A Házasság hete sajtótájékoztatója A Házasság hete sajtótájékoztatója

A házasság gyógyít

Írta:  8200 Veszprém február 07 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ismét érkezik a Házasság hete programsorozat érdekes előadásokkal, családi eseményekkel, pályázatokkal február 14. és 19. között.

Az embernek személyisége fejlődéséhez, harmonikus működéséhez szükség van másokra. Felnőtt korában - szerencsés esetben - talál olyan társat, aki örömmel vállalja, hogy partnere lesz a további fejlődése, éretté válásának folyamatában - hangsúlyozta a Házasság hete programsorozatot bemutató sajtótájékoztatón Bálint Bánk pszichológus, családterapeuta, aki az esemény első napján tart előadást A házasság, mint terápia címmel.

A szakember szerint a házasságkötéskor mindkét félben ott van a remény, hogy a házastársával teljes életet élhet, vele kiteljesedhet. Hangsúlyozta, a házasság a legintenzívebb személyiségfejlesztő tréning. A szerelem magasztos érzésének átélése mellett állandó edzésben tartja az alkalmazkodó képességünket, megvéd az önzésünk elburjánzásától. Az elköteleződés, a házastársunk felvállalása ugyanakkor erősíti is a személyiségünket, hisz önmagunk azonosításához egy újabb, stabil támpontot kapunk.


Bálint Bánk

 

A házassági kapcsolat önmagában is növeli a lelki stabilitásunkat. Nagyszámú vizsgálat igazolja, hogy a házasságban élők mind a pszichés-, mind a testi betegségekkel szemben ellenállóbbak, mint a magányosan élők - osztotta meg a tapasztalatokat Bálint Bánk.

Porga Gyula polgármester az esemény kapcsán megjegyezte, egy program minőségét az mutatja, miként tud megújulni. “Idén is sok szervezet csatlakozott az eseményhez és évről évre egyre több embert szólítanak meg a szervezők” - húzta alá.

A Házasság hete február 14. és 19. között zajló programjai között érdekes előadások, családi programok, pályázatok várják az érdeklődőket.

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.

 


 

Ezt már olvasta!?

A hiányszakmákra fókuszálnak

A pályaválasztás előtt álló diákoknak, szüleiknek nyújt segítséget a sikeres döntés meghozatalában a pályaválasztási kiállítás Veszprémben.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Szabadon felhasználhatóvá lesz a Happy Birthday to You című dal

Megszűnik minden olyan műalkotás szerzői jogi védettsége, amelynek utolsó élő szerzője 70 évvel ezelőtt, azaz 1946-ban hunyt el.

Így használja ki szabadságát

2016-ban összesen hat hosszú hétvégénk lesz. Az éves szabadságot jól kihasználva pedig 6 nappal akár 18-at is nyerhetünk. 

Az Egyesült Államok keleti parti nagyvárosaiban óriási hó- és szélviharokra készülnek.

Na-Bed