Piacokon, vásárcsarnokokban ellenőriz a NAV

Írta:  8200 Veszprém október 27 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az akció célja a számla- és nyugtaadás, a pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak bejelentésének vizsgálata.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a következő hetekben a megye területén működő piacokon, vásárcsarnokokban tartanak ellenőrzési sorozatot.

Az akció célja a számla- és nyugtaadás, a pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak bejelentésének vizsgálata. Tapasztalataink szerint gyakori, hogy a nagy forgalmat kihasználva az adózók elmulasztják a vásárlásról a bizonylat kiállítását, és sok esetben az alkalmazottak bejelentése is elmarad - közölte lapunkkal a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság.

További cél a jogkövető magatartás elősegítése, az adózási szabályok betartása, valamint azoknak az adózóknak a kiszűrése, akik azáltal, hogy nem adnak számlát vagy nyugtát, tisztességtelen előnyhöz jutnak a jogkövető adózókkal szemben és megkárosítják az állami költségvetést.

Ezt már olvasta!?

Idén már ne fizessen a közterületi parkolásért!

A parkolási csoport ügyfélszolgálata is módosított nyitva tartás szerint üzemel.

Megnyitott a karácsonyi vásár

Az ünnephez kötődő termékekkel, dísz- és ajándéktárgyakkal várják az árusok a vásárlókat.

Egészségügyi határérték felett az ózonterhelés

Az ózonterhelés több városban meghaladta az egészségügyi határértéket vasárnap, Veszprémben is kifogásolható volt a levegő.

Összetartó a tacsis közösség

Második alkalommal rendezték meg a Tacsi talit Veszprémben. Idén már Budapestről is érkeztek vendégek.

Fokozott rendőri jelenlét az iskoláknál

Elősegítik a gyermekek biztonságos közlekedését, úttesten való áthaladását, s fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére.

Na-Bed