250 elefántnyi zöldhulladék egy évben Fotó: vkszrt.hu

250 elefántnyi zöldhulladék egy évben

Írta:  8200 Veszprém november 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megjöttek a hajnali fagyok, egyre több lomb lepi el a parkokat, járdákat, utakat.

A lakossági zöldhulladékgyűjtés során 60 tonnát meghaladó zöldhulladék került már komposztálásra, vagy további hasznosítása - írja honlapján a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. 

Mint írják, kézi és gépi erővel, zsákokba, kupacokba halmozva várják a levelek és a nyesedékek a gyűjtőautókat. Egy év alatt 250 afrikai elefánt tonnányi mennyiségű, biológiailag lebomló lomb, gyomnövény és a fűnyesedék gyűlik össze a cég által gondozott zöldfelületekről.

"Rengeteg a munka ősszel a városi parkokban. Folyamatosak például a zöldkár helyreállítási munkák. A közmű- és egyéb beruházások utáni talajjavítás, füvesítés, növénypótlás jelenleg is zajlik. Októberben már elkezdődött az árvácskák és a tulipánhagymák elütetése többek között a Megyeház tér, a Színházkert és egyes körforgalmak zöldfelületein, a kétnyári virágágyások beültetése is a végéhez közeledik. Novemberben 140 fát ültetünk az őszi fásításhoz kijelölt helyekre, a belvárosban pedig cserjepótlást végzünk" - sorolták.

Ezt már olvasta!?

A magyar lakosság 48 százaléka szívesen indítana saját céget, vagy betársulna egy már meglévő vállalkozáshoz.

Tiszta lappal indulunk

Újév köszöntő ünnepséget tartottak a Pannon Egyetemen szombaton.

9200 hektárnyi területet érintett, de valószínűleg ez a szám még nőni fog.

A kifogásolt termék egyszeri, vagy rövid időszakon keresztül történő fogyasztásától egészségártalom nem valószínűsíthető.

Összművészeti ifjúsági kulturális fesztivál Veszprémben

A II. Pannon Unifest október 10. és 16. között zajlik majd a megyeszékhelyen, már várják az ifjú tehetségek jelentkezését.

Na-Bed