Sokakat vonzott a tartalmas programsorozat

Írta:  8200 Veszprém november 13 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hatalmas érdeklődés mellett tartották meg az Uniós fejlesztések nyílt napját az Agóra Veszprémben vasárnap.

Az elmúlt 12 évben több tízezer uniós fejlesztési projekt zárult sikerrel Magyarországon. Ezek egy részét hivatott bemutatni az Uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű országos programsorozat, amely az elmúlt hétvégén veszprémi eseményeket sorakoztatott fel. 

 

Az Agóra Veszprémben - amely két intézménynek, a Városi Művelődési Központnak és a Kabóca Bábszínháznak is otthon ad - a látványkonyha, a kamaraterem, a színházterem, valamint az előcsarnok is bővelkedett programokban ezen a napon, megmutatva, milyen sokszínű munka folyik az épület falain belül. 

Porga Gyula polgármester a megnyitó alkalmával elmondta, az előző fejlesztési ciklusban 10 milliárd forint uniós forrást sikerült önkormányzati beruházásokra, fejlesztésekre fordítani 3 milliárd forint önrész mellett. “Ennél fontosabb adat, hogy a Veszprémben működő gazdasági társaságok közel 70 milliárd forint fejlesztési forráshoz jutottak ez idő alatt” - jegyezte meg. Ennek hatására 2010 és 2015 között a helyi GDP-t 16 százalékkal sikerült növelni, a város ipari kibocsátása 40 százalékkal emelkedett, ezzel együtt közel négyezer új munkahely jött létre. “A nyílt nap is azt mutatja, jó helyre kerültek a támogatások” - tette hozzá. 

 

Emlékeztetett, 2020-ig tart a következő uniós fejlesztési időszak, ez alatt olyan fejlesztéseket kell végrehajtani a városban, amely a hosszú távú fenntarthatóságot biztosítja. “11,5 milliárd forint közvetlen önkormányzati fejlesztési forrás garantáltan rendelkezésre áll” - húzta alá a polgármester. 

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár az esemény kapcsán arról beszélt, Magyarország számára elengedhetetlen a fenntartható fejlődés, ezért a korábbiakkal szemben az uniód források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány, amelyben kiemelt szerep jut a kis- és középvállalkozások számára.

A nap folyamán egyebek mellett a látványkonyhában egészséges ételek kóstolója zajlott, kézműves foglalkozások és játszóházak várták a kicsiket, de tánchát és bábelőadás is színesítette a programot. 
 

Ezt már olvasta!?

Erre még március 16-ig van lehetőségük az adózóknak.

Szegeden lett bajnok a Veszprém

A címvédő MVM Veszprém nyerte a férfi kézilabda NB I 2015/16-os idényét.

Vasárnap délután viharos hidegfront érkezik

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 110 km/h-t megyénkben - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Június 12-ig lehet pályázni Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatot hirdet Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására, a pályázatokat június 12-ig lehet benyújtani - közölte az MTÜ a honlapján.

A legkedvezőbb gazdasági és vállalkozási környezet megteremtése a cél

Veszprém a legvonzóbb hazai befektetői célponttá kíván válni, a hazai és külföldi vállalkozások számára – hangzott el a napokban tartott Veszprémi Üzleti Fórumon.

Na-Bed