Fogvatartottak készítettek betlehemet Fotó: VeszrpémTV

Fogvatartottak készítettek betlehemet

Írta:  8200 Veszprém december 15 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A jóvátételi munka keretében a karácsony közeledtével tettek eleget a felkérésnek.

Közparkokat, temetőket tettek rendbe, óvodákat, fogyatékos otthonokat festettek ki, madáretetőket készítettek az elmúlt hónapokban a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai.

A jóvátételi munka keretében a karácsony közeledtével újabb felkérésnek tettek eleget és egy új betlehemet készítettek a Szent-Anna Kápolna részére. Az átadó ünnepségen a Padányi iskola diákjai adtak műsort - tudósított a .

Ez méltó képviselője annak a szeretetnek, amit a fogvatartottak éreznek - fogalmazott Zsebe Attila diakónus, aki azzal kereste meg a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát, hogy a fogvatartottak a jóvátételi munka keretében készítsenek a Szent-Anna kápolna részére egy betlehemet, mert a régi már nagyon megkopott és méltatlan az ünnephez.

A fogvatartottak nagy örömmel mondtak igent a felkérésre, a férfiak az asztalos munkát, a nők a bábok elkészítését vállalták. A jóvátételi munka keretében a fogvatartottak egyfajta kiengesztelésként a társadalom, a közösségek javára tevékenykednek. Az elmúlt hónapokban közparkokat, temetőket tettek rendbe, madáretetőket készítettek a város iskoláinak, óvodában és fogyatékos otthonban segítettek festeni.  

Ezt már olvasta!?

Július elsejétől Horvátországban is segítik a magyar turistákat a magyar rendőrök.

A hazai webáruházak több mint kétharmadának nőtt a forgalma

Az interneten legjobban értékesíthető termékek listájának első három helyét a háztartási és vegyi áruk, a kozmetikai termékek és a gyógyszerek, vitaminok foglalták el.

Élhetőbb és szerethetőbb város a cél

A következő években akár 50 milliárd forintot is fordíthat Veszprém arra, hogy még élhetőbb és szerethetőbb város legyen.

Beköszönt az ősz

A rossz idő szerencsére nem lesz tartós, csak a hétfőn kell átlendülni, hogy a hétvégén ismét 30°C közeli meleget élvezhessünk. 

Diákokat készítettek fel a nyári kerékpározásra

A járda a gyalogosoké! Többek között erre is felhívták a diákok figyelmét a Bringázz a nyárba! elnevezésű rendőrségi program részeként.

Na-Bed