A Világ a mi szemünkkel Fotó: petofiszinhaz.hu

A Világ a mi szemünkkel

Írta:  8200 Veszprém november 03 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ezzel a címmel nyílik fotókiállítás a Veszprémi Petőfi Színházban 2016. november 9-én,  szerdán 17 órakor, az Éltes Mátyás Alapítvány szervezésében.

A kiállításhoz kapcsolódik a 2016. november 26 -án este 7 órakor kezdődő Aranycsapat című musical is, melyet az ÉFOÉSZ Integrált Színháza mutat be, szintén a Veszprémi Petőfi Színházban - tájékoztatott a teátrum.

Bernáth Ildikó, az Éltes Mátyás Alapítvány elnöke, Horváthné Somogyi Ildikó, az ÉFOÉSZ Veszprém megyei elnöke, Országos alelnöke, és Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója sajtótájékoztatón ismertette a részleteket szerdán. A teátrum igazgatója szívesen vállalta a védnökséget és elmondta, hogy mindig nagy öröm a színház és a kultúra keretén belül jót tenni, helyet adni olyan kiállításoknak, kezdeményezéseknek, amelyek megmutatják, hogy az ember alkotó lény, mindig képes magából újat teremteni, ezzel is színesítve világunkat.

Bernáth Ildikó szerint a kiállításuk célja, hogy bemutassák a Veszprémben élő fiatal felnőtt fogyatékos emberek életét. A kiállítást Fülöp Attila, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkár nyitja meg.

A kiállítás fotóit Lengyel Tamás készítette, aki maga is fogyatékkal élő fiatalember. A fotókiállítás 8 témakört ölel fel, bemutatja a Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében élő fiatalok mindennapjait.

Horváthné Somogyi Ildikó a sajtótájékoztatón közölte, az ÉFOÉSZ idén 35 éves, amit az Aranycsapat című előadásukkal szeretnék megünnepelni. Az Integrált Színház 1992-ben jött létre, ma mintegy 70 taggal rendelkezik. Előadásukban látás-, hallás-, mozgás- és értelmi sérült fiatalok szerepelnek, akik az ép társaik mellett főszerepeket játszanak, táncolnak, énekelnek. Külön öröm számukra, hogy mindezt a Veszprémi Petőfi Színház színpadán tehetik meg. Az előadást Halápiné Kálmán Katalin rendezi, aki egyben a színház vezetője is.
 

 

Ezt már olvasta!?

Veszprémre figyel a könyvtáros szakma

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete 48. vándorgyűlésén a külföldi vendégeken, határon túli magyar kollégákon kívül több mint 700 hazai szakember vesz részt.

Ki akarták végezni a rendőröket

 A járőrök voltak a szombati budapesti, Teréz körúti robbantás célpontjai.

Ismeri ezt a férfit és nőt?

Egy veszprémi dohánybolt kasszájából vettek ki pénzt. 

További kiadós eső

A rossz hír, hogy még szerdán sem várható jelentős javulás, a jó hír pedig, hogy a hétvégén már kellemes tavaszi időnk lesz. 

Eloltották a királyszentistváni hulladéktelep tüzét

Négy egység végezte az utómunkálatokat hétfő este. 

Bakony Média névjegykártya