Fontos a játszóterek biztonsága

Írta:  8200 Veszprém március 07 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ebben az évben több mint 300 játszóeszköz esik át újraminősítésen.

A szabványossági vizsgálatot négyévente végzi el egy erre a tevékenységre akkreditált szervezet. Ilyenkor megvizsgálják, hogy az üzemeltetés valóban megfelel e a szabvány előírásainak - amik időről időre változhatnak -, aminek betartása az üzemeltető feladata.

A szakemberek ellenőrzik az ütéscsillapító rétegeket, az esési tereket, a rögzítéseket, a tartószerkezeteket, illetve vizsgálják azt is, hogy nincs e túl közel egymáshoz két játszóelem, nincsenek e beszorulási helyek, megfelelőek e a csúszdák lejtőszögei. A tavasszal induló szabványossági minősítési eljárások várhatóan június végén zárulnak le.

Természetesen a játszóeszközök ellenőrzése ennél sokkal gyakrabban történik. A VKSZ Zrt. üzemeltetőként a nyári időszakban hetente, a téli időszakban kéthetente végez ellenőrzést, negyedévente pedig operatív ellenőrzés zajlik - közölte a cég a honlapján.

Az önkormányzattal kötött szerződés alapján az idei évtől a VKSZ Zrt. végzi a játszóterek és labdapályák felújítási feladatait. Ezek a munkák 2017-ben 52 helyszínt érintenek. Az áprilisban induló felújítási munkák között szerepel többek között a játékelemek festése, javítása, kerítések javítása, pótlása, a labdapályák vonalazásának újrafestése. Labdahálót és új kerítést kap a Tátorján és Hérics közben lévő füves labdapálya, de lesz, ahol kapukat helyeznek ki vagy új játszóelemeket telepítenek. 

Ezt már olvasta!?

Nem tartja jó iránynak az Uber magyarországi operatív vezetője az új technológiák betiltását.

12 százalék felett lehet idén az átlagkeresetek emelkedése

Októberben a bruttó átlagkereset 295 800 forint volt, 12,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Kitartóan esik, csak lassan javul az idő

Sok jóra ma már senki nem számítson, ami az időjárást illeti.

A kormány tiszteletben tartja a Kúria döntését a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos népszavazásról.

Gyerekkel együtt lopta el az autót

Egy órán belül elfogták a rendőrök azt a 23 éves férfit, aki jogtalanul elvitt egy gépjárművet az abban utazó kisgyermekkel együtt. 

Na-Bed