Ipsits Csaba Ipsits Csaba

Polgárbarát rendőrség

Írta:  8200 Veszprém február 27 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kevesebb bűncselekmény, illetve lopás, de több testi sértés történt az elmúlt évben a megyeszékhelyen.

Az előző év kitűzött céljai között szerepelt, hogy erősítsük az összefogást és a szerevezettséget a közbiztonság érdekében - hangsúlyozta évértékelőjében Ipsits Csaba rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Elhangzott, 6 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt Veszprémben az előző évben, illetve jelentős mértékben csökken a lopások száma is, a testi sértések azonban emelkedést mutatnak.

Több jelentős felderítés történt, a “trükkös lopások” terültén értek el számottevő eredményeket. Ipsits Csaba beszélt arról is, hogy a betöréses lopások területén megváltoztak, finomodtak a módszerek, az elkövetőek nagyobb körültekintéssel és felkészültséggel követik el a cselekményeket.

A közlekedés állapotával kapcsolatban megállapítható, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság területén az ismertté vált személyi sérüléses balesetek csökkentek, a legfőbb kiváltó ok továbbra is a gyorshajtás és az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása. A balesetekben 176-an sérültek meg, 55 személy súlyosan, a kapitányság területén 8-an hunytak el.

A hétköznapi feladatok mellett kiemelt szerep jutott a rendőrségre a város nagyrendezvényein, ezek közül is kitűnnek a kézilabdacsapat mérkőzesei - hangoztatta a városi kapitány.

Folytatódtak a bűnmegelőzési programok. Az iskolakezdés idején “Zebulon” vigyázott a kicsikre, a “JÁRásŐR” szolgálat pedig az állampolgárok biztonságérzetének növelését szolgálta, de külön programot indítottak az idősebb korosztály áldozattá válásának elkerülése érdekében.

Ipsits Csaba rámutatott még, bár a határőr szolgálat miatt 25 fővel csökkent az állomány létszáma, a rendőrségi jelenléten ez nem érződött a városban.
 

Ezt már olvasta!?

Közlekedési konfliktus után előállítás

Garázdaság elkövetésével gyanúsítanak egy 27 éves helyi lakost a veszprémi rendőrök.

Színház az állatkertben

A Veszprémi Petőfi Színház társulata négy állomásos zenés, szórakoztató műsorral várja a Veszprémi Állatkert látogatóit szeptember 23-án, vasárnap 14 órától.

Gyorsabban juthatunk el az autópályáig

Megépül a 710-es főút és az M7-es közvetlen összeköttetése. 

Kábítószer-ültetvényt számoltak fel

A felsőörsi ingatlan pincéjéből több mint 100 tő kábítószergyanús növényt foglaltak le.

Rajztáblának nézte az autókat

Egy 24 éves veszprémi férfi a gyanúsított. 

Na-Bed