Csúsznak, másznak, bizonyítanak

Írta:  8200 Veszprém március 21 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Spartan Race Veszprém Sprint elnevezéssel nemzetközi akadályfutó versenynek ad otthont Veszprém április 1-jén. Hétezer versenyző jelezte részvételét.

Az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, a program kapcsán még ismertebbé válhat városunk és bízik benne, hogy a jelentketők az egész hetet a térségben töltik.

Sisak Zsófia versenyigazgató elmondása szerint több kísérőrendezvényt is tartanak, illetve jótékonysági futamnak is helyet biztosítanak, aminek bevételét a Kozmutza Flóra Alapítványnak ajánlják fel. A szervezők gondoltak a legkisebbekre is, nekik négy korosztályban rendeznek versenyt, illetve egy speciális pályát is létrehoznak hátrányos helyzetben lévő fiatalok számára.


Sisak Zsófia és Porga Gyula a sajtótájékoztatón

 

A maximális létszámot hétezer főben határozták meg, ez hónapokkal ezelőtt betelt - mutatott rá Sisak Zsófia az esemény sikerére. Több csoportban, folyamatosan indulnak a versenyzők a Séd völgyében, hogy teljesítsék a mintegy 5 kilométeres távot, ahol közel 20 akadály fogadja majd őket.

Az esemény biztonságát 400 segítő támogatja, illetve a Pápai út - Nyugati-útgyűrű által határolt területen 4-5 ezer autó parkolását biztosítják.

A Spartan Race egy vezető világhírű akadályfutam, amit a Nagy-Britannia haditengerészet ex-tagjai alapítottak együtt az extém sportok szurkolóival.

A rendezvénnyel kapcsolatban minden információ ide kattintva elérhető.

 


 

Ezt már olvasta!?

Karácsonyi dekorációk a kórházban

Az egészségyi dolgózók nagyon kreatívak tudnak lenni. 

Ingyenes lesz a mélygarázs és a parkolóház

A Gizella napokhoz kapcsoldóva több, az autósokat érintő változásra kell számítani a hétvégén a belvárosban.

Szerdán Veszprémben ellenőriz a NAV

Kiemelten ellenőrzik a tüzép telepeket, kertészeteket és gazdaboltokat.

Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a magas-nagyon magas tartományban alakul.

A Pannon Egyetem a világ 150 legjobb vegyészmérnökképző intézménye között

Az oktatás színvonala mellett az elért kutatási eredményeknek, a tudományos publikációk kimagasló számának és minőségének, valamint a kiterjedt és hatékony vállalati együttműködéseinek tulajdonítható a siker.

Na-Bed