Százéves a zeneiskola

Írta:  8200 Veszprém november 14 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Csermák Antal Zeneiskola. A jubileumi hangverseny mellett több más programban is feltűnnek az egykori diákok.

Az ember életében fontos helyet tölt be a zene - jegyezte meg a jubileumi eseménysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón Némedi Lajos alpolgármester hétfőn délelőtt a városházán. Emlékeztetett, számos olyan tanítványa volt az intézménynek, akik mára nemzetközi szinten elismert zenészek lettek. “Büszkék lehetünk az iskolában folyó munkára” - húzta alá.

 

A jubileumi hangversenyt november 19-én, szombaton 18 órakor tartják meg a Hangvillában - ismertette Molnár Péter, a Csermák Antal Zeneiskola igazgatója. Az est folyamán egykori zeneiskolások lépnek színpadra, a hangversenyt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója nyitja meg. A rendezvény moderátora Bolla Milán, a Bartók Rádió műsorvezetője lesz. “Különleges, családias hangulat várja az érdeklődőket” - ajánlotta az eseményt az igazgató.

A jubileumi hangverseny teljes programja itt olvasható.

Molnár Péter elmondta még, a tanév során számos program is felidézi az elmúlt évtizedeket. Havonta jelentkezik a Gyökerek és szárnyak című életpálya-beszélgetés olyan volt növendékekkel, zeneiskolához kötődő személyekkel, akiknek munkássága, pályája valamilyen módon összefügg a zeneiskolával. Következő alkalommal, november 18-án, pénteke 17 órakor dr. Freund Tamás lesz a vendég. A beszélgetésekhez kötve tanszaki bemutatkozó hangversenyeket is tartnak.

Természetesen a 2017. május 15-19. között tartandó Csermák napok is a jubileum jegyében zajlanak majd.
 

Ezt már olvasta!?

Egyre rosszabb lesz az allergiásoknak

Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja az északi-északkeleti területek kivételével többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Eltörölhetik a vasárnapi boltzárat

 A kormány azt javasolja, hogy a parlament vonja vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást. Már kedden dönthetnek erről. 

Holtan találták meg a sólyi kislányt

Büntetőeljárás keretében vizsgálja egy 8 éves sólyi kislány halálának körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Jótékony célra ajánlja fel országgyűlési képviselői fizetését

Egy ösztöndíj-program létrehozására fordítja ezt az összeget dr. Varga-Damm Andrea.

Október a látás hónapja

Idén is megrendezik a "Látás hónapja" programsorozatot, az októberi kampány fókuszában ezúttal a száraz szem hatékony kezelése áll.

Na-Bed