Fontos a játszóterek biztonsága

Írta:  8200 Veszprém március 07 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ebben az évben több mint 300 játszóeszköz esik át újraminősítésen.

A szabványossági vizsgálatot négyévente végzi el egy erre a tevékenységre akkreditált szervezet. Ilyenkor megvizsgálják, hogy az üzemeltetés valóban megfelel e a szabvány előírásainak - amik időről időre változhatnak -, aminek betartása az üzemeltető feladata.

A szakemberek ellenőrzik az ütéscsillapító rétegeket, az esési tereket, a rögzítéseket, a tartószerkezeteket, illetve vizsgálják azt is, hogy nincs e túl közel egymáshoz két játszóelem, nincsenek e beszorulási helyek, megfelelőek e a csúszdák lejtőszögei. A tavasszal induló szabványossági minősítési eljárások várhatóan június végén zárulnak le.

Természetesen a játszóeszközök ellenőrzése ennél sokkal gyakrabban történik. A VKSZ Zrt. üzemeltetőként a nyári időszakban hetente, a téli időszakban kéthetente végez ellenőrzést, negyedévente pedig operatív ellenőrzés zajlik - közölte a cég a honlapján.

Az önkormányzattal kötött szerződés alapján az idei évtől a VKSZ Zrt. végzi a játszóterek és labdapályák felújítási feladatait. Ezek a munkák 2017-ben 52 helyszínt érintenek. Az áprilisban induló felújítási munkák között szerepel többek között a játékelemek festése, javítása, kerítések javítása, pótlása, a labdapályák vonalazásának újrafestése. Labdahálót és új kerítést kap a Tátorján és Hérics közben lévő füves labdapálya, de lesz, ahol kapukat helyeznek ki vagy új játszóelemeket telepítenek. 

Ezt már olvasta!?

Negyven éves a Bóbita óvoda

Megkezdte egy hetes ünnepségsorozatát a 40 éves veszprémi Bóbita Óvoda.

Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani

Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani, ha csak ideiglenesen is - állapította meg egy új tanulmány.

Tisztújítás a megyei Jobbikban

A korábbi megyei alelnöknek szavaztak bizalmat az elkövetkezendő két évre.

Egyre több magánember fordul a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége (MIOSZ) etikai bizottságához panaszaival.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton és a 8200.hu közös játékán páros mozi belépőket nyerhetnek.

Na-Bed