Kezdődik a motoros szezon

Írta:  8200 Veszprém március 08 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Csak jó felkészített motorokkal, és nagy körültekintés mellet tegyék meg az első túrákat a motorozás szerelmesei - erre hívják fel figyelmet a rendőrök.

A hőmérő higanyszála még csak ritkán jár plusz 10 fok felett, ezért a hideg aszfalton még nem minden esetben tapadnak megfelelően a gumik, és az autósok is elszoktak attól, hogy kétkerekű járművek is részt vesznek a közlekedésben. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a legtöbb motoros baleset a gyorshajtás és figyelmetlenség miatt következik be - tudosított a .

A kellemes idő Veszprém megyében is előcsalogatta a motorosokat. A gyakorlott motorosok szerint az első tavaszi túra előtt és ezt követően minden elinduláskor ellnőrizni kell a vasparipák állapotát. A többségük ezzel együtt természetesnek veszi, hogy passzív biztonsági felszerelések, azaz bukósisak és megfelelő ruházat nélkül nem ülnek motorra.

A 82-es és a 77-es számú főútvonalakon fordult elő az elmúlt években a legtöbb motorosokat is érintő baleset - ezt mondta a városi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Adamovics László szerint megvannak a tavaszi időszak tipikus közlekedéstechnikai hibái is, ilyen például a pályaelhagyás, illetve a gyorshajtás. A motorosoknak és a motoroknak is fel kell készülniük a közlekedésre - hívta fel a figyelmet.  

Ezt már olvasta!?

Interneten vásárol? Ez fontos lehet!

Augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak

A szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják.

Figyelmesebben kell vezetni

Az őszi, megváltozott időjárási- és útviszonyokra figyelmeztet a rendőrség.

Pro Meritis éremmel ismerték el a munkáját

Pájerné Pichler Edit immár 10 éve a 27 éve megalakult Cholnoky nyugdíjasklub vezetője.

Na-Bed