Dolgoznak a síkosságmentesítésen Fotó: vkszrt.hu

Dolgoznak a síkosságmentesítésen

Írta:  8200 Veszprém január 18 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

20 tonna só, 12 tonna keverék és 3 tonna zeokal síkosságmentesítő szóróanyag kerül Veszprém utcáira 24 óra alatt.

A kivitelező Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. járművei a megyeszékhely járdáin és útjain összesen 330 km-t tettek meg hétfőn. Ennek ellenére még mindig vannak helyek, ahol csúszik, lefagy, visszafagy - olvasható a cég honlapján.

Mint írják, egy darabig még számolni kell azzal, hogy főleg a mellékutak vagy az árnyékos járdaszakaszok helyenként jégbordásak maradnak. Ez akkor is jelenthet veszélyt, ha egy száraz útszakaszról kanyarodunk egy kisebb utcába, ahol még vannak jeges szakaszok. Ha napközben picivel is nulla fok közelébe merészkedik a hőmérséklet, a megolvadó jég másnapra azonnal visszafagy. Nagyon jellemző ez a jelenség ott, ahol nem folyamatos a síkosságmentesítés.

Felhívják a figyelmet, hogy a magántulajdonú ingatlanok előtti járdák takarítása az ingatlantulajdonos vagy az üzemeltető feladata, így közös erőfeszítésünk, hogy a csúszkálós időben mindent megtegyünk a biztonságos közlekedésért.  

Ezt már olvasta!?

Életének 76. évében váratlanul elhunyt Benkó Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, klarinétos, a Benkó Dixieland Band alapítója.

Hétfőtől lehet nevezni a legjobb orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és szociális területen dolgozó nőket a Richter Aranyanyu Díjra.

Ismét ingyen kávézhatunk

Az ország több kávézójában is ingyen kávét kaphatunk 2017. március 21-én. Csak egy vers kell hozzá.

Több mint 19 milliárd forintos turisztikai fejlesztés várható Veszprém megyében

Egyebek mellett a balatoni közlekedés összehangolása, kerékpáros turisztikai-, város- és kikötőfejlesztések szerepelnek a megvalósítandó tervek között.

Megújult a bakonybéli Pannon Csillagda űrkutatást bemutató tárlata

A Hold- és a Mars-kutatásba is bepillantást nyerhetnek a látogatók.

Na-Bed