Fontos a játszóterek biztonsága

Írta:  8200 Veszprém március 07 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ebben az évben több mint 300 játszóeszköz esik át újraminősítésen.

A szabványossági vizsgálatot négyévente végzi el egy erre a tevékenységre akkreditált szervezet. Ilyenkor megvizsgálják, hogy az üzemeltetés valóban megfelel e a szabvány előírásainak - amik időről időre változhatnak -, aminek betartása az üzemeltető feladata.

A szakemberek ellenőrzik az ütéscsillapító rétegeket, az esési tereket, a rögzítéseket, a tartószerkezeteket, illetve vizsgálják azt is, hogy nincs e túl közel egymáshoz két játszóelem, nincsenek e beszorulási helyek, megfelelőek e a csúszdák lejtőszögei. A tavasszal induló szabványossági minősítési eljárások várhatóan június végén zárulnak le.

Természetesen a játszóeszközök ellenőrzése ennél sokkal gyakrabban történik. A VKSZ Zrt. üzemeltetőként a nyári időszakban hetente, a téli időszakban kéthetente végez ellenőrzést, negyedévente pedig operatív ellenőrzés zajlik - közölte a cég a honlapján.

Az önkormányzattal kötött szerződés alapján az idei évtől a VKSZ Zrt. végzi a játszóterek és labdapályák felújítási feladatait. Ezek a munkák 2017-ben 52 helyszínt érintenek. Az áprilisban induló felújítási munkák között szerepel többek között a játékelemek festése, javítása, kerítések javítása, pótlása, a labdapályák vonalazásának újrafestése. Labdahálót és új kerítést kap a Tátorján és Hérics közben lévő füves labdapálya, de lesz, ahol kapukat helyeznek ki vagy új játszóelemeket telepítenek. 

Ezt már olvasta!?

Sánta István Csaba jazzportréiból nyílt kiállítás

15 nagyméretű, két és félszer két méteres tablón olyan világhírű jazzművészek portréi láthatók, mint például Charles Lloyd vagy Quincy Jones.

Iszapömlés: Hetvenmilliót ad a kormány vagyoni károk megtérítésére

Döntött a kormány a vörösiszap-károsult emberek jogerős vagyoni kárának megtérítéséről.

Bővült a szibériai kőszáli kecskék csapata

Egyre jobban dübörög a tavasz az Veszprémi Állatkertben. Németország fővárosából Berlinből érkezett hozzánk négy fiatal szibériai kőszáli kecske. 

Szarvas Andrea nyerte a Magyarország Szépe versenyt

A győztes egy évig viselheti a Miss World Hungary címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.

Cholnoky Jenőnek állítottak emléket

Emlékkövet és emléktáblát avattak Cholnoky Jenőnek a Magyar Turista Egyesület egykori elnökének a Csatár-hegyi kilátó melletti pihenőnél.

Na-Bed