Ljubomir Vranjes Ljubomir Vranjes Fotó: rnz.de

Sabaté távozik a nyáron, Ljubomir Vranjes érkezik

Írta:  MTI február 01 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A német Flensburg-Handewitt férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője érkezik a Telekom Veszprém kispadjára.

Nyáron távozik a német Flensburg-Handewitt férfi kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Ljubomir Vranjes, mert átveszi a Telekom Veszprém irányítását. A magyar klub a honlapján megerősítette a hírt.

A szerb származású svéd tréner szerződése 2020 nyaráig szólt, de kérésére már az idén felbontják. Dierk Schmäschke sportigazgató elmondta, hogy már korábban is több klubtól - például a Paris Saint-Germaintől - érdeklődtek iránta, de eddig minden alkalommal sikerült ezeket a megkereséseket elhárítaniuk és maradásra bírniuk a szakembert, most viszont a rendkívül profi munkájára, illetve jelentős érdemeire való tekintettel úgy döntöttek, hogy elfogadják a kérését.

"Miután Vranjes ismét azt kérte, hogy engedjük el, úgy döntöttünk, hozzájárulunk, hogy Veszprémbe szerződjön" - tette hozzá a sportigazgató a Flensburg honlapján.

A svéd tréner a közösségi oldalán kora délután tényként jelentette be, hogy nyártól átveszi az előző idényben BL-ezüstérmes veszprémi csapat irányítását. Úgy fogalmazott, jelenlegi klubja is profitál a váltásból, vagyis a Telekom Veszprém kivásárolta németországi szerződéséből.

A Telekom Veszprém honlapján délután megerősítették, hogy nyáron távozik a jelenlegi vezetőedző, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a spanyol Javier Sabaté, akit Vranjes vált és akinek szerződése 2020. június 30-ig szól.

"Számos oka van, miért kértem a megállapodásom felbontását, de a legfontosabb a magánéletem, mert a jövőben közelebb élhetek majd a szerbiai családomhoz és a barátaim többségéhez" - tette hozzá.

A 43 éves Vranjes 2006 és 2009 között a Flensburg játékosa volt, edzőként pedig 2010 óta tevékenykedik a csapatnál. Irányítóként Bajnokok Ligája-ezüstérmet, trénerként a többi között BL-aranyat és KEK-et nyert az együttessel, 2014-ben pedig a nemzetközi szövetség (IHF) a világ legjobb edzőjévé választotta.

Xavi Sabaté a közösségi oldalon reagált a hírre. "Az évad végén lejár a szerződésem és nem fogom edzőként folytatni a munkám sem a Telekom Veszprém KC-ben, sem a Magyar Kézilabda Válogatottnál" - kezdte gondolatát. "Nagyon büszke vagyok, hogy minden nap ezekkel a játékosokkal, ebben a Klubban, a Magyar Válogatottban és ebben az országban dolgozhatok. Még 5 hónap van vissza ebből a szezonból. Továbbra is minden erőmmel azon leszek, hogy minden célunkat elérjük, amiket kitűztünk magunk elé a szezon elején. A játékosokért, a szurkolókért es a klubért" - írta. 
 

Ezt már olvasta!?

Az utazási kedvezményeket csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet igénybe venni.

Úgy látják, rendszerszintű változtatásokra lenne szükség az oktatás, a köznevelés területén.

72 óra alatt tizenhárom ittas vezető

Az elmúlt hétvégén a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteknél három járművezetőnél merült fel az ittasság gyanúja megyénkben.

Szláv testvériség 2016 fedőnévvel kéthetes közös hadgyakorlatot kezd Szerbia, Oroszország és Fehéroroszország szerdán Belgrád közelében.

Megbízható, kockázatos és egyéb kategóriába sorolják az adózókat.

Na-Bed