Piacokon, vásárcsarnokokban ellenőriz a NAV

Írta:  8200 Veszprém október 27 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az akció célja a számla- és nyugtaadás, a pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak bejelentésének vizsgálata.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a következő hetekben a megye területén működő piacokon, vásárcsarnokokban tartanak ellenőrzési sorozatot.

Az akció célja a számla- és nyugtaadás, a pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak bejelentésének vizsgálata. Tapasztalataink szerint gyakori, hogy a nagy forgalmat kihasználva az adózók elmulasztják a vásárlásról a bizonylat kiállítását, és sok esetben az alkalmazottak bejelentése is elmarad - közölte lapunkkal a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság.

További cél a jogkövető magatartás elősegítése, az adózási szabályok betartása, valamint azoknak az adózóknak a kiszűrése, akik azáltal, hogy nem adnak számlát vagy nyugtát, tisztességtelen előnyhöz jutnak a jogkövető adózókkal szemben és megkárosítják az állami költségvetést.

Ezt már olvasta!?

Főleg használt lakásra igénylik a csok-ot

Az átlagos felvett hitelösszeg 5-10 millió forint között szóródik.

Erőteljes melegedés

Az előttünk álló héten akár 20°C-os maximumok is kényeztethetnek minket. 

Földrengés volt a megyében

Kisebb földrengés volt a Veszprém megyei Ugod közelében vasárnap este.

Az Erste szüneteltet egyes banki szolgáltatásokat a hétvégén

A bankkártya-használatot (fizetés, ATM-es készpénzfelvétel) és telefonos bankkártya-letiltást ugyanakkor nem érinti a rendszerfejlesztés.

Látványosan hívta fel magára a rendőrök figyelmét

Ittasan, a forgalommal szemben egy veszprémi buszöbölben várakozott autójával. 

Na-Bed