Ütemes vasúti menetrend a fővárosba

Írta:  8200 Veszprém november 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Olyan változást tartalmaz a legújabb MÁV menetrend, amire évek óta várunk.

A Veszprém-Budapest vonalon természetesnek tűnt, hogy az Intercity vonatok kivételével valamennyi járat megáll a mintegy háromezer főt számláló Hajmáskéren. A december 11-én életbe lépő új menetrendben ez megváltozik. A Szombathely felől kétóránként érkező és a fővárosba tartó gyorsvonatok jelenleg a megyeszékhely és Várpalota között Hajmáskéren, Öskün és Pétfürdőn is megállnak. A jövőben már csak Pétfürdőt tüntetik fel megállóként.


Utasokból még nincs sok a délelőtti, helyből induló gyorsvonaton

 

Veszprém és a kimaradt települések természetesen nem maradnak összeköttetés nélkül, a kétóránként helyből induló, többnyire modernt Flirt vonatok menetrendjébe kerültek be ezek az állomások - mutatott rá a vonatosszeallitas.hu

A módosításokkal egy jól tervezhető ütemes menetrenddel lesz összekötve vasúton Veszprém és a főváros. 6 és 21 óra között minden páros óra 2 perckor a Szombathelyről érkező vonatok, páratlan óra 2 perckor pedig a helyből induló járat biztosítja az utazást, amikkel mintegy 1 óra 20 perc alatt Kelenföldön, vagy kevesebb mint másfél óra alatt a Déli-pályaudvaron lehetünk. Ez alól kivétel a 11 órás időpont, ekkor nem lesz járat, illetve a reggeli Göcsej IC 7 óra 5 perckor indul. Budapestről Veszprémbe minden óra 30-kor indulnak vonatok a 11 órás időszakot kivéve reggel 6.30 és 20.30 között.

Az országos 2016–2017. évi menetrendi időszak itt elérhető.  

Ezt már olvasta!?

Naponta legalább fél liter tejet kellene fogyasztani

A tej nemcsak kalciumot, hanem sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.

Három autó ütközött Almádiban

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt Balatonalmádi külterületén.

A járulékcsökkentéssel a magyar gazdaság versenyképességét kell erősíteni.

Vizsgálják a városligeti tó vizét, amelybe feltehetőleg ismeretlen eredetű mérgező anyag került.

Na-Bed