Kezdődik a motoros szezon

Írta:  8200 Veszprém március 08 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Csak jó felkészített motorokkal, és nagy körültekintés mellet tegyék meg az első túrákat a motorozás szerelmesei - erre hívják fel figyelmet a rendőrök.

A hőmérő higanyszála még csak ritkán jár plusz 10 fok felett, ezért a hideg aszfalton még nem minden esetben tapadnak megfelelően a gumik, és az autósok is elszoktak attól, hogy kétkerekű járművek is részt vesznek a közlekedésben. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a legtöbb motoros baleset a gyorshajtás és figyelmetlenség miatt következik be - tudosított a .

A kellemes idő Veszprém megyében is előcsalogatta a motorosokat. A gyakorlott motorosok szerint az első tavaszi túra előtt és ezt követően minden elinduláskor ellnőrizni kell a vasparipák állapotát. A többségük ezzel együtt természetesnek veszi, hogy passzív biztonsági felszerelések, azaz bukósisak és megfelelő ruházat nélkül nem ülnek motorra.

A 82-es és a 77-es számú főútvonalakon fordult elő az elmúlt években a legtöbb motorosokat is érintő baleset - ezt mondta a városi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Adamovics László szerint megvannak a tavaszi időszak tipikus közlekedéstechnikai hibái is, ilyen például a pályaelhagyás, illetve a gyorshajtás. A motorosoknak és a motoroknak is fel kell készülniük a közlekedésre - hívta fel a figyelmet.  

Ezt már olvasta!?

Március 11-én, pénteken kezdődik a Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál.

Ötven kiállító "küzdött" a munkavállalókért

Negyedik alkalommal tartották meg a Napló Állásbörzét kedden a Veszprém Arénában.

A látogatók dönthetnek a belépőjegy áráról az állatkertben

Fennállásának legsikeresebb szezonját zárja a Veszprémi Állatkert, amit nagylelkű karácsonyi ajándékkal ünnepelnek meg.

Ötödik alkalommal keresik a mindennapok hőseit

Idén is 4+1 tevékenységi körben – egészségügy, tűzoltó/katasztrófavédelem, rendőr, szociális munkás – lehet leadni a szavazatokat.

Nagyon fáj a szívünk

Ezt Nagy László, az MVM Veszprém csapatkapitánya mondta a kézisek köszöntésén hétfőn este az aréna előtt.

Na-Bed