Nem a ruhatár költözött a színház elé, ezt mind felajánlották, hogy mások ne fázzanak Nem a ruhatár költözött a színház elé, ezt mind felajánlották, hogy mások ne fázzanak

Tömegével érkeznek a kabátok

Írta:  8200 Veszprém január 09 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"Szabadfogas" néven terjedt el az a kezdeményezés a közösségi oldalon, amely rászorulókat segít téli ruházathoz. Veszprémben a Petőfi Színház csatlakozott az önkéntes segítségnyújtáshoz.

"Ha fázol, vegyél el egy kabátot! Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egy kabátot!" Ez olvasható a színház előtti téren található fogason, amely szinte a meghirdetés pillanatában megtelt.

Kellerné Egresi Zsuzsanna a közösségi oldalon találkozott ezzel a mozgalommal, és úgy gondolta, a Veszprémi Petőfi Színháznak mindenképp támogatnia kell egy ilyen kezdeményezést. "A vasárnapi előadás előtt helyeztük ki a fogasokat, valamint egy ládát, amelyek perceken belül megteltek, több száz meleg téli ruházattal készültek a nézők ezen az estén" - mondta el érdeklődésünkre az intézmény igazgató-helyettese.

A kabátok, sálak, sapkák azóta is rendületlenül érkeznek, már új állványokat is ki kellett helyezni hétfőn délután, hogy minden elférjen. "Jó érzés, hogy az emberek ennyire segítőkészek" - köszönte meg a felajánlásokat. Természetesen nem csak érkeznek a téli ruházatok, hanem viszik is azokat. „Egy idős asszony a saját vékony kabátjában érkezett, amelyet egy melegebbre cserélt le, és amelyikben jött, itt hagyta, hátha valaki épp olyat keres” - osztott meg velünk egy meghitt pillanatot Kellerné Egresi Zsuzsanna, hozzátéve, egy másik alkalommal egy teljes család tudta a felajánlásoknak köszönhetően melegebbre cserélni a ruházatát.

A szervezők célja, hogy a valóban rászorulókhoz jussanak el a ruhák. Január 15-ig éjjel- nappal lehet hozni, vinni a kabátokat, a helyi segítő szervezetek figyelmét is felhívták már az akcióra. Ezt követően minden ruhadarabot eljuttatnak a megfelelő helyre, egy vállalkozó felajánlotta, hogy ha marad, akkor az Ukrajnában élő magyarokhoz is juttatna el ruhákat.

 

Ezt már olvasta!?

Öt hosszú hétvégét kapunk idén

Sok munkahelyen az év elején le kell adni az éves szabadságigényeket. Segítünk jól beosztani a szabadnapokat.

Igaz mese a színpadon

Óriási várakozás előzte meg Eric Toledano – Oliver Nakache Életrevalók című bemutatóját Horgas Ádám rendezésében, ennek megfelelően zúgó taps zárta a premiert péntek este a Veszprémi Petőfi Színházban.

Magyarországgal ismerkednek a belga fiatalok Veszprémben

Belga cserediákok érkeztek városunkba. Elsőként a polgármesterrel találkoztak, akit az Európai Unió és Magyarország kapcsolatáról is faggattak.

Vállalkozásokra specializálódott csalók

Az üzleti partnerek közötti átutalásokban rejlő veszélyekre hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Közösen az eltűnt gyermekekért

Figyelemfelhívó kampányokkal, beszélgetésekkel és egy kis odafigyeléssel megelőzhetők az eltűnések.

Na-Bed