Gól! Gól!

Az ország legjobb diák floorballosai érkeztek városunkba

Írta:  8200 Veszprém január 21 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém ad otthon a 2016/2017-es tanév floorball Diákolimpia döntőjének ezen a hétvégén.

Összesen 600 csapat nevezett a Diákolimpiára, közülük öt korcsoportban, nemenként 8-8 csapat jutott a veszprémi döntőbe. A hivatalos megnyitó alkalmával Porga Gyula polgármester, valamint Radics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezetője köszöntötte a jelenlévőket szombaton.

A floorball a jégkoronghoz hasonló, skandináv eredetű labdajáték. Két nemzet is a saját találmányának tartja ezt a sportot. Az 1960-as évek végén az Egyesült Államokban már játszottak floorhockey nevű játékot (hasonló ütőkkel a mostaniakhoz). Svédországban is kitaláltak egy nagyon hasonló sportágat az amerikaihoz, amit innebandynak neveztek el, Czitrom András személyében magyar is volt a kigondolók között. Céljuk az volt, hogy a hoki agresszivitásától tartózkodók számára egy legalább ugyanolyan élvezetes, ám sokkal tisztább játékot hozzanak létre, ami tornateremben játszható. Magyarországon a játékot 1989-ben mutatták be, palánklabda néven. (hunfloorball.hu)

Az országos elődöntő rendezője a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület. Megyénket egy csapat, a sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola képviseli.

Aki szeretne megismerkedni a sportággal, feltétlenül látogasson ki ezen a hétvégén a Március 15. utcai Sportcsarnokba. A hivatalos programfüzet itt elérhető.  A folyamatosan frissülő eredmények itt olvashatók.  


A képre kattintva galéria tekinthető meg

 

Ezt már olvasta!?

Még húsz évig fenntartható a nyugdíjrendszer

A mostani fiatalok öreg korát sok bizonytalanság övezi.

Egy tucat jogosítvány maradt a rendőröknél

A szombati öt után vasárnap további 12 sofőr akadt fenn a rendőrségi ellenőrzésen ittas vezetés miatt. 

Ismét Veszprémre figyel a kortárs táncművészeti szakma

Huszadik alkalommal rendezik meg idén a Tánc Fesztviálja országos és nemzetközi kortárs összművészeti találkozót Veszprémben május 28. és június 3. között.

Emelte bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Kiállító és látogató egyaránt elégedetten távozott

A Bakony Expo zárásaként a közönségdíjak is gazdára találtak.

Na-Bed