250 elefántnyi zöldhulladék egy évben Fotó: vkszrt.hu

250 elefántnyi zöldhulladék egy évben

Írta:  8200 Veszprém november 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megjöttek a hajnali fagyok, egyre több lomb lepi el a parkokat, járdákat, utakat.

A lakossági zöldhulladékgyűjtés során 60 tonnát meghaladó zöldhulladék került már komposztálásra, vagy további hasznosítása - írja honlapján a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. 

Mint írják, kézi és gépi erővel, zsákokba, kupacokba halmozva várják a levelek és a nyesedékek a gyűjtőautókat. Egy év alatt 250 afrikai elefánt tonnányi mennyiségű, biológiailag lebomló lomb, gyomnövény és a fűnyesedék gyűlik össze a cég által gondozott zöldfelületekről.

"Rengeteg a munka ősszel a városi parkokban. Folyamatosak például a zöldkár helyreállítási munkák. A közmű- és egyéb beruházások utáni talajjavítás, füvesítés, növénypótlás jelenleg is zajlik. Októberben már elkezdődött az árvácskák és a tulipánhagymák elütetése többek között a Megyeház tér, a Színházkert és egyes körforgalmak zöldfelületein, a kétnyári virágágyások beültetése is a végéhez közeledik. Novemberben 140 fát ültetünk az őszi fásításhoz kijelölt helyekre, a belvárosban pedig cserjepótlást végzünk" - sorolták.

Ezt már olvasta!?

A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt

A társaság személyhajózási üzletágának árbevétele az év első nyolc hónapjában 648 millió forint volt, 6,4 százalékkal emelkedve.

Stabil a tankerület működése

Tevékenységük bemutatására hívott össze háttérbeszélgetést a Veszprémi Tankerületi Központ kedden, ahol az elmúlt közel egy évet értékelték.

Zárlat alatt a Badacsony-hegy szőlőbetegség miatt

A teljes Badacsony-hegy zárlatát rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a szőlő aranyszínű sárgaság betegség miatt.

Jövőre épülhet az új kettős körforgalom a belvárosban

Több veszprémi útfejelsztés is a tervezési szakaszában van jelenleg, jövőre megkezdődhetnek a kivitelezések.

Költségvetés 2016: a fiatalok éve

74 millió forintot fordítanak útjavításokra, az intézményi felújításokra pedig 106 millió forintot szán az önkormányzat 2016-ban. Néhány adat a tervezett költségvetésből.

Na-Bed