Bő két év múlva csobbanhatunk

Írta:  8200 Veszprém október 17 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elkészült a Veszprémi Városi Uszoda részletes megvalósíthatósági tanulmánya. A hosszú távú tervek kültéri medencét is tartalmaznak.

Fontos mérföldkövéhez érkezett az uszoda beruházása - jelentette be sajtótájékoztató keretében Porga Gyula polgármester hétfőn. Az állam 25 millió forintos támogatása mellett elkészült az uszoda részletes megvalósíthatósági tanulmánya a Pro Urbe Kft. és a Középülettervező Kft. közreműködésével.

A tervezett létesítmény elsődlegesen sportuszoda, de kialakítanak az uszodai oktatáshoz és a szabadidő eltöltéséhez szükséges létesítményeket is. A központi medence 50x25 méteres és 10 pályás lesz minden olyan eszközzel felszerelve, amely nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmassá teszik. Kialakítanak egy 25x25 méteres bemelegítő medencét, valamint egy 25x10,5 méteres, változó vízmélységű tanmedencét. Ezeken túl több kiegészítő, szabadidős tevékenységre alkalmas medence is lesz. A tervek szerint 650 néző befogadására lesz alkalmas az uszoda, ami egy mobil lelátóval 350 fővel bővíthető.

A képre kattintva a látványterveket is megnézheti

 

A részletes megvalósíthatósági tanulmányban kitértek arra a több lakossági fórumon is felmerülő igényre, hogy az uszoda mellett egy kiegészítő szabadtéri medence is létrejön, ami a nyári időszakban a veszprémiek és könyékbeliek igényét kielégíti.

A rendezési terv ütemezett beruházást feltételez, ami első körben az uszodai létesítmények elkészültét mutatja, ezt követheti később a szabadtéri medence, valamint a jégcsarnok megépítése. Mindehhez már a terület elérhetőségét is javítani kell közvetlen csatlakozással a 8-as és 82-es utakra. A polgármester szerint csak az uszoda megépítése még ezt nem indokolja.

A teljes uszodai beruházás közel 7,9 milliárd forintba kerül. Az elképzelések szerint “2-2,5 éven belül csobbanhatunk a veszprémi uszodában” - zárta gondolatát a polgármester.

2015 februárjában született kormányhatározat arról, hogy egy korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő uszoda épüljön meg Veszprémben.
 

 

Ezt már olvasta!?

Ittas járművezetőkre vadásznak

Háromnapos, országos közlekedésbiztonsági akciót indít ma az ittas és a bódult állapotban vezetők kiszűrésére a rendőrség.

1,5 fokkal melegebb volt a nyár mint az átlag

Az évszak középhőmérséklete országos átlagban 22 Celsius-fok volt,

Az óraátállítás a környezet védelmét is támogatja

Évente országosan egy közepes méretű város éves fogyasztása spórolható meg az óraátállítással.

Ajándékba adták a tulipánhagymákat

Nem vesznek kárba a közterületi virágágyásokból ősszel kivett tulipánhagymák.

Megközelíthető politikusok

Nemcsak a kampányról fog szólni ez az iroda - ezt ígérte a veszprémi Narancspont megnyitóján dr. Navracsics Tibor uniós biztos.

Na-Bed