Ipsits Csaba Ipsits Csaba

Polgárbarát rendőrség

Írta:  8200 Veszprém február 27 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kevesebb bűncselekmény, illetve lopás, de több testi sértés történt az elmúlt évben a megyeszékhelyen.

Az előző év kitűzött céljai között szerepelt, hogy erősítsük az összefogást és a szerevezettséget a közbiztonság érdekében - hangsúlyozta évértékelőjében Ipsits Csaba rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Elhangzott, 6 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt Veszprémben az előző évben, illetve jelentős mértékben csökken a lopások száma is, a testi sértések azonban emelkedést mutatnak.

Több jelentős felderítés történt, a “trükkös lopások” terültén értek el számottevő eredményeket. Ipsits Csaba beszélt arról is, hogy a betöréses lopások területén megváltoztak, finomodtak a módszerek, az elkövetőek nagyobb körültekintéssel és felkészültséggel követik el a cselekményeket.

A közlekedés állapotával kapcsolatban megállapítható, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság területén az ismertté vált személyi sérüléses balesetek csökkentek, a legfőbb kiváltó ok továbbra is a gyorshajtás és az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása. A balesetekben 176-an sérültek meg, 55 személy súlyosan, a kapitányság területén 8-an hunytak el.

A hétköznapi feladatok mellett kiemelt szerep jutott a rendőrségre a város nagyrendezvényein, ezek közül is kitűnnek a kézilabdacsapat mérkőzesei - hangoztatta a városi kapitány.

Folytatódtak a bűnmegelőzési programok. Az iskolakezdés idején “Zebulon” vigyázott a kicsikre, a “JÁRásŐR” szolgálat pedig az állampolgárok biztonságérzetének növelését szolgálta, de külön programot indítottak az idősebb korosztály áldozattá válásának elkerülése érdekében.

Ipsits Csaba rámutatott még, bár a határőr szolgálat miatt 25 fővel csökkent az állomány létszáma, a rendőrségi jelenléten ez nem érződött a városban.
 

Ezt már olvasta!?

Hol jár az eszed? - teszi fel a kérdést az idei ARC pályázat kiírása, amelyre július 12-ig várják a pályaműveket.

Hétfőn kezdődnek a balatonfüredi borhetek

A borvidék harminc fajtájából készülő csaknem háromszáz féle borból válogathatnak a hétfőn kezdődő balatonfüredi borhetek látogatói. 

Ez lenne a boldogság receptje?

Kopp Mária és férje, Skrabski Árpád 44 évig éltek boldog házasságban. Tapasztalatukat könyv formájában is megírták.

Nem állt meg a rendőri jelzésre, inkább hazament

A rendőrök követték a járművet, és útközben többször is megkísérelték megállítani.

17 százalékkal nőtt az álláshirdetések száma a második negyedévben

A feladott hirdetések száma 23 százalékkal emelkedett a szakmunka, 13 százalékkal a fizikai munka és 42 százalékkal bővült az adminisztráció kategóriában.

Na-Bed