Százéves a zeneiskola

Írta:  8200 Veszprém november 14 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Csermák Antal Zeneiskola. A jubileumi hangverseny mellett több más programban is feltűnnek az egykori diákok.

Az ember életében fontos helyet tölt be a zene - jegyezte meg a jubileumi eseménysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón Némedi Lajos alpolgármester hétfőn délelőtt a városházán. Emlékeztetett, számos olyan tanítványa volt az intézménynek, akik mára nemzetközi szinten elismert zenészek lettek. “Büszkék lehetünk az iskolában folyó munkára” - húzta alá.

 

A jubileumi hangversenyt november 19-én, szombaton 18 órakor tartják meg a Hangvillában - ismertette Molnár Péter, a Csermák Antal Zeneiskola igazgatója. Az est folyamán egykori zeneiskolások lépnek színpadra, a hangversenyt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója nyitja meg. A rendezvény moderátora Bolla Milán, a Bartók Rádió műsorvezetője lesz. “Különleges, családias hangulat várja az érdeklődőket” - ajánlotta az eseményt az igazgató.

A jubileumi hangverseny teljes programja itt olvasható.

Molnár Péter elmondta még, a tanév során számos program is felidézi az elmúlt évtizedeket. Havonta jelentkezik a Gyökerek és szárnyak című életpálya-beszélgetés olyan volt növendékekkel, zeneiskolához kötődő személyekkel, akiknek munkássága, pályája valamilyen módon összefügg a zeneiskolával. Következő alkalommal, november 18-án, pénteke 17 órakor dr. Freund Tamás lesz a vendég. A beszélgetésekhez kötve tanszaki bemutatkozó hangversenyeket is tartnak.

Természetesen a 2017. május 15-19. között tartandó Csermák napok is a jubileum jegyében zajlanak majd.
 

Ezt már olvasta!?

Korán kezdődik a pollenszezon

December végén, az enyhe időjárás hatására helyenként elkezdődött a mogyoró, az éger, a tiszafa, illetve egyes fenyőfélék pollenszórása.

Magyarországon az okostelefon tulajdonosok 29 százaléka tartja magát telefonfüggőnek

Ez jelentősen elmarad a 42 százalékos régiós átlagtól.

A szakszervezetek határozottan ellenzik a autópálya-matricák bevezetését.

Záporok, zivatarok váltják a napsütést

A csodás napsütés után hétfő este elered az eső. 

Jótékonysági akció a vásárban

A Fidelitas Veszprémi Csoportja hagyományos jelleggel idén is jótékonysági akciót szervez a veszprémi karácsonyi vásár keretében.

Na-Bed