Kezdődik a motoros szezon

Írta:  8200 Veszprém március 08 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Csak jó felkészített motorokkal, és nagy körültekintés mellet tegyék meg az első túrákat a motorozás szerelmesei - erre hívják fel figyelmet a rendőrök.

A hőmérő higanyszála még csak ritkán jár plusz 10 fok felett, ezért a hideg aszfalton még nem minden esetben tapadnak megfelelően a gumik, és az autósok is elszoktak attól, hogy kétkerekű járművek is részt vesznek a közlekedésben. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a legtöbb motoros baleset a gyorshajtás és figyelmetlenség miatt következik be - tudosított a .

A kellemes idő Veszprém megyében is előcsalogatta a motorosokat. A gyakorlott motorosok szerint az első tavaszi túra előtt és ezt követően minden elinduláskor ellnőrizni kell a vasparipák állapotát. A többségük ezzel együtt természetesnek veszi, hogy passzív biztonsági felszerelések, azaz bukósisak és megfelelő ruházat nélkül nem ülnek motorra.

A 82-es és a 77-es számú főútvonalakon fordult elő az elmúlt években a legtöbb motorosokat is érintő baleset - ezt mondta a városi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Adamovics László szerint megvannak a tavaszi időszak tipikus közlekedéstechnikai hibái is, ilyen például a pályaelhagyás, illetve a gyorshajtás. A motorosoknak és a motoroknak is fel kell készülniük a közlekedésre - hívta fel a figyelmet.  

Ezt már olvasta!?

Megnyitották Európa első sörszökőkútját Szlovéniában

Megnyitották Európa első sörszökőkútját, a Zöld Aranyat a szlovéniai Zalec városában - közölte a helyi média szerdán.

Bemutatta új termékeit az Apple

Bár az új iPhoneSE kisebb méretű az iPhone6S-nél, technikailag gyakorlatilag ugyanazt nyújtja.

Több eljárás indult pirotechnikai eszközök miatt

Egy hatéves gyermek is megsérült.

7,5 milliárd forintból újulhatnak meg őszre a Veszprém megyei utak

Az összegből közel 70 kilométernyi útszakasz újulhat meg.

Válogató és diákolimpiai érmek

Eredményes negyedévet zártak a Veszprémi Dózsa SK birkózói, Krepsz Martin és Szabó Tamara is értékes érmeket szereztek.

Na-Bed