Kezdődik a motoros szezon

Írta:  8200 Veszprém március 08 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Csak jó felkészített motorokkal, és nagy körültekintés mellet tegyék meg az első túrákat a motorozás szerelmesei - erre hívják fel figyelmet a rendőrök.

A hőmérő higanyszála még csak ritkán jár plusz 10 fok felett, ezért a hideg aszfalton még nem minden esetben tapadnak megfelelően a gumik, és az autósok is elszoktak attól, hogy kétkerekű járművek is részt vesznek a közlekedésben. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a legtöbb motoros baleset a gyorshajtás és figyelmetlenség miatt következik be - tudosított a .

A kellemes idő Veszprém megyében is előcsalogatta a motorosokat. A gyakorlott motorosok szerint az első tavaszi túra előtt és ezt követően minden elinduláskor ellnőrizni kell a vasparipák állapotát. A többségük ezzel együtt természetesnek veszi, hogy passzív biztonsági felszerelések, azaz bukósisak és megfelelő ruházat nélkül nem ülnek motorra.

A 82-es és a 77-es számú főútvonalakon fordult elő az elmúlt években a legtöbb motorosokat is érintő baleset - ezt mondta a városi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Adamovics László szerint megvannak a tavaszi időszak tipikus közlekedéstechnikai hibái is, ilyen például a pályaelhagyás, illetve a gyorshajtás. A motorosoknak és a motoroknak is fel kell készülniük a közlekedésre - hívta fel a figyelmet.  

Ezt már olvasta!?

Több mint 1,2 milliárddal tartozik a NAV-nak egy magánszemély

Kilencven adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a harmadik negyedévben.

Ingyenes belépés a várban található galériákba

Ingyenes belépést biztosítanak a Művészetek Háza galériáiba azok számára, akik verssel érkeznek április 11-én, ráadásként, a kiállítás élménye mellé olvasnivalóval távozhatnak.

Áremeléssel indul a hajózási szezon a Balatonon

100-200 forinttal kell többet fizetni a jegyekért. 

Orrszarvú hölggyel bővült az állatkert

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének szélesszájú orrszarvú fajkoordinátora javaslatára ismét újabb taggal bővült a Veszprémi Állatkert népszerű orrszarvú csapata.

Mi lesz a fiatalokkal?

A 18-40 éves korosztályban minden harmadik ember gondolkodik azon, hogy más országban folytatja az életét. 

Na-Bed