Ipsits Csaba Ipsits Csaba

Polgárbarát rendőrség

Írta:  8200 Veszprém február 27 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kevesebb bűncselekmény, illetve lopás, de több testi sértés történt az elmúlt évben a megyeszékhelyen.

Az előző év kitűzött céljai között szerepelt, hogy erősítsük az összefogást és a szerevezettséget a közbiztonság érdekében - hangsúlyozta évértékelőjében Ipsits Csaba rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Elhangzott, 6 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt Veszprémben az előző évben, illetve jelentős mértékben csökken a lopások száma is, a testi sértések azonban emelkedést mutatnak.

Több jelentős felderítés történt, a “trükkös lopások” terültén értek el számottevő eredményeket. Ipsits Csaba beszélt arról is, hogy a betöréses lopások területén megváltoztak, finomodtak a módszerek, az elkövetőek nagyobb körültekintéssel és felkészültséggel követik el a cselekményeket.

A közlekedés állapotával kapcsolatban megállapítható, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság területén az ismertté vált személyi sérüléses balesetek csökkentek, a legfőbb kiváltó ok továbbra is a gyorshajtás és az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása. A balesetekben 176-an sérültek meg, 55 személy súlyosan, a kapitányság területén 8-an hunytak el.

A hétköznapi feladatok mellett kiemelt szerep jutott a rendőrségre a város nagyrendezvényein, ezek közül is kitűnnek a kézilabdacsapat mérkőzesei - hangoztatta a városi kapitány.

Folytatódtak a bűnmegelőzési programok. Az iskolakezdés idején “Zebulon” vigyázott a kicsikre, a “JÁRásŐR” szolgálat pedig az állampolgárok biztonságérzetének növelését szolgálta, de külön programot indítottak az idősebb korosztály áldozattá válásának elkerülése érdekében.

Ipsits Csaba rámutatott még, bár a határőr szolgálat miatt 25 fővel csökkent az állomány létszáma, a rendőrségi jelenléten ez nem érződött a városban.
 

Ezt már olvasta!?

Megbízható, kockázatos és egyéb kategóriába sorolják az adózókat.

Vasárnap reggelre kifehéredhet a táj

A jövő hét elején pedig a kemény fagyok is visszatérnek.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Élő irodalom a belvárosban

Szombatig tart az Ünnepi könyvhét Veszprémben. A záró napon számos gyermekprogrammal várják az érdeklődőket.

Jövőre csak a 15 százalék szja terheli az ingatlankiadást

A hosszú távú ingatlan bérbeadók jobban járnak jövőre.

Na-Bed