Némedi Lajos Némedi Lajos

Nincs összeférhetetlenség

Írta:  8200 Veszprém február 15 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ezt Némedi Lajos alpolgármester jelentette ki az őt ért vádakra reagálva.

A polgármester cáfolja azokat az állításokat, amiket február 8-i sajtótájékoztatóján hangoztatott Katanics Sándor, Hartmann Ferenc és Kész Zoltán - ismertette Porga Gyula hivatalos válaszát Némedi Lajos az őt ért vádakra reagálva szerdai sajtótájékoztatóján.

A Tulajdonosi Bizottság 2011. október 20-án Némedi Lajos előterjesztésével elfogadott egy megállapodást, ami valójában egy a Gazdasági Bizottság által 2010 júliusában jóváhagyott adásvételi szerződés módosítása. Ezzel a döntéssel az önkormányzat eladta a MIN-TECH Kft-nek a veszprémi belterületi 3866 hrsz-ú „kivett, üzlet” megnevezésű 575 m2 nagyságú belterületi ingatlant. A szerződés 6. pontja a vevő számra tartalmazott egy határidős kötelezettséget, amelynek értelmében egy közösségi helységet kell kialakítani a felújítandó ingatlanban 12 hónapon belül.
A Tulajdonosi Bizottság az alpolgármester javaslatára a 2011. őszi előterjesztése azonban – több hónappal a teljesítési határidő lejárta után - jelentős mértékű kötbér (összességében több millió Ft) megfizetése alól mentesítette a vevőt és újabb határidőt, 2012. május 31-ét adott az építkezés befejezésére. Tették mindezt azzal az indokkal, hogy az építkezéshez szükséges településszerkezeti terv elfogadása csúszott. A tény ezzel szemben az, hogy ezt a tervmódosítást a Közgyűlés már egy hónappal az eredeti adásvételi szerződés megkötése előtt, 2010. június 24-én elfogadta. Vagyis az adásvételi szerződés megkötésekor adott és ismert volt minden körülmény.
Némedi alpolgármester javaslata azonban hamis okra (a cég önhibán kívüliségére) hivatkozva mentesítette a MIN-TECH Kft-t a jelentős összegű kötbér fizetése alól
- vélekedik Katanics Sándor Porga Gyulának címzett nyílt levelében.

Porga Gyula válaszában rámutatott, a közgyűlés az adásvételi szerződés jóváhagyása előtt és nem azt követően döntött az ingatlant érintő rendezési terv módosításáról. 2011 októberében pedig a Tulajdonosi Bizottság egyhangúan döntött az ingatlant érintő adásvételi szerződés módosításáról. 

Némedi Lajos hangsúlyozta, “elutasítjuk ezeket a politikai vagdalkozásokat”. Kérdésre reagálva elmondta, nem volt szükség arra, hogy jelezze érintettségét az ügyben, a bizottsági ülésen senkiben nem merült fel az a kétség, hogy az előterjesztés megalapozatlan, vagy összeférhetetlen lenne. Némedi Lajos kijelentette, nem kizárt, hogy a vádaskodások miatt jogi lépéseket tesz. “Nem vagyok korrupt, semmilyen bűncselekményt, összeférhetetlenséget nem követtem el” - húzta alá, hozzátéve, rendőri, ügyészi megkeresés sem érkezett feléje ebben az ügyben.
 

Ezt már olvasta!?

Így lehet sérülés nélkül megúszni a szilveszteri tűzijátékozást

Közös ellenőrzést tartott a tűzijáték-termékeket fogalmazó helyeken a rendőrség és a katasztrófavédelem Veszprém megyében.

Verssel lehet fizetni a kávéért

Ma van a költészet világnapja, ebből az alkalomból egy vers kávéházi fizetőeszközzé változik.

Javaslatok az idei költségvetéshez

A Fidesz-KDNP veszprémi képviselőcsoportja 2018-as költségvetéshez kapcsolódó javaslatait ismertette Ovádi Péter frakcióvezető.

CSOK - Megjelent a rendelet

Megjelent az új építésű ingatlanokhoz igényelhető támogatásról és kedvezményről szóló rendelet.

A Spar hosszú távon tervez Magyarországon.

Na-Bed