Újabb műszerek segítik a legkisebbek felépülését

Írta:  8200 Veszprém november 19 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Évente mintegy háromszáz babát látnak el az intenzív koraszülött osztályon.

A Koraszülöttek világnapja alkalmából a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány eszközöket, műszereket adott át a veszprémi kórháznak, melyeket a gyermeke jobb ellátása érdekében vásárolt meg a kórházi munka segítésére - hangzott el a  Heti krónika című műsorában.

A közel másfél évtizede működő alapítvány csak az elmúlt egy évben 14 millió forinttal támogatta a koraszülöttek kórházi ellátását. Többek között monitorokat, sűrgősségi kocsikat és új lélegeztetőket vásároltak. A veszprémi kórházban egyébként évek óta stagnál a koraszülések száma. Az egészségügyi intézmény intenzív koraszülött egységében éves szinten mintegy háromszáz babát látnak el.
 

Ezt már olvasta!?

Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn

Egy tartály egyik vezetéke sérült meg.

Csúcstechnológiákra épülő növénytudományi központ létesül Keszthelyen

Csúcstechnológiákra épülő növénytudományi tudás- és szolgáltató központ K+F infrastruktúrájának fejlesztésére nyert támogatást a Pannon Egyetem keszthelyi kampusza.

Ingyenes jogi tanácsadás a kormányhivataltól

A díjmentesség az egyszerűbb megítélésű ügyekre érvényes.

Fiatalokat motivált Gera Zoltán Veszprémben

A mágikus magyar, Gera Zoltán, a Ferencváros kilencvenhétszeres válogatott labdarúgója tartott motivációs előadást Veszprém ifjú labdarúgóinak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a második negyedévben is minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett és áfa-regisztrált adóalanyokat.

Na-Bed