Gól! Gól!

Az ország legjobb diák floorballosai érkeztek városunkba

Írta:  8200 Veszprém január 21 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém ad otthon a 2016/2017-es tanév floorball Diákolimpia döntőjének ezen a hétvégén.

Összesen 600 csapat nevezett a Diákolimpiára, közülük öt korcsoportban, nemenként 8-8 csapat jutott a veszprémi döntőbe. A hivatalos megnyitó alkalmával Porga Gyula polgármester, valamint Radics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezetője köszöntötte a jelenlévőket szombaton.

A floorball a jégkoronghoz hasonló, skandináv eredetű labdajáték. Két nemzet is a saját találmányának tartja ezt a sportot. Az 1960-as évek végén az Egyesült Államokban már játszottak floorhockey nevű játékot (hasonló ütőkkel a mostaniakhoz). Svédországban is kitaláltak egy nagyon hasonló sportágat az amerikaihoz, amit innebandynak neveztek el, Czitrom András személyében magyar is volt a kigondolók között. Céljuk az volt, hogy a hoki agresszivitásától tartózkodók számára egy legalább ugyanolyan élvezetes, ám sokkal tisztább játékot hozzanak létre, ami tornateremben játszható. Magyarországon a játékot 1989-ben mutatták be, palánklabda néven. (hunfloorball.hu)

Az országos elődöntő rendezője a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület. Megyénket egy csapat, a sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola képviseli.

Aki szeretne megismerkedni a sportággal, feltétlenül látogasson ki ezen a hétvégén a Március 15. utcai Sportcsarnokba. A hivatalos programfüzet itt elérhető.  A folyamatosan frissülő eredmények itt olvashatók.  


A képre kattintva galéria tekinthető meg

 

Ezt már olvasta!?

Véget ért a szezonális viharjelzés a tavaknál

Jóval több vihart jeleztek idén az április 1. és október 31. között működő viharjelző rendszerek a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál, mint tavaly.

A rendezvény június 28-án indul és július 2-ig tart: négy nap alatt tíz színpadon több mint kétszáz program szerepel.

Brüsszelt meg kell állítani, és a kormányzati felelősséget továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott március 15-ei díszünnepségen. 

4-4 forinttal lesz olcsóbb az üzemanyag.

Erdő Péter: a szabadság alapja az ember méltósága

Húsvéttól egészen az ötven nappal későbbi pünkösdig a Jézus feltámadása feletti örömről szól az egyházi liturgia.

Na-Bed