Tükörkép a mai fiatalok előtt

Írta:  8200 Veszprém december 11 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Közönségtalálkozóval egybekötve mutatták be Veszprémben a #Sohavégetnemérős című zenés játékfilmet..

Tiszeker Dániel rendezőt a Wellhello slágerei inspirálták, ezek felhasználásával kapunk a másfél óra alatt egy körképet arról, miként élik hétköznapjaikat a mai fiatalok, hogyan ismerkednek, illetve kommunikálnak egymással. Mindez rengeteg vicces pillanatot okoz és a nézők közül sokan magukra ismerhetnek, de az idősebb korosztálynak is kellemes kikapcsolódást jelenthet.

 

A film egyik helyszíne a veszprémi belváros, a szereplők a vár bejáratának macskakövein sétálnak, vagy éppen három barátnő az Óváros téren beszéli ki a srácokat. De hogyan esett a választás városunkra - kérdezték a bemutató után a stáb tagjait a nézők. A válasz roppant prózai - hangzott el. Rendkívül rövid idő, mindössze egy év állt rendelkezésre a film elkészüléséhez, Veszprém pedig gyorsan reagált a megkeresésre és mindenben segítették az alkotókat. A forgatások egyébként idén augusztus végén zajlottak nálunk.

 

Veszprémbe Tiszeker Dániel rendező, Horváth András Dezső forgatókönyvíró, Lévai Balázs producer, Pataki Ádám operatőr látogatott el a film bemutatóján a Cinema City Balaton termébe. Egy meglepetés vendég is érkezett, Gébel Gábor a Tinderről, aki (amely?) valójában egy péksütemény, de ez nem akadályozza meg abban, hogy randizzon.

A készítők elárulták, a filmben bemutatott randijelenetek sok esetben a forgatókönyvírók életéből származnak. Az alkotás a mai fiatalokat akarják megszólítani. "Negyven felett teljesen másról szól a film" - hangzott el, így gyakorlatilag minden korosztálynak ajánlott, aki egy szórakoztató magyar filmre kíváncsi. Veszprémieknek különösen ajánlott megnézni az ismerős helyszínek miatt.
 

Ezt már olvasta!?

A VeszprémFest garancia a minőségre

Péntek óta dübörög a Rozé, Rizling és Jazz Napok az Óváros téren, szerdán pedig elkezdődnek a nagyszínpados programok is a VeszprémFest-en.

A nyári veszélyekre hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem

A nyári szabadtéri programok, fesztiválok, táborok, nyaralások idején jellemző veszélyekre figyelmeztetnek.

A menekülthullám miatt hívta fel erre a figyelmet a német belgyógyászati társaság (DGIM).

Kivívta az emberek tiszteletét

Lasztovicza Jenő nevét őrzi a megyeháza új konferenciaterme, melynek avatóünnepségét csütörtök délután tartották.

Tarolt a hazai mozikban A Viszkis

Vasárnap estig több mint 65 ezer ember ült be a kilencvenes évek hírhedt bankrablójának, a viszkis rablónak az életét felelevenítő akciófilmre.

Na-Bed