A Házasság hete sajtótájékoztatója A Házasság hete sajtótájékoztatója

A házasság gyógyít

Írta:  8200 Veszprém február 07 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ismét érkezik a Házasság hete programsorozat érdekes előadásokkal, családi eseményekkel, pályázatokkal február 14. és 19. között.

Az embernek személyisége fejlődéséhez, harmonikus működéséhez szükség van másokra. Felnőtt korában - szerencsés esetben - talál olyan társat, aki örömmel vállalja, hogy partnere lesz a további fejlődése, éretté válásának folyamatában - hangsúlyozta a Házasság hete programsorozatot bemutató sajtótájékoztatón Bálint Bánk pszichológus, családterapeuta, aki az esemény első napján tart előadást A házasság, mint terápia címmel.

A szakember szerint a házasságkötéskor mindkét félben ott van a remény, hogy a házastársával teljes életet élhet, vele kiteljesedhet. Hangsúlyozta, a házasság a legintenzívebb személyiségfejlesztő tréning. A szerelem magasztos érzésének átélése mellett állandó edzésben tartja az alkalmazkodó képességünket, megvéd az önzésünk elburjánzásától. Az elköteleződés, a házastársunk felvállalása ugyanakkor erősíti is a személyiségünket, hisz önmagunk azonosításához egy újabb, stabil támpontot kapunk.


Bálint Bánk

 

A házassági kapcsolat önmagában is növeli a lelki stabilitásunkat. Nagyszámú vizsgálat igazolja, hogy a házasságban élők mind a pszichés-, mind a testi betegségekkel szemben ellenállóbbak, mint a magányosan élők - osztotta meg a tapasztalatokat Bálint Bánk.

Porga Gyula polgármester az esemény kapcsán megjegyezte, egy program minőségét az mutatja, miként tud megújulni. “Idén is sok szervezet csatlakozott az eseményhez és évről évre egyre több embert szólítanak meg a szervezők” - húzta alá.

A Házasság hete február 14. és 19. között zajló programjai között érdekes előadások, családi programok, pályázatok várják az érdeklődőket.

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.

 


 

Ezt már olvasta!?

Videó a Teréz körúti robbantásról

A rendőrség közzé tette a budapesti, Teréz körúton történt robbantás helyszínén készült biztonsági kamera felvételét.

Nem szabad spórolni a gázkészülékek üzembe helyezésekor

Ezzel a szén-monoxid-mérgezés okozta tragédiákat előzhetjük meg.

Hosszabbítás után jutott döntőbe a Veszprém

A kölni négyes döntő szombati elődöntőjében hosszabbítás után 31-28-ra győzték le a német THW Kielt.

Őrizetben az ittas sofőr

Nem volt vezetői engedélye és ittasan vezetett egy szentkirályszabadjai férfi.

Kidöntötte a villanyoszlopot az autó

Egy ember megsérült a balesetben.

Na-Bed