250 elefántnyi zöldhulladék egy évben Fotó: vkszrt.hu

250 elefántnyi zöldhulladék egy évben

Írta:  8200 Veszprém november 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megjöttek a hajnali fagyok, egyre több lomb lepi el a parkokat, járdákat, utakat.

A lakossági zöldhulladékgyűjtés során 60 tonnát meghaladó zöldhulladék került már komposztálásra, vagy további hasznosítása - írja honlapján a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. 

Mint írják, kézi és gépi erővel, zsákokba, kupacokba halmozva várják a levelek és a nyesedékek a gyűjtőautókat. Egy év alatt 250 afrikai elefánt tonnányi mennyiségű, biológiailag lebomló lomb, gyomnövény és a fűnyesedék gyűlik össze a cég által gondozott zöldfelületekről.

"Rengeteg a munka ősszel a városi parkokban. Folyamatosak például a zöldkár helyreállítási munkák. A közmű- és egyéb beruházások utáni talajjavítás, füvesítés, növénypótlás jelenleg is zajlik. Októberben már elkezdődött az árvácskák és a tulipánhagymák elütetése többek között a Megyeház tér, a Színházkert és egyes körforgalmak zöldfelületein, a kétnyári virágágyások beültetése is a végéhez közeledik. Novemberben 140 fát ültetünk az őszi fásításhoz kijelölt helyekre, a belvárosban pedig cserjepótlást végzünk" - sorolták.

Ezt már olvasta!?

Kezdetét veszi az adventi időszak

December 24-ig mindennap várja az érdeklődőket a karácsonyi vásár a Kossuth utcán. A hivatalos megnyitót pénteken tartották meg.

A jármű teljesen kiégett. 16-an meghaltak.

A belföldi úti célok a legnépszerűbbek szilveszterkor

A húsz legnépszerűbb úti cél között mindössze hét külföldi van.

 Halálra gázolt a vonat egy férfit Ajka és Kolontár között csütörtök délután.

Na-Bed