Jelentős változások léptek életbe a járásoknál

Írta:  8200 Veszprém január 12 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megyei szintről számos elsőfokú feladat-, és hatáskör járási szintre került.

A Központi Hivatalok megszűnésével, átalakításával és a különböző hatósági feladatok átcsoportosításával 2017. január 1-jével a Veszprém Megyei Kormányhivatal szervezeti felépítésében jelentős változások léptek életbe, mind megyei, mind pedig járási szinten.

Megyei szintről számos elsőfokú feladat-, és hatáskör járási szintre került, ezért egyes főosztályok megszűntek, illetve összevonásra kerültek, járási szinten pedig újak jöttek létre. Ennek eredményeként megyei szinten a Veszprém Megyei Kormányhivatal eddig működő 11 főosztálya helyett 7 főosztály működik. Az új szervezeti struktúra itt megtalálható.

2017. január 1. napjától a Veszprémi Járási Hivatal látja el például a rehabilitációs igazgatási feladatokat; a földművelésügyi, vadászati, halászati, erdészeti, növény-és talajvédelmi feladatokat, a fogyasztóvédelmi feladatokat, továbbá a közlekedési és útügyi igazgatás, valamint a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekkel összefüggő tevékenységeket.

A szervezeti változás az ügyfélfogadások helyszíneit és a nyitvatartási rendeket is érintheti. Az aktuális szervezeti egységekről minden információ elérhető itt

Ezt már olvasta!?

Szobatársa bankkártyájával vett fel pénzt

A szobatársa bankkártyáját vette el egy 20 éves férfi. 

Év végéig rendezheti tartozását, aki katás akar maradni

Nem lehet tovább katás az, aki az évet 100 ezer forintot meghaladó adóhátralékkal zárja. A NAV adatai szerint ez közel tízezer kisadózót érint.

Hamarosan kistigrisek születnek az állatkertben

Szaporodásbiológiai vizsgálaton és beavatkozáson estek át a Veszprémi Állatkert szibériai tigrisei.

Nyolc ittas járművezetőt fogtak

Hét embert állítottak elő az elmúlt 24 órában a megyében, köztük hármat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. 

A szakemberek kisebb hiányosságot főleg a tápérték jelölésénél találtak.

Na-Bed