Csúsznak, másznak, bizonyítanak

Írta:  8200 Veszprém március 21 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Spartan Race Veszprém Sprint elnevezéssel nemzetközi akadályfutó versenynek ad otthont Veszprém április 1-jén. Hétezer versenyző jelezte részvételét.

Az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, a program kapcsán még ismertebbé válhat városunk és bízik benne, hogy a jelentketők az egész hetet a térségben töltik.

Sisak Zsófia versenyigazgató elmondása szerint több kísérőrendezvényt is tartanak, illetve jótékonysági futamnak is helyet biztosítanak, aminek bevételét a Kozmutza Flóra Alapítványnak ajánlják fel. A szervezők gondoltak a legkisebbekre is, nekik négy korosztályban rendeznek versenyt, illetve egy speciális pályát is létrehoznak hátrányos helyzetben lévő fiatalok számára.


Sisak Zsófia és Porga Gyula a sajtótájékoztatón

 

A maximális létszámot hétezer főben határozták meg, ez hónapokkal ezelőtt betelt - mutatott rá Sisak Zsófia az esemény sikerére. Több csoportban, folyamatosan indulnak a versenyzők a Séd völgyében, hogy teljesítsék a mintegy 5 kilométeres távot, ahol közel 20 akadály fogadja majd őket.

Az esemény biztonságát 400 segítő támogatja, illetve a Pápai út - Nyugati-útgyűrű által határolt területen 4-5 ezer autó parkolását biztosítják.

A Spartan Race egy vezető világhírű akadályfutam, amit a Nagy-Britannia haditengerészet ex-tagjai alapítottak együtt az extém sportok szurkolóival.

A rendezvénnyel kapcsolatban minden információ ide kattintva elérhető.

 


 

Ezt már olvasta!?

Bombariadó a belvárosban

Telefonon közölte egy ismeretlen csütörtök kora délután, hogy a Vár Áruház egyik üzletében bomba van. Nem sokkal később előállították az elkövetőt. 

Több élelmiszer áfája is csökken januártól

Januártól folytatódik az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése.

Huszonhat közúti baleset történt a múlt héten

Az elmúlt hét Veszprém megyei baleseti eseményei számokban.

A fejlesztések a menetrendszerűség, valamint a kerékpár szállítás mennyiségének, minőségének javítását szolgálják.

Látássérültek segítettek a tűzoltóknak

Ismét közös gyakorlatot tartott a Vakok és Gyengénlátók Veszprémi Egyesülete és a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság.

Na-Bed