Fontos a játszóterek biztonsága

Írta:  8200 Veszprém március 07 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ebben az évben több mint 300 játszóeszköz esik át újraminősítésen.

A szabványossági vizsgálatot négyévente végzi el egy erre a tevékenységre akkreditált szervezet. Ilyenkor megvizsgálják, hogy az üzemeltetés valóban megfelel e a szabvány előírásainak - amik időről időre változhatnak -, aminek betartása az üzemeltető feladata.

A szakemberek ellenőrzik az ütéscsillapító rétegeket, az esési tereket, a rögzítéseket, a tartószerkezeteket, illetve vizsgálják azt is, hogy nincs e túl közel egymáshoz két játszóelem, nincsenek e beszorulási helyek, megfelelőek e a csúszdák lejtőszögei. A tavasszal induló szabványossági minősítési eljárások várhatóan június végén zárulnak le.

Természetesen a játszóeszközök ellenőrzése ennél sokkal gyakrabban történik. A VKSZ Zrt. üzemeltetőként a nyári időszakban hetente, a téli időszakban kéthetente végez ellenőrzést, negyedévente pedig operatív ellenőrzés zajlik - közölte a cég a honlapján.

Az önkormányzattal kötött szerződés alapján az idei évtől a VKSZ Zrt. végzi a játszóterek és labdapályák felújítási feladatait. Ezek a munkák 2017-ben 52 helyszínt érintenek. Az áprilisban induló felújítási munkák között szerepel többek között a játékelemek festése, javítása, kerítések javítása, pótlása, a labdapályák vonalazásának újrafestése. Labdahálót és új kerítést kap a Tátorján és Hérics közben lévő füves labdapálya, de lesz, ahol kapukat helyeznek ki vagy új játszóelemeket telepítenek. 

Ezt már olvasta!?

Engedély nélkül gyűjtött agancsokat

A veszprémi rendőrök lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy 33 éves férfi ellen.

Az ezer forintos bankjegyek több mint fele már kicserélődött

Az ezer forintos bankjegyeknek már több mint a fele újakra cserélődött március 1. óta, mióta az új bankjegyek forgalomba kerültek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön.

Közösen az eltűnt gyermekekért

Figyelemfelhívó kampányokkal, beszélgetésekkel és egy kis odafigyeléssel megelőzhetők az eltűnések.

Bocuse d'Or - Széll Tamás és csapata a negyedik lett

Az Egyesült Államok csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenyét.

Lehetőségek és elvárások

A majdani diploma értékét a hallgatói befektetett munka és az alma mater hírnevének szorzata adja - hangzott el a Pannon Egyetem tanévnyitóján.

Na-Bed