Jelentős változások léptek életbe a járásoknál

Írta:  8200 Veszprém január 12 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megyei szintről számos elsőfokú feladat-, és hatáskör járási szintre került.

A Központi Hivatalok megszűnésével, átalakításával és a különböző hatósági feladatok átcsoportosításával 2017. január 1-jével a Veszprém Megyei Kormányhivatal szervezeti felépítésében jelentős változások léptek életbe, mind megyei, mind pedig járási szinten.

Megyei szintről számos elsőfokú feladat-, és hatáskör járási szintre került, ezért egyes főosztályok megszűntek, illetve összevonásra kerültek, járási szinten pedig újak jöttek létre. Ennek eredményeként megyei szinten a Veszprém Megyei Kormányhivatal eddig működő 11 főosztálya helyett 7 főosztály működik. Az új szervezeti struktúra itt megtalálható.

2017. január 1. napjától a Veszprémi Járási Hivatal látja el például a rehabilitációs igazgatási feladatokat; a földművelésügyi, vadászati, halászati, erdészeti, növény-és talajvédelmi feladatokat, a fogyasztóvédelmi feladatokat, továbbá a közlekedési és útügyi igazgatás, valamint a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekkel összefüggő tevékenységeket.

A szervezeti változás az ügyfélfogadások helyszíneit és a nyitvatartási rendeket is érintheti. Az aktuális szervezeti egységekről minden információ elérhető itt

Ezt már olvasta!?

Mintegy 20 millió palack pezsgő fogy Magyarországon évente

Megközelítőleg 150 ezer hektoliter pezsgő fogy.

Áder: mindig tiszteljük a másikban az embert, egymásban a magyart!

Áder János bizakodásra okot adó új esztendőt kért az elesetteknek, a segítő kezet nyújtóknak, a szárnyaikat próbálgatóknak.

Árokba hajtott egy autó Veszprém közelében

A 82-es főutat teljes szélességében lezárták.

A VeszprémFest garancia a minőségre

Péntek óta dübörög a Rozé, Rizling és Jazz Napok az Óváros téren, szerdán pedig elkezdődnek a nagyszínpados programok is a VeszprémFest-en.

A foglalkoztatottak száma 4 millió 240 ezer volt a november-januári három hónapban, 113 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Na-Bed