Nem a ruhatár költözött a színház elé, ezt mind felajánlották, hogy mások ne fázzanak Nem a ruhatár költözött a színház elé, ezt mind felajánlották, hogy mások ne fázzanak

Tömegével érkeznek a kabátok

Írta:  8200 Veszprém január 09 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"Szabadfogas" néven terjedt el az a kezdeményezés a közösségi oldalon, amely rászorulókat segít téli ruházathoz. Veszprémben a Petőfi Színház csatlakozott az önkéntes segítségnyújtáshoz.

"Ha fázol, vegyél el egy kabátot! Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egy kabátot!" Ez olvasható a színház előtti téren található fogason, amely szinte a meghirdetés pillanatában megtelt.

Kellerné Egresi Zsuzsanna a közösségi oldalon találkozott ezzel a mozgalommal, és úgy gondolta, a Veszprémi Petőfi Színháznak mindenképp támogatnia kell egy ilyen kezdeményezést. "A vasárnapi előadás előtt helyeztük ki a fogasokat, valamint egy ládát, amelyek perceken belül megteltek, több száz meleg téli ruházattal készültek a nézők ezen az estén" - mondta el érdeklődésünkre az intézmény igazgató-helyettese.

A kabátok, sálak, sapkák azóta is rendületlenül érkeznek, már új állványokat is ki kellett helyezni hétfőn délután, hogy minden elférjen. "Jó érzés, hogy az emberek ennyire segítőkészek" - köszönte meg a felajánlásokat. Természetesen nem csak érkeznek a téli ruházatok, hanem viszik is azokat. „Egy idős asszony a saját vékony kabátjában érkezett, amelyet egy melegebbre cserélt le, és amelyikben jött, itt hagyta, hátha valaki épp olyat keres” - osztott meg velünk egy meghitt pillanatot Kellerné Egresi Zsuzsanna, hozzátéve, egy másik alkalommal egy teljes család tudta a felajánlásoknak köszönhetően melegebbre cserélni a ruházatát.

A szervezők célja, hogy a valóban rászorulókhoz jussanak el a ruhák. Január 15-ig éjjel- nappal lehet hozni, vinni a kabátokat, a helyi segítő szervezetek figyelmét is felhívták már az akcióra. Ezt követően minden ruhadarabot eljuttatnak a megfelelő helyre, egy vállalkozó felajánlotta, hogy ha marad, akkor az Ukrajnában élő magyarokhoz is juttatna el ruhákat.

 

Ezt már olvasta!?

Nem engedjük, hogy tetteik feledésbe merüljenek

A Kommunizmus diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából tartottak megemlékezést csütörtök este Brusznyai Árpád emlékművénél.

Baleset a 82-esen

Két személygépjármű ütközött össze Csesznek-Imremajornál, egy személy megsérült.

Kiemelten fontosak az útfejlesztések

Továbbra is elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden tervezett veszprémi fejlesztés megvalósuljon - reagált a kormány döntésére Porga Gyula polgármester.

Közel kétmillió magyar fizet már mobillal

Közel kétmillió magyar okostelefon felhasználó vásárol is mobiljával.

Négymillió emberről veszik le a terhet a szja-bevallás elkészítésével

Az ügyfélkapuval rendelkezők március 15. után nézhetik meg webes felületen az adóhivatal által elkészített szja-bevallási tervezetet.

Na-Bed