Kopellerné Tréber Gyöngyi veszi át az elismerést Kopellerné Tréber Gyöngyi veszi át az elismerést Fotó: facebook.com/Porga Gyula

Szociális dolgozókat díjaztak

Írta:  8200 Veszprém november 17 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Átadták a Hornig-díjakat, amellyel a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, vagy szociálisan rászorulók támogatását végzők munkáját ismeri el a város.

Kopellerné Tréber Gyöngyi 

1983 óta dolgozik a gondozás területén. Kezdetben csecsemő- és gyermekgondozásban, napjainkban pedig az idősellátásban végzett és végez példaértékű munkát. A 2. számú Gondozási Központ vezető feladatait is ellátja. Elkötelezett, kitartó, fontos számára a tolerancia, az egyenlőség, a biztonság, melyek mentén munkáját is végzi. A szociális területen tanulmányokat folytató szakemberjelöltek számára nem csak tudást ad át, hanem példamutatásával identitásukat is megerősíti, elősegítve ezzel a jelöltek pályán maradását. Segítőkész, önzetlen. Munkája során nagy hangsúlyt fektet a munkahelyi közösségépítésre, jó munkahelyi légkör megteremtésére. 2016-ban Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a gyermekgondozás és az idősellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája, valamint példamutató vezetői tevékenysége elismeréseként, Kopellerné Tréber Gyöngyi részére Hornig-díjat adományoz.


Dr. Purda Zsuzsánna

 

Dr. Purda Zsuzsánna

Az ELTE Jogtudományi Karán szerzett jogász diplomát. 1978 óta foglalkozik gyermekvédelemmel. A gyermeki jogok érvényesülésének határozott és hiteles képviselője, nevéhez fűződik a „Gyermekjogi abc” című könyv elkészítése, kiadása. A Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet családjogi és gyámügyi szakmai tanácsadója, valamint a Gyámhivatalok Országos Konferenciájának szervezője is volt. A gyermekvédelem, a családi jog, valamint a gyermeki jog területén nemzetközi viszonylatokban is képzett, széles látókörű, európai tapasztalatokkal is rendelkező szakember. Tudását nem csak diákoknak, de a szakmában már jelenlévő szakemberek számára is mindig kész volt átadni. Önzetlen segítségnyújtás, erős egyéniség, óriási teherbírás jellemzi. Jelenleg önkéntes jogászként nyújt segítséget a rászorultak számára. 2016-ban Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a gyermekvédelem területén, valamint a családjogászi és gyermekvédelmi szakmafejlesztésben végzett kimagasló munkája és a példamutató vezetői tevékenysége elismeréseként Dr. Purda Zsuzsánna részére Hornig- díjat adományoz.


Dr. Kovács György

 

Idén rendhagyó módon az egészségügy egy kiváló dolgozóját is díjazták.

Dr. Kovács György

A budapesti Orvostudományi Egyetem elvégzése után a Veszprém Megyei Kórház Belgyógyászati Osztályán, majd a márkói körzeti orvosi rendelőben dolgozott. 1982-ben került Veszprémbe. Az Egészségügyi Osztály osztályvezető-helyetteseként vezetői feladatokat is ellátott. Szakmai munkáját az új iránti fogékonyság jellemezte. Szakmai tudását, ismereteit rendszeres önképzéssel és továbbképzéseken folyamatosan gyarapította. Munkájában fontos szerepet kapott társadalmi tevékenysége, tanfolyamok, előadások szervezése. Munkatársaival való kapcsolata példaértékű, szervezőképessége kiváló. Betegeivel türelmes, bensőséges, megértő. 1985-ben Miniszteri dicséretben részesült, 2003-ban pedig Pro Sanitate emlékéremmel tüntették ki. 2016-ban Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai munkájának, valamint Veszprém város polgárai érdekében kifejtett példaértékű tevékenységének elismeréseként Dr. Kovács György részére Pro Meritis érmet adományoz.  

Ezt már olvasta!?

Civil napot tartottak

Átadták a Pro Civitate díjat is, amellyel a kiemelkedő tevékenységet végző városi civil szervezeteket jutalmazzák.

Öt autónak ment neki ittasan

Egy veszprémi parkolóban próbált megfordulni egy 21 éves üllői lakos. Csúnya vége lett. 

Szeptember elején jön a Veszprém-Balaton Filmpiknik

Szeptember 3-5. között rendezik meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, ahol az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti meg a közönség.

Levonulóban a járvány

Az előző héten 17,6 százalékkal csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma.

Márciusban zöldhulladékgyűjtés

Elkezdődött Veszprémben a zöldhulladék házhoz menő gyűjtése.

Bakony Média névjegykártya