A nemzetünk jövője a fiataljainkban rejlik

Írta:  8200 Veszprém január 18 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Középiskolások számára tartottak Honvédelmi Pályaválasztási Napot Veszprémben.

Több száz pályaválasztás előtt álló fiatal ismerkedett meg a Magyar Honvédség által kínált lehetőségekkel szerdán. “Különleges pályaválasztási kiállításon vehetnek részt a középiskolás tanulók megismerkedve a Magyar Honvédség munkájával, továbbtanulási lehetőségekkel, munkalehetőségekkel - mondta köszöntőjében Takács Szabolcs kormánymegbízott. Hozzátette, kevés olyan fiatal van, aki ebben a korban pontosan el tudja dönteni, hogy milyen területen kívánják eltölteni a munkával töltött időt” - vélekedett, pedig felelősségteljes döntést kell hozniuk. “A nemzetünk jövője a fiataljainkban rejlik, ezért mindent meg kell adnunk ahhoz, hogy a jövőjüket tekintve a legjobb döntést hozzák, hogy sikeres életük legyen” - hangsúlyozta a kormánymegbízott.

 

A házigazda Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, Vanyur Tibor ezredes megnyitó beszédében rámutatott, a honvédség nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megismertesse a diákokkal a Magyar Honvédség életét, miként lehet ebben szerepet vállalni.

 

A nap folyamán a fiatalok megismerkedhettek számos katonai alakulat munkájával, a kiállított hatástalanított fegyverekkel, technikai eszközökkel, de parancsnokoktól, valamint a katonai intézményekben tanuló hallgatóktól is kérdezhettek.
 

Ezt már olvasta!?

Jövőre 80 milliárd forinttal marad több a lakosságnál az adócsökkentéseknek köszönhetően

A legtöbb magánszemély helyett az adóhivatal készíti el a személyi jövedelemadó bevallását.

Időutazás a 90-es évekbe

Idén második alkalommal rendezik meg a Retronic Fesztivált Veszprémben, december 9-én. A sztár fellépő a La Bouche lesz.

Márciusban zöldhulladékgyűjtés

Elkezdődött Veszprémben a zöldhulladék házhoz menő gyűjtése.

Milyen laptopot vásároljak, ha…

A megfelelő laptop kiválasztása még a technikai területeken jártas felhasználók számára is fejtörést okozhat. A kínálat rendkívül széles, a konfigurációk különbözők, így az ideális választás érdekében némi áttekintésre lehet szükség.

Néma megemlékezés

A hét éve tragikus körülmények között elhunyt Marian Cozma kézilabdázóra emlékeztek hétfőn este Veszprémben.

Bakony Média névjegykártya