Fogvatartottak készítettek betlehemet Fotó: VeszrpémTV

Fogvatartottak készítettek betlehemet

Írta:  8200 Veszprém december 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A jóvátételi munka keretében a karácsony közeledtével tettek eleget a felkérésnek.

Közparkokat, temetőket tettek rendbe, óvodákat, fogyatékos otthonokat festettek ki, madáretetőket készítettek az elmúlt hónapokban a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai.

A jóvátételi munka keretében a karácsony közeledtével újabb felkérésnek tettek eleget és egy új betlehemet készítettek a Szent-Anna Kápolna részére. Az átadó ünnepségen a Padányi iskola diákjai adtak műsort - tudósított a .

Ez méltó képviselője annak a szeretetnek, amit a fogvatartottak éreznek - fogalmazott Zsebe Attila diakónus, aki azzal kereste meg a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát, hogy a fogvatartottak a jóvátételi munka keretében készítsenek a Szent-Anna kápolna részére egy betlehemet, mert a régi már nagyon megkopott és méltatlan az ünnephez.

A fogvatartottak nagy örömmel mondtak igent a felkérésre, a férfiak az asztalos munkát, a nők a bábok elkészítését vállalták. A jóvátételi munka keretében a fogvatartottak egyfajta kiengesztelésként a társadalom, a közösségek javára tevékenykednek. Az elmúlt hónapokban közparkokat, temetőket tettek rendbe, madáretetőket készítettek a város iskoláinak, óvodában és fogyatékos otthonban segítettek festeni.  

Ezt már olvasta!?

Jótállás és szavatosság. Mi a különbség?

A fogyasztók, de sokszor a vállalkozások is felteszik a kérdést a hatóságnak, hogy mi a különbség a szavatosság és a jótállás között.

Hétfőn megéri fagyizni

 A magyar kézműves fagylalt napját 2017. május 8-án tartják. Országszerte közel félezer cukrászda, fagylaltozó csatlakozott a kezdeményezéshez. 

Veszprémi célok: bajnoki cím, MK-győzelem, BL négyes döntő

A bajnoki cím visszaszerzése, a Magyar Kupa-győzelem és a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe kerülés az elvárás a szezonban a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatánál.

Gázcsonk is sérült a balesetben

Egy lakóépület kerítésének ütközött egy személyautó a veszprémi Pajta utcában szerdán a déli órákban.

Változások a jövedéki adózásban

2017. április 1-jén hatályba lép az új jövedékiadó-törvény, ami jelentős könnyítéseket, adminisztráció-csökkentést tartalmaz.

Na-Bed