A családok megerősítése a cél

Írta:  8200 Veszprém január 11 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Családi prevenciós programot indított a családsegítő központ Veszprémben.

A „Csa-ládika” elnevezés a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény prevenciós programjainak összefoglaló neve, mely abban a szellemiségben kíván működni, hogy a család elsődleges feladata a gyermekvállalás és gyermeknevelés. E célkitűzés elérése, a családokkal, gyermekekkel történő közvetlen foglalkozás a Csa-ládika szolgáltatásával válik elérhetővé Veszprémben a Táborállás park 1. szám alatt, az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ épületében - olvasható a szervezet közleményében.

A hivatalos megnyitót kedden délelőtt tartották meg, ahol Porga Gyula polgármester emlékeztetett, a veszprémi önkormányzat már két alkalommal elnyerte a “Családbarát önkormányzat” díjat, “ez kötelez minket arra, hogy a családok segítése kiemelt feladat legyen számunkra” - fogalmazott, hozzátéve a fejlesztések mellett a figyelmességre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Ezt a célt szolgálja a Csa-ládika program a lakótelep szívében, amely könnyedebbé teheti a családok mindennapjait. Elhangzott még, a programot két önkormányzati intézmény hozta létre civil kezdeményezésre, ismét megmutatva, a közös munka nagyszerű dolgokra képes.


Horváthné Kecskés Diána a megnyitón

Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetője tájékoztatása szerint az új szolgáltatás az Agórában kap helyet, ahol fontos szerepet kap a prevenció, a családok megerősítése. 

A szolgáltatás célja, hogy elsősorban szülő/nagyszülő - gyermek közös játéktevékenységén keresztül támogassa a családi nevelést, azok egyediségét, értékeit támogassa és tiszteletben tartsa. A szolgáltatás feladata és célja, hogy bár a közös játéktevékenység kiemelkedően a kisgyermekkorban hangsúlyos, de emellett hozzásegítse a családokat a gyermekkor különböző időszakaiban előtérbe kerülő fejlődési sajátosságok megértéséhez, azok örömteli megéléséhez is.

A Csa-ládika fontosnak tartja, hogy élő és folyamatos kapcsolatot tartson fenn a veszprémi egészségügyi, oktatási és nevelési, közművelődési és minden olyan intézménnyel, akik alaptevékenységük kapcsán családokkal, gyerekekkel kerülnek kapcsolatba.

A Csa-ládika állandó és időszakos tervezett programjai között szerepel a Picurka játszóház, mely lehetőséget nyújt szabad játéktevékenységre, ismerkedésre, tapasztalatcserére kisgyermekes családoknak. Szükség esetén térítés ellenében gyermekfelügyelet biztosított szakember részvételével. A tervek között szerepel még diavetítés, családi teadélutén, szülinapi programok, mesecsoportok.

A program megnyitóját az Egry Úti Óvoda tagjai tették még tartalmasabbá műsorukkal.

 

Ezt már olvasta!?

Főszerepben a tánc

1600 táncos 380 koreográfiája mutatkozik be most szombaton és vasárnap az ötödik Connector Táncfesztivál részeként.

Lovas rendőrök jártak Veszprémben

Több olvasónk is jelezte, hogy lovas rendőrökkel találkozott Veszprém utcáin. 

Balesetek a havazásban

A Bakonyban kamionokat mentenek, az autópályákon balesetek akadályozzák a forgalmat.

Lelkiség, szellemiség, közösség, élmény

Tavaly mutatkozott be Veszprémben a keresztény értékrenden alapuló Pure Fashion program, amely idén ismét várja a 14-16 éves korú lányokat.

Súlyos baleset történt az éjszakai órákban a 8-ason

Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó a 8-as számú főúton Inota határában csütörtökre virradóra.

Bakony Média névjegykártya