Piacokon, vásárcsarnokokban ellenőriz a NAV

Írta:  8200 Veszprém október 27 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az akció célja a számla- és nyugtaadás, a pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak bejelentésének vizsgálata.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a következő hetekben a megye területén működő piacokon, vásárcsarnokokban tartanak ellenőrzési sorozatot.

Az akció célja a számla- és nyugtaadás, a pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak bejelentésének vizsgálata. Tapasztalataink szerint gyakori, hogy a nagy forgalmat kihasználva az adózók elmulasztják a vásárlásról a bizonylat kiállítását, és sok esetben az alkalmazottak bejelentése is elmarad - közölte lapunkkal a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság.

További cél a jogkövető magatartás elősegítése, az adózási szabályok betartása, valamint azoknak az adózóknak a kiszűrése, akik azáltal, hogy nem adnak számlát vagy nyugtát, tisztességtelen előnyhöz jutnak a jogkövető adózókkal szemben és megkárosítják az állami költségvetést.

Ezt már olvasta!?

Vasárnap terepkerékpár-verseny Veszprémben

16 kategóriában közel kétszáz versenyző indul.

Óvja mérőóráját!

A fogyasztásmérőkkel kapcsolatos tudnivalókra hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal sajtótájékoztatóján.

A legmagasabb városi kitüntetést vehették át

Pru Urbe Díjban részesült Szücs József, dr. Markovszky György és id. Navracsics Tibor.

Folytatódik az országos szintű fokozott ellenőrzés

Újabb két hónappal meghosszabbította a korábban elrendelt fokozott ellenőrzést az ország egész területén Papp Károly országos rendőr-főkapitány.

Visszatérnek a kemény fagyok

Napról napra hidegebbek lesznek az éjszakák és a napi maximumok is csökkennek. Hó azonban nem érkezik.

Na-Bed