Tükörkép a mai fiatalok előtt

Írta:  8200 Veszprém december 11 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Közönségtalálkozóval egybekötve mutatták be Veszprémben a #Sohavégetnemérős című zenés játékfilmet..

Tiszeker Dániel rendezőt a Wellhello slágerei inspirálták, ezek felhasználásával kapunk a másfél óra alatt egy körképet arról, miként élik hétköznapjaikat a mai fiatalok, hogyan ismerkednek, illetve kommunikálnak egymással. Mindez rengeteg vicces pillanatot okoz és a nézők közül sokan magukra ismerhetnek, de az idősebb korosztálynak is kellemes kikapcsolódást jelenthet.

 

A film egyik helyszíne a veszprémi belváros, a szereplők a vár bejáratának macskakövein sétálnak, vagy éppen három barátnő az Óváros téren beszéli ki a srácokat. De hogyan esett a választás városunkra - kérdezték a bemutató után a stáb tagjait a nézők. A válasz roppant prózai - hangzott el. Rendkívül rövid idő, mindössze egy év állt rendelkezésre a film elkészüléséhez, Veszprém pedig gyorsan reagált a megkeresésre és mindenben segítették az alkotókat. A forgatások egyébként idén augusztus végén zajlottak nálunk.

 

Veszprémbe Tiszeker Dániel rendező, Horváth András Dezső forgatókönyvíró, Lévai Balázs producer, Pataki Ádám operatőr látogatott el a film bemutatóján a Cinema City Balaton termébe. Egy meglepetés vendég is érkezett, Gébel Gábor a Tinderről, aki (amely?) valójában egy péksütemény, de ez nem akadályozza meg abban, hogy randizzon.

A készítők elárulták, a filmben bemutatott randijelenetek sok esetben a forgatókönyvírók életéből származnak. Az alkotás a mai fiatalokat akarják megszólítani. "Negyven felett teljesen másról szól a film" - hangzott el, így gyakorlatilag minden korosztálynak ajánlott, aki egy szórakoztató magyar filmre kíváncsi. Veszprémieknek különösen ajánlott megnézni az ismerős helyszínek miatt.
 

Ezt már olvasta!?

Betlehemi jászol kiállítás a Szaléziánumban

Profi és amatőr kézművesek egyaránt jelentkeztek A Magyar Kézművességért Alapítvány felhívására.

Könnyen kapnak alkoholt vagy cigarettát a fiatalkorúak

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálata során a próbavásárlások 37 százalékánál tapasztaltak jogszabálysértést.

Fogászati vizsgálaton esett át Szása

A Veszprémi Állatkert szibériai tigrise az utóbbi napokban kevesebbet evett, ezért volt szükség a beavatkozásra.

Prince egykori zenekara a VeszprémFest-en

Ezzel a bejelentéssel teljessé vált a prémium zenei fesztivál idei fellépőinek névsora a nagyszínpadon.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Na-Bed