Nem a ruhatár költözött a színház elé, ezt mind felajánlották, hogy mások ne fázzanak Nem a ruhatár költözött a színház elé, ezt mind felajánlották, hogy mások ne fázzanak

Tömegével érkeznek a kabátok

Írta:  8200 Veszprém január 09 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"Szabadfogas" néven terjedt el az a kezdeményezés a közösségi oldalon, amely rászorulókat segít téli ruházathoz. Veszprémben a Petőfi Színház csatlakozott az önkéntes segítségnyújtáshoz.

"Ha fázol, vegyél el egy kabátot! Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egy kabátot!" Ez olvasható a színház előtti téren található fogason, amely szinte a meghirdetés pillanatában megtelt.

Kellerné Egresi Zsuzsanna a közösségi oldalon találkozott ezzel a mozgalommal, és úgy gondolta, a Veszprémi Petőfi Színháznak mindenképp támogatnia kell egy ilyen kezdeményezést. "A vasárnapi előadás előtt helyeztük ki a fogasokat, valamint egy ládát, amelyek perceken belül megteltek, több száz meleg téli ruházattal készültek a nézők ezen az estén" - mondta el érdeklődésünkre az intézmény igazgató-helyettese.

A kabátok, sálak, sapkák azóta is rendületlenül érkeznek, már új állványokat is ki kellett helyezni hétfőn délután, hogy minden elférjen. "Jó érzés, hogy az emberek ennyire segítőkészek" - köszönte meg a felajánlásokat. Természetesen nem csak érkeznek a téli ruházatok, hanem viszik is azokat. „Egy idős asszony a saját vékony kabátjában érkezett, amelyet egy melegebbre cserélt le, és amelyikben jött, itt hagyta, hátha valaki épp olyat keres” - osztott meg velünk egy meghitt pillanatot Kellerné Egresi Zsuzsanna, hozzátéve, egy másik alkalommal egy teljes család tudta a felajánlásoknak köszönhetően melegebbre cserélni a ruházatát.

A szervezők célja, hogy a valóban rászorulókhoz jussanak el a ruhák. Január 15-ig éjjel- nappal lehet hozni, vinni a kabátokat, a helyi segítő szervezetek figyelmét is felhívták már az akcióra. Ezt követően minden ruhadarabot eljuttatnak a megfelelő helyre, egy vállalkozó felajánlotta, hogy ha marad, akkor az Ukrajnában élő magyarokhoz is juttatna el ruhákat.

 

Ezt már olvasta!?

Otthonában bántalmazták az idős férfit

Négy órán belül elkapták a fiatal gyanúsítottakat. Erről videó is készült. 

Ötödik alkalommal keresik a mindennapok hőseit

Idén is 4+1 tevékenységi körben – egészségügy, tűzoltó/katasztrófavédelem, rendőr, szociális munkás – lehet leadni a szavazatokat.

Ingyenes szűrést tartanak

Bankfiókba költöznek az egészségügyi mérések egy napra. 

Hárman ütköztek, félpályán halad a forgalom

Három gépkocsi ütközött össze a 8-as számú főúton Pétfürdő térségében.

Veszprémi szemle negyvenedszer

Megjelent a Veszprémi szemle 18. évfolyamának első, összességében a várostörténeti folyóirat 40. száma.

Na-Bed