a megye középiskolásainak a Veszprémi Petőfi Színház.

Egyre több jégpályát jelölnek ki a Balatonon

Hosszú évek óta nem volt ilyen huzamos ideig téli sportolásra alkalmas a Balaton jege.

Na-Bed