Újabb műszerek segítik a legkisebbek felépülését

Írta:  8200 Veszprém november 19 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Évente mintegy háromszáz babát látnak el az intenzív koraszülött osztályon.

A Koraszülöttek világnapja alkalmából a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány eszközöket, műszereket adott át a veszprémi kórháznak, melyeket a gyermeke jobb ellátása érdekében vásárolt meg a kórházi munka segítésére - hangzott el a  Heti krónika című műsorában.

A közel másfél évtizede működő alapítvány csak az elmúlt egy évben 14 millió forinttal támogatta a koraszülöttek kórházi ellátását. Többek között monitorokat, sűrgősségi kocsikat és új lélegeztetőket vásároltak. A veszprémi kórházban egyébként évek óta stagnál a koraszülések száma. Az egészségügyi intézmény intenzív koraszülött egységében éves szinten mintegy háromszáz babát látnak el.
 

Ezt már olvasta!?

Gázszagot éreztek

Az egyik Óváros téri étterem pincéjében éreztek tartós gázszagot csütörtökön, ezért a katasztrófavédők segítségét kérték.

Már megcsodálhatók a zebracsikók

Két új taggal bővült a Veszprémi Állatkert zebra csapata.

Az amerikai külügyminisztérium arra hívja fel az amerikai állampolgárok figyelmét, hogy nyáron Európa-szerte számítani lehet terrortámadásra.

Több mint 7300 résztvevő a Balaton-átúszáson

Több mint 7300-an, a hivatalos adat szerint 7309-en szálltak vízbe szombaton a 36. Lidl Balaton-átúszáson.

Tarcsa Csaba Veszprém megye új rendőrfőkapitánya

Azért neveztek ki új rendőrfőkapitányt, mert a korábbi vezető, Töreki Sándor 2016 szeptember elsejétől bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettesi kinevezést kapott.

Na-Bed