Dolgoznak a síkosságmentesítésen Fotó: vkszrt.hu

Dolgoznak a síkosságmentesítésen

Írta:  8200 Veszprém január 18 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

20 tonna só, 12 tonna keverék és 3 tonna zeokal síkosságmentesítő szóróanyag kerül Veszprém utcáira 24 óra alatt.

A kivitelező Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. járművei a megyeszékhely járdáin és útjain összesen 330 km-t tettek meg hétfőn. Ennek ellenére még mindig vannak helyek, ahol csúszik, lefagy, visszafagy - olvasható a cég honlapján.

Mint írják, egy darabig még számolni kell azzal, hogy főleg a mellékutak vagy az árnyékos járdaszakaszok helyenként jégbordásak maradnak. Ez akkor is jelenthet veszélyt, ha egy száraz útszakaszról kanyarodunk egy kisebb utcába, ahol még vannak jeges szakaszok. Ha napközben picivel is nulla fok közelébe merészkedik a hőmérséklet, a megolvadó jég másnapra azonnal visszafagy. Nagyon jellemző ez a jelenség ott, ahol nem folyamatos a síkosságmentesítés.

Felhívják a figyelmet, hogy a magántulajdonú ingatlanok előtti járdák takarítása az ingatlantulajdonos vagy az üzemeltető feladata, így közös erőfeszítésünk, hogy a csúszkálós időben mindent megtegyünk a biztonságos közlekedésért.  

Ezt már olvasta!?

Megszerezte a brit EU-tagságról tartott népszavazás voksainak többségét a kilépést pártoló tábor.

Így lehetne javítani a Cuha-völgy vasúti közlekedését

20-25 évre megoldanák a régió vasúti közlekedését a GYSEV Zrt.-nél feleslegessé vált Jenbacher motorvonatokkal.

Civil segítséggel szépült meg a Panoráma út

Önkéntes akciónapot hirdetett a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, amihez kapcsolódva megszépítették a veszprémi Panoráma utat.

Cziráki János színpad- és zsinórmester kapta a Bujtor-gyűrűt

A Veszprémi Petőfi Színház háttérmunkásainak elismerésére, az egykori igazgató, színész-rendező Bujtor István emlékére Bujtor-gyűrűt alapított özvegye, amit idén hetedik alkalommal ítéltek oda.

Na-Bed