Szücs József, dr. Markovszky György, id. Navracsics Tibor Pro Urbe Díjasok és Porga Gyula polgármester Szücs József, dr. Markovszky György, id. Navracsics Tibor Pro Urbe Díjasok és Porga Gyula polgármester Fotó: Facebook/Porga Gyula

A legmagasabb városi kitüntetést vehették át

Írta:  8200 Veszprém március 16 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Pru Urbe Díjban részesült Szücs József, dr. Markovszky György és id. Navracsics Tibor.

Díjazottaink olyan veszprémiek, akik tapasztalataikat, képességeiket mások szolgálatába állították és építették a város közösségét - fogalmazott Porga Gyula a szerdai ünnepség alkalmával.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a város életében, a közösség javára kifejtett eredményes tevékenység elismeréséül „Veszprém Városért – Pro Urbe” érdemérmet adományozott:

Szücs József ezredes

Kiemelkedő vezetői ismereteivel és szakmai tudásával, tapasztalataival 2011 óta vezeti a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központot. Elöljáróként elhivatottságával példát mutat az állománynak mind szakmai munkában mind pedig a társadalmi kapcsolatok erősítését szolgáló kulturális és sport tevékenységekben. Az oktatás- nevelés területén végzett kiemelkedő tevékenységének központjában a felnövekvő generációk hazaszeretetének erősítése, a szülőföld, a város környezete, annak természeti és épített értékeinek megismerése, megőrzése áll. A civil társadalmi egyesület elnökeként támogatja Veszprém város katonahagyományinak ápolását, valamint a városban működő civil szervezetek széleskörű összefogását a városi kulturális élet színesítése érdekében. A nemzetközi együttműködések során nagy figyelmet fordít arra, hogy az országot és a várost határainkon túl is megismerjék. Kiemelten támogatja a sport és kulturális rendezvényeket. Számos elöljárói elismerésben részesült, többek között Köztársasági Elnöki emlékérmet, Per la Pace- olasz békéért kitüntetést, Békefenntartási Érdemérmet, 2014-ben pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át. 2016-ban az állományába tartozó katonák az „Év embere” díjjal tüntették ki. 2017-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Veszprém város életében, a közösség javára kifejtett, a közélet, a hagyományok, a sport és a művészet területén végzett eredményes tevékenységének, valamint a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központ élén végzett kiemelkedő, példamutató munkájának elismeréseként Szücs József részére Pro Urbe érdemérmet adományoz. 

Dr. Markovszky György

Közel három évtizeden keresztül dolgozott a magyar mezőgazdaság területén. Irányítása alatt létrejött az ország egyik legkiválóbb gazdasága, melyet számtalan állami elismeréssel értékeltek, s melynek üzleti eredményei kiváló mintát jelentenek a szakma számára. Megalakulása óta elnökségi tagja a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, melynek 2007 óta elnöke. Meghatározó gazdasági szereplőként elévülhetetlen értékek létrehozója, a kölcsönös érdekek mentén működő korrekt együttműködés hirdetője. Rendszeres támogatásaival a társadalmi felelősségvállalás területén is aktív. Tudásával és élettapasztalatával segíti a város és a megye vállalkozásait, a gazdaság fejlődését. Elkötelezett híve az innovációnak, hatékonyan közreműködik a szakképzés gyakorlati megszervezésében és korszerűsítésében. Iskolateremtő elkötelezettsége, valamint a tudás gyarapításának ösztönzése érdekében végzett munkája példamutató. Az idei évben Magyar Gazdaságért Díjjal ismerte el munkáját a Nemzetgazdasági Minisztérium. 2017-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Veszprém város és Veszprém megye gazdasági fejlődésének elősegítésében végzett kiemelkedő munkája, valamint az egyetemes emberi értékek gyarapításáért tett önzetlen, áldozatos, példamutató tevékenysége elismeréseként Dr. Markovszky György részére Pro Urbe érdemérmet adományoz.  

Navracsics Tibor

Veszprém város és a megye szakmai közmegbecsüléssel számon tartott pedagógusa, egykori gimnáziumi igazgató. A tanári diploma megszerzése után a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnáziumban tanított, emellett a Magyar Tudományos Akadémia Földrajzi Kutatócsoportjának külsős munkatársaként a Balaton-régió gazdaságföldrajzát vizsgálta. A tapolcai Batsányi János Gimnázium igazgatójaként töltött évek alatt itthon és külföldön több szakmai-tudományos konferencián vett részt. 1977 és 1984 között a Veszprém megyei Tanács művelődésügyi osztályának vezetője, majd 1989-ig humánpolitikát felügyelő elnökhelyettese lett. 1989-1994 között a veszprémi Vetési Albert Gimnázium első igazgatója és egyben egyik alapítója volt. Nem csak a város és a megye, hanem az ország egyik kiváló nevelési- oktatási intézményének eredményei az alapító- igazgató eredeti elképzeléseit igazolják. Tanárként, igazgatóként és számos pedagógiai innováció kidolgozójaként és megvalósítójaként szerzett szakmai érdemeket itthon és külföldön egyaránt. Közoktatás- vezetői és irányítói munkáját a megfontolt döntések, előremutató tevékenységek jellemezték. A Szeniorok Tanácsadó Testületének aktív tagjaként is jelentős közéleti szerepet játszott. 2017-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a város közéletében, a közoktatás területén végzett kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért, valamint példamutató vezetői munkájának és Veszprém város nemzetközi hírnevének öregbítéséért Navracsics Tibor részére Pro Urbe érdemérmet adományoz.

 

 

Ezt már olvasta!?

Három milliárd forintot kell elkölteni május végégig

Mintegy 2,7 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le.

A színfalak mögött sosem gördül le a függöny

Már csak néhány hét van hátra a nyárból, gyorsan közeledik az új évad kezdése a Veszprémi Petőfi Színházban.

Gyalogost gázoltak Rátót belterületén

Egy személygépkocsi gyalogost ütött el Veszprém-Gyulafirátót belterületén csütörtök kora reggel.

Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Kivívta az emberek tiszteletét

Lasztovicza Jenő nevét őrzi a megyeháza új konferenciaterme, melynek avatóünnepségét csütörtök délután tartották.

Na-Bed