Gól! Gól!

Az ország legjobb diák floorballosai érkeztek városunkba

Írta:  8200 Veszprém január 21 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém ad otthon a 2016/2017-es tanév floorball Diákolimpia döntőjének ezen a hétvégén.

Összesen 600 csapat nevezett a Diákolimpiára, közülük öt korcsoportban, nemenként 8-8 csapat jutott a veszprémi döntőbe. A hivatalos megnyitó alkalmával Porga Gyula polgármester, valamint Radics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezetője köszöntötte a jelenlévőket szombaton.

A floorball a jégkoronghoz hasonló, skandináv eredetű labdajáték. Két nemzet is a saját találmányának tartja ezt a sportot. Az 1960-as évek végén az Egyesült Államokban már játszottak floorhockey nevű játékot (hasonló ütőkkel a mostaniakhoz). Svédországban is kitaláltak egy nagyon hasonló sportágat az amerikaihoz, amit innebandynak neveztek el, Czitrom András személyében magyar is volt a kigondolók között. Céljuk az volt, hogy a hoki agresszivitásától tartózkodók számára egy legalább ugyanolyan élvezetes, ám sokkal tisztább játékot hozzanak létre, ami tornateremben játszható. Magyarországon a játékot 1989-ben mutatták be, palánklabda néven. (hunfloorball.hu)

Az országos elődöntő rendezője a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület. Megyénket egy csapat, a sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola képviseli.

Aki szeretne megismerkedni a sportággal, feltétlenül látogasson ki ezen a hétvégén a Március 15. utcai Sportcsarnokba. A hivatalos programfüzet itt elérhető.  A folyamatosan frissülő eredmények itt olvashatók.  


A képre kattintva galéria tekinthető meg

 

Ezt már olvasta!?

Több millió forint értékben kapott eszközöket az Országos Mentőszolgálat

Tizenhárom mentőállomás jutott több mint 4,5 millió forint értékű eszköztámogatáshoz a K&H gyógyvarázsprogramja keretében.

Gazdagabb nappali ellátást biztosítanak

Elkészült a Völgyikút utcai szociális intézmény demens foglalkoztatója.

5 százalékra mérséklődik a sertéshús áfája 2016. január 1-től.

A miliő megköveteli a minőséget

Jó hangulatban telt a 4. Veszprémi Sörfesztivál első napja, aminek hétvégi programjában műsorváltozásra kell számítani.

Szükség van egy Auchanra Veszprémben?

Tizenhét milliárd forint értékű beruházást tervez az Auchan Magyarország Kft. 2018-ban Magyarországon.

A kereskedelmi cég az elkövetkező években 30 szupermarketet nyit, és erőteljes expanziót tervez - közölte a kft. az MTI-vel. A társaság szupermarket-hálózatának első üzletét szombaton Szekszárdon nyitotta meg; a lépéssel a vállalat célja, hogy 19 hipermarketje, 18 töltőállomása valamint online áruháza mellett egy újabb formátummal erősítse magyarországi pozícióját - írták közleményükben.

A cég az elmúlt 19 évben több mint 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és további hipermarketek, vásárlóközeli szupermarketek, kis boltok, valamint franchise egységek nyitását tervezi. Közlésük szerint a - 2016-ban 350 milliárd forintos bruttó forgalmat bonyolított, és 3,6 milliárd forintos eredményt elért - cég idén mindkét téren további fejlődést tervez, a vállalat eredményét és forgalmát a szupermarket-hálózat és az online áruház növekedése határozza majd meg.

A létszám alakulásáról azt írták: a közel 7000 főt, köztük közel 400 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató társaság az áruházak nyitásával párhuzamosan növeli dolgozóinak számát.

Az áruházláncban a vásárlások száma tavaly 43 millió volt, ami 3 százalékkal, 2016-os bruttó forgalma 3,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ön szerint van igény egy Auchan szupermarketre Veszprémben? Kerestük a céget, terveznek e valamilyen beruházást városunkban. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. 

Na-Bed