Egymásnak esnek a műszaki egyetemek

Írta:  8200 Veszprém november 03 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprémben tartják a XLVI. Műszaki Felsőoktatási Sportnapokat november 4-5. között a Pannon Egyetem szervezésében.

A nagymúltú rendezvény során a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pallasz Athéné Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Széchenyi István Egyetem mérnök-jelöltjei az asztalitenisz, a férfi kézilabda, a női és férfi kosárlabda, a kispályás labdarúgás és a sakk sportágakban versengnek. Az egyes versenyek városszerte több sportlétesítményben zajlanak majd.

Hálás szerep egy hagyománnyá szilárdult nemes kezdeményezés, a műszaki felsőoktatási intézmények sporttalálkozójának házigazdájaként a sportolókat, felkészítő tanárokat és edzőket, sportvezetőket köszönteni - fogalmazott köszöntőjében Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. Mint fogalmazott, A testnevelés és a sport jelentősége megkérdőjelezhetetlen az egyetemi ifjúság teljes emberré nevelésében. A sport az állóképesség javításán és az egészséges életmódra nevelésen kívül a tanulásban, a szakmai munkában és amúgy általában az életben is jól használható erényeket fejleszt, mint például az önfegyelem, a kitartás, a kudarc- vagy éppen sikertűrő képesség, együttműködési készség, önzetlenség és a fair play. Valódi – nem csak a napjainkban szokásos virtuális térben létező – emberi közösségeket teremt, közös érdeklődésen alapuló ismeretségek, barátságok, szerelmek forrása lehet. A találkozó remek alkalmat kínál arra, hogy a versenyzőkön, tanáraikon és sportvezetőiken keresztül a műszaki felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatokat ápolja és
erősítse. Kívánok a találkozó minden résztvevőjének nemes versengést, sportsikereket és kellemes időtöltést a királynék városában, a Pannon Egyetem falai között.
 

Ezt már olvasta!?

Budapest kedden beadta a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére vonatkozó első pályázati anyagát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB).

Hatalmas kézilabda torna kezdődik a megyében

Összesen négy korosztályban fiúknál és lányoknál is nyolc kategóriában pattog a labda a parketten az idei Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztiválon.

Választás 2018 - Befejezték a szavazatok számolását, 100 százalékos feldolgozottsági adatok

Ovádi Péter, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Veszprém megye 1. választókerületében (Veszprém) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál.

A művésznő hosszan tartó betegség után, szívelégtelenség következtében, álmában hunyt el.

Földrengés volt a megyében

Kisebb földrengés volt a Veszprém megyei Ugod közelében vasárnap este.

Bakony Média névjegykártya