A kiállítók a termékük mellett a szívüket is hozták

Írta:  8200 Veszprém november 05 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Élelmiszer, ital, kézművesség, valamint innovatív termék kategóriában díjazták a Bakony Expo kiállítóit, de egy különdíj is gazdára talált.

“Magyarország bővelkedik a gasztronómiai és kulturális kincsekben. A Bakony és térsége jeles képviselője a közös hagyományoknak” - hangzott el a díjátadón. A Bakony Expo egy helyen mutatja be azt a gazdag kulturális és gasztronómiai kincsesládát, ami a bakonyi tájegységben, közte a királynék városában rejtőzik.


A képre kattintva galéria nyílik a kiállítók portékáiból

 

Több mint 120 kiállító várja az érdeklődőket ezen a hétvégén a Veszprém Arénában, akik közül már az első napon díjazták a legjobbakat. A házigazda Veszprém város és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara helyi tisztségviselőiből, valamint szakembereiből álló zsűri az értékelés során számos szempontot figyelembe véve hozta meg döntését.

Élelmiszer kategóriában a Cake-Couture Cukrászat Kft. kapott oklevelet és vázát. Cz. Budai Katalin bútorfestő kézműves kategóriában mutat kiemelkedőt a zsűri szerint. Innovatív termék kategória díjazottja Varjas Judit üveg- és villaékszer készítő lett, ital kategóriában a Stari Sörfőzde nyert. Nagy Csaba késkészítő különdíjban részesült.


Porga Gyula

 

Porga Gyula polgármester a harmadik Bakony Expo köszöntéseként arról beszélt, idén mintegy 120 kiállító várja az érdeklődőket. “Egy város és környéke óriási egységet képvisel, egymásra vagyunk ítélve. Az erőnket közösen tudjuk megmutatni” - húzta alá. Hozzátette, ez az egység a Bakony Expon mutatkozik meg igazán. Véleménye szerint egy kincsestár nyílik meg a kiállításon.


Győrffy Balázs

 

A természet íze a vidék portékája, szól a rendezvény jelmondata - emlékeztetett Győrffy Balázs, a társszervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. “A mai globalizált világban helye van a kis mértékű élelmiszer előállításnak, egyre többen mutatnak érdeklődést ez iránt” - vélekedett. “Fontos, hogy a közvetlen fogyasztói értékesítés mellett az igényes vendéglátásban is megjelenjenek ezek a termékek” - hangoztatta. Ezt segíti a jövőben a “Rövid ellátási lánc” program is.


Kiss Miklós Zsolt

 

Az látszik, hogy ez a rendezvény értékteremtő eseménnyé növi ki magát az évek során, amire a térség mellett az egész ország büszke lehet. Az alapvető élelmiszerek elsősorban a nagy- és kiskereskedelmi üzletláncoknál összpontosulnak, de egyre hangsúlyosabban jelennek meg a családi gazdaságok kézműves ipari termékei, amit számos pályázati lehetőség támogat a jövőben - jegyezte meg Kiss Miklós Zsolt Vidékfejlesztésért felelős államtitkár.


Jakab István

 

A kiállítók nemcsak azokkal a termékekkel jelentek meg, amit ők állítanak elő, hanem a szívüket is hozták - osztotta meg tapasztalatát az esemény fővédnöke. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetség elnöke szerint a jelenlévők a mesterségük csúcsán vannak. A kiállításon azt tapasztalhatjuk, hogy a vidéki élelmiszer előállítás kezdi visszanyerni rangját.
 

Ezt már olvasta!?

Pozitív lett az alkoholteszt

Hétfő hajnalban állítottak meg egy autóst a rendőrök Veszprémben, aminek előállítás lett a vége.

Ismét üzemel az onkológia

Szeptember elsején történt csőtörés a kórház épületében.

Tovább csökken a munkanélküliség

Összesen 482 millió forintból gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési programot indítanak a Veszprémi járás területén.

Sok sérült lesz a belvárosban

Veszprémben rendezik meg az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét szeptember 10-én, szombaton.

Hét nap alatt kilenc vadelütés

Ezalatt  huszonnyolc közúti közlekedési baleset történt, melyek közül öt személyi sérüléssel végződött.

Na-Bed