Sikerrel zárult jótékony akciók

Írta:  8200 Veszprém január 11 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A karitatív megmozdulások eredményeképp beteg gyermekeket, egészségügyi dolgozókat, valamint rászoruló családokat is sikerült támogatni a Fidelitas Veszprémi Csoportjának.

Mozgalmasan zajlott a Fidelitas Veszprémi Csoportjának az elmúlt időszak. A tavaly szeptemberben tisztújításon átesett szervezet, számos új fiatal taggal soraiban, az év végén több jótékonysági akció kezdeményezője, valamint résztvevője is volt. A karitatív megmozdulások eredményeképp beteg gyermekeket, egészségügyi dolgozókat, valamint rászoruló családokat is sikerült támogatni - olvasható a szervezet közleményében.

Mint írták, a Fidelitas Veszprémi Csoportja kiemelten fontosnak tartja, hogy tevékenységük során a konzervatív, jobboldali politikai szerepvállalás mellett aktívan részt vegyenek Veszprém közéletében is. A szervezet célja, hogy a fiatal generáció tagjait megszólítva felhívják a figyelmet olyan tevékenységekre, amelyekkel a közösségért és a rászorulók megsegítésében is hatékonyan tudnak segíteni.

Ennek szellemében az adventi időszakban a csoport tagjai – az előző évhez hasonlóan – idén is jótékonysági süteményvásárt szerveztek a veszprémi karácsonyi vásár területén, ahol a felajánlott édességek és gyümölcsök becsületkasszás megvásárlásával a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályát tudták a vásárlók támogatni. A veszprémi emberek aktív részvételével, több mint ötvenezer forint gyűlt össze a beteg gyermekek részére, amelyet a szervezet képviselői átadtak az osztály vezetőinek.

A Fidelitas Veszprémi Csoportjának közbenjárásával a zirci Szarvaskút Hotel felajánlásával 15 darab ágymatrac és számos lepedő, valamint ágynemű került a veszprémi nővérszállóra.

Immáron hagyományos jelleggel, az ifjúsági szervezet tagjai idén is részt vettek a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi karitatív gyűjtőakciójában, amelynek keretében a rászoruló családoknak gyűjtöttek tartósélelmiszert, édességeket és tisztálkodási szereket, annak érdekében, hogy minden család karácsonyát szebbé és örömtelivé tegyék. Az akció sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy több mint 500 kg adomány gyűlt össze, amelyeket még karácsony előtt kiosztottak a rászorulók között.

A Fidelitas Veszprémi Csoportja köszöni mindazoknak, akik önzetlen felajánlásukkal segítették a karitatív akciók sikerességét.

Az ifjúsági szervezet 2017-es tervei közt is számos jótékony és közösségi program is szerepel, amellyel a veszprémi közösséget, kiváltképp a rászorulókat szeretnék segíteni. 

Ezt már olvasta!?

A dob szerda már a múlté

Az önkormányzat elindította a “Randi szerda” elnevezésű programját, amikor is a veszprémi fiatal párok jelentős kedvezménnyel szórakozhatnak.

Merre tart az e-kereskedelem a járvány után?

A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a gazdaság különböző ágazatait, mégis találunk olyan szegmenseket, amelyek látszólag nyertesei a helyzetnek. Ilyen az e-kereskedelem, de vajon tényleg elmondható, hogy a webáruházak jól járnak a krízissel? Utánajártunk.

Meleg lesz az ünnep

33°C is lehet kedd délután. 

Fokozott ellenőrzés Veszprém megy útjain

Az akció elsődleges célja a gyorshajtók forgalomból történő kiszűrése volt.

Meghalt egy motoros Cseszneknél

A baleset következtében teljesen lezárták a 82-es utat hétfőn kora este. 

Bakony Média névjegykártya