Százéves a zeneiskola

Írta:  8200 Veszprém november 14 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Csermák Antal Zeneiskola. A jubileumi hangverseny mellett több más programban is feltűnnek az egykori diákok.

Az ember életében fontos helyet tölt be a zene - jegyezte meg a jubileumi eseménysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón Némedi Lajos alpolgármester hétfőn délelőtt a városházán. Emlékeztetett, számos olyan tanítványa volt az intézménynek, akik mára nemzetközi szinten elismert zenészek lettek. “Büszkék lehetünk az iskolában folyó munkára” - húzta alá.

 

A jubileumi hangversenyt november 19-én, szombaton 18 órakor tartják meg a Hangvillában - ismertette Molnár Péter, a Csermák Antal Zeneiskola igazgatója. Az est folyamán egykori zeneiskolások lépnek színpadra, a hangversenyt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója nyitja meg. A rendezvény moderátora Bolla Milán, a Bartók Rádió műsorvezetője lesz. “Különleges, családias hangulat várja az érdeklődőket” - ajánlotta az eseményt az igazgató.

A jubileumi hangverseny teljes programja itt olvasható.

Molnár Péter elmondta még, a tanév során számos program is felidézi az elmúlt évtizedeket. Havonta jelentkezik a Gyökerek és szárnyak című életpálya-beszélgetés olyan volt növendékekkel, zeneiskolához kötődő személyekkel, akiknek munkássága, pályája valamilyen módon összefügg a zeneiskolával. Következő alkalommal, november 18-án, pénteke 17 órakor dr. Freund Tamás lesz a vendég. A beszélgetésekhez kötve tanszaki bemutatkozó hangversenyeket is tartnak.

Természetesen a 2017. május 15-19. között tartandó Csermák napok is a jubileum jegyében zajlanak majd.
 

Ezt már olvasta!?

Tartalmaznia kell a munkavállaló alapbérét, munkakörét, a munkavégzés helyét, a munkaviszony időtartamát, illetve azt, hogy teljes vagy részmunkaidős a foglalkoztatás.

Országos figyelmet kapott a sajátos veszprémi útjavítás

Az új év első napjaiban rohamos gyorsasággal terjedt el a közösségi oldalon az a fotó, amely egy szokatlan útjavítást mutat Veszprémből.

Így mérsékelhetők a viharkárok!

A vihar által okozott károk csökkentésének legfontosabb eleme a tájékozódás - olvasható a katasztrófavédelem tájékoztatójában, de több fontos dolgora is felhívták a figyelmet.

A légi irányítók sztrájkolnak. Egy budapesti gépet töröltek, több késik.

A béremelés már a versenyképességet veszélyezteti

Veszprém megye gazdasági teljesítményének 80 százalékát a legerősebb 300 cég adja.

Na-Bed